MHP'li Yıldırım'dan Batılı Ülkeleri Rezil Eden Açıklama
Haber Detayı
17 Mart 2022 - Perşembe 20:38 Bu haber 2234 kez okundu
 
MHP'li Yıldırım'dan Batılı Ülkeleri Rezil Eden Açıklama
MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, Türk Milleti ile batılı ülkelerde yaşayanların zihniyeti arasındaki fark konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu.
MHP Haberi
MHP'li Yıldırım'dan Batılı Ülkeleri Rezil Eden Açıklama

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde kurulacak olan Diyanet Akademisi'nin kuruluşu ve burada görev yapacak olan kişilerin özlük haklarıyla ilgili yapılacak kanun değişikliği hakkında MHP Grubu adına TBMM Genel Kurulu'nda konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yaşar Yıldırım, Sultan Tuğrul'dan bu yana Müslümanlara ağabeylik yapan Türk Milletinin yurdundan olan hiç bir mazlumu kapıdan döndermediğini hatırlatarak, Ukrayna'daki savaş ortamından kaçan insanları Polanya sınırından geri döndürülen Avrupa ülkelerine tepki gösterdi. Vekil imam statüsünde çalışanların kadroya geçmesini isteyen Yıldırım, Diyanet Akademisi'nin kurulmasının önemine değindi.

 

İLK AYET, İLK VAHİY İKRA. OKU. NİYE OKU?

 

Diyanet İşleri Başkanlığı, 3 Mart 1924 tarihinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulmuştur; İslam dininin inanç, ibadet ve ahlak esaslarıyla ilgili işleri yürütmek, din hususunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmekle ilgili görevlidir. İslam, 3 semavi dinin sonuncusudur. İslam'la birlikte Kur'an-ı Kerim yeryüzüne inmiş, Kur'an'la birlikte de ondan evvelki İncil ve Tevrat'ın hükmü kalmamıştır. Kur'an-ı Kerim Mekke'de inmiştir. İlk ayet, ilk vahiy "İkra!"dır. "Oku!" Niye oku? Mekke nedir? Mekke neresidir? Mekke İslam'ın en önemli merkezlerinden biridir. O günkü şartlarda Mekke... O günkü şartlarda Mekke'de cehalet vardır, vahşet vardır, ahlaksızlığın zirvesi vardır, o günkü şartlarda insanlık dramı Mekke'de yaşanmaktadır. İnsan hayatı Mekke'de tehlikededir, nesil tehlikededir. 

 

İNSANLARIN HÜR YA DA KÖLE OLUŞUNUN GÜCÜNE BAĞLI OLDUĞU BİR DÖNEM

 

Bin dört yüz evvel Mekkeliler kız çocuklarını diri diri toprağa gömmekteler. Büyükler çocukları kandırıp "Seni teyzene götürüyorum." "Seni amcana götürüyorum." deyip... Ki Mekke ahalisinin büyük bir kısmı çocuklarını götürüp katletmekte, kız çocuklarını kızgın kumlara gömmekteler. Bu, gittikçe yaygınlaşan, gittikçe etrafa doğru genişleyen bir ahlak hâline gelmiştir; Mekke'nin ileri gelenleri de bunu yapmaktadır, Hazreti Ömer (RA) da kız çocuğunu götürmüş, kızgın kumlara gömmüştür. Bununla birlikte, Mekke'de insan hayatı, insan onuru da hiçtir, gücü gücüne yetene. Kim, kime gücü yetiyorsa sokakta yakalayıp, çölde yakalayıp, götürüp köle pazarında satmaktadır. Onun hür mü olduğu, köle mi olduğu gücüne bağlıdır. Eğer güçlüyse hürriyetini ispatlayabilmekte, güçsüzse, arkasında kabilesi yoksa köle pazarında soluğu almaktadır. 

 

EKONOMİYİ ELİNDE TUTAN TEFECİLER, PARASINI ALAMAYINCA KARŞILIĞINDA CAN İSTERLERDİ

 

Ekonomi tamamen tefecilerin elindedir ve tefeciler parasını alamadıklarında, verdiklerini alamadıklarında mutlaka bir can istemektedir. Parayı alan ödeyemiyorsa çocuğunu götürecek, kendi gidecek ve köle olacak. Bununla birlikte, fuhşiyat zirve yapmış, cariyelerin sahipleri, köle ve cariyelerin sahipleri, cariyeleri fuhuş yapmak ve para kazandırmak için zorlamaktalar. Dinî hususlar tamamen aklın, mantığın almayacağı noktada. Mekkeliler elleriyle yaptıkları puta taparlar. Bunlar topraktır, taştır, ağaçtır, zaman zaman da helvadır. Hazreti Ömer (RA) der ki: "Bir şeye ağlarım, bir şeye gülerim; çocuğumu, kızımı diri diri gömdüm, ona ağlarım ama yola çıkarken helvadan put yapardık, acıktığımızda da biz o putu yerdik, buna da gülerim." İşte, Mekke'nin durumu bu yani bu saydıklarımın bazıları dünyanın çeşitli yerlerinde var mı? Var ama beşi hiçbir zaman için bir yerde değil, beşi Mekke'de, insanlığın dip yaptığı yer. İşte, o zaman iniyor vahiy: İkra; oku. Nerede iniyor? Mekke'ye 25 kilometre uzaklıkta -gidenler bilir- bir saate yakın bir zamanda tırmanacağınız Hira Dağı'nın Kâbe'yi gören bir mağarasına. Kime iniyor? 

 

PEYGAMBER EFENDİMİZE VAHYİN İNMESİ

 

Peygamberimiz Muhammed Mustafa (SAV)'a. Peygamber efendimiz de Mekke'de yaşarken bu kokuşmuşluğun içerisine bulaşmadan, kendisini o yaşlarda vahiye yani 40 yaşlara doğru ibadete vermiş, Mekke'deki pisliklerden kaçmış, "Muhammedül Emin" olarak anılmış, en iyi insan olarak anılmış, herkesin itimat ettiği kişi olarak anılmış ama bu pisliklere bulaşmamış. İşte ilk "İkra!" orada iniyor yani bir pisliğe, bir insanlık ayıbına bir Kur'an-ı Kerim iniyor. Kur'an-ı Kerim toplam yirmi üç senede inmiştir. Tedricen tekâmül Kur'an-ı Kerim'in metodudur; ağır ağır, yirmi üç yılın içerisinde yirmişer sayfayla birlikte toplam 30 cüz, 114 sure, 6.236 ayet, 604 sayfa. Kur'an'ın bitiminden sonra, orada asrısaadet başlamıştır, saadet asrı başlamıştır. Allahuteala indirdiği Kur'an'la birlikte, Kur'an'ın hayata geçmesi insanlarda saadet asrını başlatmıştır.

 

TÜRK MİLLETİ TUĞRUL BEYDEN BU YANA MÜSLÜMANLARA AĞABEYLİK YAPMAKTADIR

 

Oğuz boyları İslam'la 9'uncu asırda müşerref olmuşlar. Selçuk Bey kendi obalarına İslam'ı anlatmak üzere Müslümanlardan imamlar çağırmış ve öbek öbek obalar İslam'a girmişlerdir. Hani, zaman zaman söylenir yok "kılıç Müslümanı" yok efendim "zor..." Zor da yoktur, kılıç da yoktur. Türkler Müslüman olurken gönüllüdür, arzuludur, iştiyaklıdır ve öğrenerek Müslüman olmuşlardır. Daha sonraki süreçte, Selçuk Bey'in torunu Tuğrul Bey zamanında Tuğrul Bey halifenin emrine girmiştir. O günkü şartlarda, Abbasi Halifesi Bağdat'ın dışına çıkamamakta iken Tuğrul Bey'le birlikte, Selçuklu Hükümdarıyla birlikte başta Konstantinopolis'te bulunan Arap Camisi'nde olmak üzere fethedilen geniş bir coğrafyada hutbeler okunmaya başlanmıştır. O gün bugündür ondan sonraki süreçte Anadolu Selçuklu'suyla, Osmanlı'sıyla ve günümüzdeki Türkiye Cumhuriyeti devletiyle Cenab-ı Allah Türk milletine Müslümanların "ağabey"liği sıfatını vermiştir; bu bir ikramdır, ihsandır, bu bir şereftir, elhamdülillah. Milletimiz Tuğrul Bey'den bugüne kadar dünyada bulunan Müslümanlara ağabeylik yapmaktadır. Bu ağabeylik devam edecek midir? Elbette ki devam edecektir. Devam etmeli midir? Elbette ki devam etmelidir.

 

TÜRK MİLLETİ YURDUNDAN OLAN HİÇ BİR MAZLUMU KAPIDAN DÖNDÜRMEDİ

 

Şimdi, burada, bugünkü Anadolu'da, bugünkü coğrafyada da bir özelliğimiz var: Dünyada Müslümanların 3 tane kutsal mekânları var; Mekke-i Mükerreme, Medine-i Münevvere ve Kudüs. Bize göre 4'üncü kutsal mekân ve yer Anadolu ve Trakya'dır. Niye? Ümmetimuhammed'in, son iki yüz yılda başı sıkışan mazlumun geldiği yerdir burası. Sultan Hamid'den Atatürk'e, Atatürk'ten İnönü'ye, İnönü'den Menderes'e, Ecevit'e, Demirel'e, Özal'a ve Recep Tayyip Erdoğan'a kadar hiçbir mazlum, dininden ve diyanetinden dolayı yurdundan çıkarılan hiçbir kimse bu kapıdan dönmemiştir, hepsi içeri alınmıştır. Bugün mazlum olan Ukraynalılar da gelmekte. 

 

POLANYA SINIRINDAKİ AVRUPA, IRK AYRIMI YAPARAK İNSANLARI GERİ ÇEVİRDİ

 

Peki, Polonya sınırında Avrupalı, Ukrayna'dan gelenleri nasıl karşılamakta? Şöyle karşılamakta: Mavi gözlü, beyaz tenli, sarı tenli, aksini almıyor; Nepallileri geri çevirdi, Afrikalıları geri çevirdi, Asyalıları geri çevirdi. Bu, Türk milletinin hâlâ o ferasetinin devam ettiğinin ve İslam'ın bayraktarlığını yaptığının en büyük nişanesi bu coğrafyadır; bu coğrafya Ümmetimuhammed'in sığındığı ve sığınacağı en son emin kaledir, emin limandır. 

 

DİYANET DÜNYADAKİ BENZERİ KURULUŞLARIN AĞABEYİDİR

 

Şimdi Diyanet de dünyadaki Müslüman ülkelerdeki benzeri kuruluşların ağabeyidir, büyüğüdür, önde gidenidir, lideridir, örneğidir. Efendim, bugün günümüzde -dün de yarın da olacaktır bu, olmaması da mümkün değil, dünyada hak ve batılın mücadelesi devam eder- şunu görüyoruz: Diyanete karşı, camilere karşı bir taarruz var, psikolojik bir savaş var. Bu, Diyanet üzerinden, camiler üzerinden İslam'a karşı, Kur'an'a karşı, Allah'a karşı verilen bir mücadele; Allah'a karşı verilen bir psikolojik mücadele var. Şimdi, bunu geçmişte yaptılar mı? Yapılmıştır; geçmişte Nemrutlar gelmiştir, Allah'la mücadele etmiştir; Firavunlar gelmiştir, Ebu Cehiller gelmiştir ama hiçbiri galip olmamıştır. Burada da bilerek veya bilmeyerek Diyanet üzerinden İslam'a saldırı var. Bir kısım gruplar ve bu işi bilen bir kısım sistemli, akıllı bir şekilde psikolojik mücadelenin şartlarını yerine getirip İslam'a ve Allah'a savaş açmışlardır. Bir de bunu bilmeyenler var, görmeyenler var; modaya uyarız ya, modaya uyup "Diyanete laf söyleniyorsa iki de ben söyleyeyim, Diyanete şöyle deniyorsa ikide ben söyleyeyim." diye bir mantık gelişti. İşte, bilerek veya bilmeyerek bu psikolojik savaşın unsurları hâline geldiler. Bu savaşta biz Diyanetin yanındayız, biz İslam dininin yanındayız, biz Allah'ın yanındayız; başka bir yerde olmamız mümkün değil. 

 

DİYANET AKADEMİSİ NİÇİN KURULMALIDIR?

 

Şimdi, bu akademi olacak mı? Olmalı. Tartışmalarda deniyor ki: "Efendim, burada yedi sene okunuyor, yedi sene imam hatip, dört sene de ilahiyat, on bir sene; on bir sene yetmiyor mu?" E, şimdi, kaymakam atıyoruz, hâkim ve savcı atıyoruz. Kaymakamı dört sene mülkiyede okutuyorsunuz, arkasından kaç sene kurstur, eğitimdir ve benzeri şeyler var; o, ona yetmiyor mu? Demek ki yetmiyor. Öbür tarafa dönüyorsunuz, hâkim ve savcı... Hukuk fakültesini bitiren herkes hâkim ve savcı olabiliyor mu? Efendim, kaç tane imtihan, kaç tane staj, kaç tane benzer akademi bitiriyor. Dolayısıyla, yarım doktor candan eder, yarım imam dinden eder. Bizim imamlarımız iyi yetişmeli, bizim imamlarımız dinimizi bize iyi öğretmeli, bizim imamlarımız 4 yaşındaki çocuklarımıza Allah'ın ismini çok güzel öğretmeli, Allah'ın Kur'an'ını çok güzel öğretmeli; o çapta, o kalitede olmalı. 

 

İMAMIN VEKİLİ ASLI OLMAZ, HEPSİ KADROLU OLMALIDIR

 

Yani bizim dünyadaki en büyük servetimiz imanımızdır ve amellerimizdir. Çocuklarımızın geleceği, insanlığın geleceği, milletimizin geleceği de dinini iyi yaşamaya bağlıdır, doğru yaşamaya bağlıdır. Din iyi yaşanmalı mı ancak böyle yaşanır; eğer yarım imam olursa, vekil imam olursa, geçici imam olursa, yok sözleşmeli imam olursa olmaz, imamın vekili, aslı olmaz. Yani, şimdi, en büyük sıkıntılarımız da budur. Buradaki hadise, efendim, bakıyorsunuz, vekil imamlara, fahri Kur'an kursu öğreticilerine, müezzinlere, kayyumlara kadro yok, kadro verilmemiş; mutlaka kadro verilmelidir, bizim için önemlidir. Bu vekil imamlara, fahri Kur'an kursu öğreticilerine, müezzinlere ve kayyumlara mutlaka ve mutlaka kadro verilmelidir. Aksi takdirde sıkıntı çıkıyor mu? Hep beraber yaşıyoruz, çıkıyor. 

 

DİYANETİN HAC VE UMRE HİZMETLERİ DÜNYADA ÖRNEKTİR

 

Diyanetin bugünkü kurumu dünyada -biraz evvel de arz ettiğim gibi- örnektir. Ha, efendim, biraz evvel bir arkadaş bir şey söyledi "Efendim, ben çok fazla umreye, hacca giden insan olarak Diyanet ticaret yapıyor." dedi. Diyanetin bu hizmeti takdire şayandır. Diyanetin hac ve umre hizmetleri dünyada örnek gösterilecek bir hizmettir. Ama Cenab-ı Allah kulunu imtihan ediyor. Neyle imtihan ediyor? Şununla imtihan ediyor: Nefesle imtihan ediyor. Biz, bu nefesin nimet olduğunu yeni öğrendik. İki senedir -bazılarının gözü aydın- ne hac var ne umre var, bekliyoruz ki umreyi açın, hac bu sene olsun. Gidelim Kâbe'ye sarılalım, Allah'ın beytiyle buluşalım, Harem-i Şerif'te namaz kılalım. Arzumuz da budur. Değerli Diyanet yetkilileri, biz, Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcımız Fuat Oktay'a da söyledik, iştiyakla bekliyoruz, herkes bekliyor, ramazana umreyi açabilirseniz Allah mekânınızı cennet eylesin, başka hiçbir şey demiyoruz, Allah hepinizden razı olsun. Hepinize çok çok teşekkür ediyorum. Geceniz mübarek olsun, Allah'a emanet olun.

 

Açıklama yok.

 

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkan Yardımcısı, Yaşar Yıldırım, Türk Milleti, batılı ülkeler, yaşayanların, zihniyeti, arasındaki fark, Türkiye, Selçuklu, Osmanlı, İslam, Diyanet, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı