MHP'li Yalçın'dan Masanın Tek Kaybedeni Akşener Yorumu
Haber Detayı
07 Mart 2023 - Salı 09:41 Bu haber 2325 kez okundu
 
MHP'li Yalçın'dan Masanın Tek Kaybedeni Akşener Yorumu
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Altılı Masanın Tek Kaybedeni ünvanını alan Meral Akşener hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.
MHP Haberi
MHP'li Yalçın'dan Masanın Tek Kaybedeni Akşener Yorumu

Büyük bir gürültüyle adeta tekmeleyerek devirdiği Altılı Masaya hiçbir şey elde edemeden geri dönen İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in düştüğü durum hakkında değerlendirmelerde bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Semih Yalçın, geriye dönüş pazarlığından hiçbir şey elde edemeyerek Altılı Masanın Tek Kaybedeni ünvanını alan Meral Akşener'in, kazanamayacak diye yaygara kopardığı Kemal Kılıçdaroğlu'na boyun eğdiğini söyledi. 

 

AKŞENER FETÖ FİRARİSİ SAVAŞ GENÇ'İN ÖNERİSİNİ ALTILI MASAYA ŞART KOŞARAK GERİ DÖNDÜ 

 

Büyük bir gürültüyle masayı adeta tekmeleyerek deviren Meral Akşener, Amerikancıların çağrısı ve FETÖ firarisi Savaş Genç'in ''Kemal Kılıçdaroğlu’ndan vazgeçilmiyorsa Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş Cumhurbaşkanlığı Yardımcısı yapılacak'' önerisini Altılı Masaya dayatarak geri döndü. Altılı Masayı deviriş açıklamasını yaparken söylediği tüm lafları birer birer yutan ve masayı devirme becerisi gösterdiği için sol cenahın kendisine yaptığı ağza alınmayacak küfürleri hazmeden Meral Akşener'in geriye dönüş şartı, bir yıldır kamuoyunun kafasını ütüledikleri Güçlendirilmiş Parlementer Sistemden Güçlendirilmiş Cumhurbaşkanı Yardımcılığı Sistemine geçişten başka bir şey değildi. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde tek Cumhurbaşkanı Yardımcısı olan Fuat Oktay'ın yaptığı tüm işleri, Altılı Masanın önerdiği Güçlendirilmiş Cumhurbaşkanı Yardımcılığı Sisteminde 5 Genel Başkan ve 2 Belediye Başkanı olmak üzere 7 kişinin yapacak olması, alay konusu oldu.

 

AKŞENER'İN DAYATTIĞI İMAMOĞLU VE YAVAŞ RESMEN GOL YEDİ

 

Geriye dönüş pazarlığı yapılırken, Meral Akşener'in dayattığı formüle ''Masadaki Genel Başkanlar Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacak'' diyen Ahmet Davutoğlu ve diğer küçücük ortaklar itiraz edince Altılı Masada tekrar kriz yaşandı. Pazarlık neticesinde imzalanan protokole Meral Akşener'in dayattığı Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın isimleri bile yazılmadı ve seçim kazanıldığında ''İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanları Sayın Cumhurbaşkanının uygun gördüğü zamanda ve tanımlanmış görevlerle Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak atanacaklardır.'' denildi. Bu madde ile Kemal Kılıçdaroğlu uygun görmezde iki isim atanamayacak. Yani Meral Akşener'in Altılı Masaya şart koştuğu Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş, geriye dönüş pazarlığında resmen yok sayılarak itibarsızlaştırıldı.

 

MERAL AKŞENER, ALTILI MASANIN TEK KAYBEDENİ ÜNVANINI ALDI

 

Masa devrildiğinde İyi Parti'li siyasetçilerin dört Genel Başkana, ''Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı adaylığını 54 Milletvekili sözü alarak kabul ettiler'' suçlaması yaptığı hatırlanılırsa, Meral Akşener'in hangi pazarlıkla Altılı Masaya döndüğünü İyi Partililerin nasıl açıklayacağı merak konusu oldu. Altılı Masanın Kumar ve Noter Masası olduğunu söyleyen Meral Akşener, masaya dönerek Kumar ve Noter Masasına mı dönmüş oldu? Kemal Kılıçdaroğlu'nun kazanamayacağını aylardır dillendiren Meral Akşener, 5 gün içerisinde Kemal Kılıçdaroğlu'nun kazanacağına nasıl ikna oldu? İşin en ilginç yanı ise Altılı Masaya ''Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş İcracı Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacak'' diye dayatmada bulunan Meral Akşener, bu önerisini kabul ettiremedi. Kendisinin en yetkili Cumhurbaşkanı Yardımcısı olması önerisini de kabul ettiremeyen Meral Akşener, hiçbir şey elde edemeden Altılı Masaya dönerek, MASANIN TEK KAYBEDENİ ÜNVANINI almış oldu. Esasen Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı adaylığını açıklama toplantısında boy gösteren Meral Akşener'in morali sıfıra inmiş mutsuz yüzüne bakıldığında, pazarlıktan hiçbir şey elde edemediği ve siyasi hayatının en büyük yenilgisini tattığı anlaşılıyor.

 

MHP'Lİ SEMİH YALÇINDAN AKŞENER'İN GERİ DÖNÜŞÜNE DEĞERLENDİRME

 

Büyük bir gürültüyle adeta tekmeleyerek devirdiği Altılı Masaya hiçbir şey elde edemeden geri dönen İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in düştüğü durum hakkında değerlendirmelerde bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''İP Müdüresi Meral Akşener oyun kurayım derken oyuna düştü. Ölüyü gösterip sıtmaya razı etmeye çalışıyorlar, dedi. Sonra ölüyü görünce sıtmaya razı oldu. Kumar masasına geri döndü. Yani Batı yakasında değişen bir şey yok. Müdire Hanım, Kılıçdaroğlu'nun adaylığına boyun eğdi.'' dedi.

 

Resim

Resim

Resim

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Tek Kaybedeni, unvanı, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı