MHP'li Şimşek'ten Meyve Üreticilerini Sevindiren Talep
Haber Detayı
17 Mart 2022 - Perşembe 18:39 Bu haber 1665 kez okundu
 
MHP'li Şimşek'ten Meyve Üreticilerini Sevindiren Talep
MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, meyve ağaçları zarar gören üreticilerin mağduriyetlerini TBMM'de gündeme getirdi.
MHP Haberi
MHP'li Şimşek'ten Meyve Üreticilerini Sevindiren Talep

Don olayından dolayı zarar gören meyve ağaçlarının çiçek döneminde olduğu için sigorta kapsamına alınmayışını TBMM Genel Kurulu'nda gündeme getiren MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, çiçek döneminde zarar gören meyve ağaçlarının da TARSİM tarım sigortası kapsamına alınmasını istedi.

 

MERSİN'DE GÖRÜLEN DON OLAYI ÜRETİCİLERİ MAĞDUR ETTİ

 

Mersin'in tamamında görülen don olayından dolayı zarar gören meyve ağaçlarının çiçek döneminde olduğu için sigorta kapsamına alınmayışını TBMM Genel Kurulu'nda gündeme getiren MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, yaptığı açıklamada, ''Mersin'in tamamında görülen zirai don olayında başta Mutlu hemşehrilerim olmak üzere, kayısı bahçelerinde, şeftali ve erik bahçelerinde Mut'tan Anamur'a, Gülnar'a, Silifke'ye ve Tarsus'a kadar yüzde 80-90 civarında zirai don olmuştur ve ürünler zarar görmüştür. TARSİM tarım sigortası kapsamı içerisine çiçek döneminde olan meyveleri almamıştır.'' dedi.

 

ÇİÇEK DÖNEMİNDEKİ MEYVE AĞAÇLARI DA TARSİM KAPSAMINA ALINSIN

 

Çiçek döneminde zarar gören meyve ağaçlarının da TARSİM tarım sigortası kapsamına alınmasını talep eden MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, ''Çiçek döneminden meyveye döndükten sonra olanları TARSİM kapsama alıyor ama şu anda bütün ürünler, sert çiçekli meyvelerin tamamı çiçek döneminde olduğu için TARSİM kapsamına girmiyor. Burada mutlaka bir yönetmelik değişikliği yapılarak bunların, sigorta yaptıranların TARSİM kapsamına alınmasını -çünkü yüzde 80'lik, 90'lık bir zararı böyle bir yılda çiftçinin karşılayabilmesi mümkün değil- çiftçilerimizin desteklenmesini ve çiftçilerimizin zararının TARSİM tarafından karşılanmasını talep ediyor, saygılar sunuyor, teşekkür ediyorum.'' dedi.

 

Açıklama yok.

 

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Mersin Milletvekili, Baki Şimşek, meyve ağaçları, zarar gören, üreticiler, mağduriyeti, TBMM, gündem, çiçek dönemi, don olayı, kış şartları, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı