MHP'li Yalçın'dan MHP'den Korkan Küresel Miço'ya Ayar
Haber Detayı
12 Temmuz 2022 - Salı 18:26 Bu haber 2931 kez okundu
 
MHP'li Yalçın'dan MHP'den Korkan Küresel Miço'ya Ayar
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, küresel güçlerin Miço'luğunu yapan Yunanistan Başbakanı'a ayar verdi.
MHP Haberi
MHP'li Yalçın'dan MHP'den Korkan Küresel Miço'ya Ayar

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım tarafından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye hediye edilen Mavi Vatan Haritasından ürken Yunanistan Başbakanı Miçotakis’e İngilizce cevap veren MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Semih Yalçın, küresel güçlerin Miço'luğunu yapan Yunanistan Başbakanı'nın Türk Milletinin güçlü sesi MHP'den korkmasını normal karşıladıklarını söyledi.

 

ÜLKÜ OCAKLARI'NIN BAHÇELİ'YE HEDİYE ETTİĞİ HARİTA YUNANİSTAN'I ÇILDIRTTI

 

Ülkü Ocakları Genel Merkezi'ni Kurban Bayramında ziyaret eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye, Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım tarafından üzerinde ''Denizlerdeki Misak-ı Millimiz'' yazan Mavi Vatan haritası hediye edilmişti. Türkiye ve Yunanistan arasında, adaların silahlandırılması ve deniz yetki alanlarının belirlenmesi konusu başta olmak üzere bir çok sorunun yaşandığı ve gerilimlerin arttığı bir dönemde MHP Lideri Bahçeli'ye hediye edilen Mavi Vatan haritası, Yunanistan'ı çıldırttı. Yunanistan medyası, Sevilla Haritası'nı çöpe atan Ülkü Ocakları Haritası'nı gündemine taşıdı.

 

Adalar Denizi ve Akdeniz'deki yetki alanları konusunda hazırlanan Sevilla Haritası'nı Türkiye'nin denizlerdeki haklarını gaspetmek için Birleşmiş Milletlere sunan ve haritanın kabul edilmemesini umursamayarak Adaları hukuksuzca silahlandırmaya devam Yunanistan'da, Ülkü Ocaklarının Haritası ile ilgili yaptığı haberlerde; Yunan diplomatik kaynaklarının Ülkü Ocakları Haritası'nı saldırgan ve provokatif, gerilimleri tırmandırıcı bir eylem olarak değerlendirdikleri belirtilerek, bu olayın düzeltilmesine yönelik taleplere yer verildi.

 

YUNANİSTAN BAŞBAKANI MİÇOTAKİS HARİTA HAKKINDA AÇIKLAMA YAPTI

 

Ülkü Ocaklarının Mavi Vatan Haritası'nı hazmedemeyerek MHP'yi hedef alan Yunanistan Başbakanı Miçotakis, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Bu haritaya iyi bakın. Girit, Rodos, Midilli, Sakız, Samos hepsi Türkiye tarafında görünüyor. Aşırılıkçıların ateşli rüyası mı yoksa Türkiye'nin resmi politikası mı? Başka bir provokasyon mu yoksa gerçek hedef mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan, küçük koalisyon ortağının son tuhaflıklarına ilişkin tutumunu netleştirmeli.'' dedi.

 

MHP'Lİ SEMİH YALÇIN'DAN YUNANİSTAN BAŞBAKANI MİÇOTAKİS'E  TEPKİ 

 

Ülkü Ocaklarının Mavi Vatan Haritasından ürken Yunanistan Başbakanı Miçotakis'e ingilizce cevap veren MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''ABD Başkanı Biden'ın Miço'su, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un piyonu, Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Ülkü Ocakları'nın MHP Lideri Devlet Bahçeli'ye sunduğu Ege Adaları haritasını görünce paniğe kapıldı. Ege Adaları'nın Batılı ülkeler tarafından Yunanistan'a bağışlandığını bilen Miço, bu konu Türk kamuoyunda her gündeme geldiğinde korkuya kapılır.'' dedi.

 

KÜRESEL GÜÇLERİN MİÇO'SUNUN MHP'DEN KORKMASI NORMALDİR

 

Küresel güçlerin Miço'luğunu yapan Yunanistan Başbakanı'nın Türk Milletinin güçlü sesi MHP'den korkmasını normal karşıladıklarını ifade eden MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, ''Sayın Bahçeli'ye sunulan Ege Adaları haritası ile Miçotakis'e ne mesaj verildiğini anlamak yeterli değil. Ege Adaları'nın gerçek sahibi olan Türk milletinin bu haritaya verdiği destek de dikkate alınmalıdır. Devlet Bahçeli liderliğindeki MHP, hükümetin resmi bir ortağı değil, ulusal mutabakatın ürünü olan Halk İttifakı'nın sorumlu ve tutarlı bir üyesidir. Ege Adaları'nı Yunan gemisi zanneden Sayın Miço'nun, Ege'de Türkiye'nin vazgeçilmez haklarını savunan ve milletin vicdanının güçlü sesini yansıtan MHP'nin tavrından korkması normaldir.'' dedi.

 

Resim

Resim


 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkan Yardımcısı, Semih Yalçın, Devlet Bahçeli, Türkiye, Yunanistan, MHP, Ülkü Ocakları, Mavi Vatan Haritası, cevap verdi, ürken Miço
Yorumlar
Haber Yazılımı