MHP'li Yıldız: Cumhurbaşkanı Heyet Tarafından Yönetilemez
Haber Detayı
04 Haziran 2022 - Cumartesi 12:02 Bu haber 1890 kez okundu
 
MHP'li Yıldız: Cumhurbaşkanı Heyet Tarafından Yönetilemez
MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, seçilecek Cumhurbaşkanının oluşturulan bir heyet tarafından yönetilmesi fikrine tepki gösterdi.
MHP Haberi
MHP'li Yıldız: Cumhurbaşkanı Heyet Tarafından Yönetilemez

6'lı muhalif ittifak'ın belirlediği ortak Cumhurbaşkanı adayının seçildikten sonra 6 siyasi parti Genel Başkanlarından oluşacak bir heyet tarafından yöneteceğini ifade eden Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'na tepki gösteren MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Feti Yıldız, 6'lı muhalif ittifaktaki siyasetçilerin ahlaken sorunlu ve demokrasi yönüyle ayıplı bir siyaset anlayışı olduğunu söyledi.

 

AHMET DAVUTOĞLU: SEÇİLECEK CUMHURBAŞKANINI 6 GENEL BAŞKAN YÖNETECEK

 

29 Mayıs 2022 tarihinde partisinin Genel Merkezi'nde Kemal Kılıçdaroğlu, Meral Akşener, Gültekin Uysal, Temel Karamollaoğlu ve Ali Babacan'ın katılımlarıyla gerçekleştirilen 6'lı Yuvarlak Masa toplantısı'nda alınan kararlarla ilgili bilgilendirmelerde bulunan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, ortak adaylarının Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde kararları kimin alacağına yönelik yaptığı açıklamada, ''Biz sitem kuracağız yeni cumhurbaşkanı ya 6 liderden biri olur ya dışarıdan biri olur, bu ilkeler üzerinde onun taahhüdünü isteriz ve cumhurbaşkanı ilkeler üzerinden bir garantör olur. Aday ilan edildikten sonra o aday tek başına hareket edecekse ortak bir aday çıkarmanın ne anlamı var? Biz o masadayken sadece bir aday belirlenmeyecek önümüzdeki dönem Türkiye’nin kaderi belirlenecekse o kaderde söz sahibi oluruz. Bunun önündeki hiçbir kısıtlamayı kabul etmeyiz. Ortak aday kim olursa olsun Türkiye’yi 6 genel başkanın ortak iradesi yönetecektir bunun için gerekli yasal düzenlemeler yapılacaktır. Parlamenter sisteme geçene kadar 6 siyasi partinin nasıl etkin olacağının mekanizmasını kurarız. Seçilecek cumhurbaşkanı kim olursa olsun bu ilkelere sadık kalacağını temin edecek bir mekanizma kuracağız.'' dedi.

 

MHP'Lİ FETİ YILDIZ'DAN AHMET DAVUTOĞLU'NA TEPKİ

 

6'lı muhalif ittifak'ın belirlediği ortak Cumhurbaşkanı adayının seçilmesi halinde Cumhurbaşkanını 6 siyasi parti Genel Başkanlarından oluşacak bir heyetin yöneteceğini ifade eden Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'na tepki gösteren MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Cumhurbaşkanı seçilecek kişi bizim imzaladığımız protokol çerçevesinin dışına çıkamaz diyen, ahlaken sorunlu, demokrasi yönüyle ayıplı siyaset yapanlardan, muazzam bir yönetim reformuyla getirilmiş Türk Tipi Başkanlık modelini ve anayasal yetkileri anlamalarını beklemiyoruz.'' dedi.

 

Resim

Resim

 

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkan Yardımcısı, Feti Yıldız, seçilecek, Cumhurbaşkanı, oluşturulan, bir heyet, tarafından yönetilmesi, ayıplı demokrasi, halk, iradesi, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı