MHP'li Yalçın: Başbuğ Alparslan Türkeş Uyarmıştı
Haber Detayı
31 Mayıs 2020 - Pazar 00:26 Bu haber 3332 kez okundu
 
MHP'li Yalçın: Başbuğ Alparslan Türkeş Uyarmıştı
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nın Türk milliyetçiliği davasının zulme galip gelmesinin göstergesi olduğunu söyledi.
MHP Haberi
MHP'li Yalçın: Başbuğ Alparslan Türkeş Uyarmıştı

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Semih Yalçın, HaberTürk TV'de yayınlanan Gerçek Fikri Ne? proğramına konuk olan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in, Yassıada'nın Demokrasi ve Özgürlükler Adası'na çevirilmesi konusundaki eleştirilerine cevap vererek, Yassıada'nın Demokrasi ve Özgürlükler Adası haline getirilmesinin demokratik bir adım olduğunu ve Türk milliyetçiliği davasının zulme galip gelmesinin göstergesi olduğunu söyledi.

 

DEMOKRASİ VE ÖZGÜRLÜKLER ADASI DARBECİ ZİHNİYETE HALK İRADESİNİN CEVABIDIR

 

Eski vesayetçi alışkanlıklarını terk edemeyen, 21. yüzyıl Türkiye’sini anlamakta zorlanan ve ülkenin sorunları karşısında özgün politika üretme becerisini gösteremeyen CHP, son dönemde çelişkiler ve tutarsızlıklarla boğuşmaya devam etmektedir. Şu anda Habertürk’e aklanmak üzere çıkarılan CHP sözcüsünün açıklamalarından Yassıada’nın Demokrasi Adası hâline getirilmesi; intikamcılığa, demokrasi düşmanlığına, darbecilikten beslenen zihniyete halk iradesinin cevabı olduğu gerçeğinin inkâr edildiği anlaşılmaktadır.

 

1960'DA YENİLEN MİLLİYETÇİLER GİBİ GÖRÜNSE DE ZAMAN İÇİNDE KAYBEDEN KOMÜNİZMDİR

 

Türkiye’de CHP’nin tahrik edip azdırdığı tehlikeli kutuplaşmaya son verme amacı güden 1960 askerî müdahalesi; 13 Kasım 1960‘ta yön değiştirerek 27 Mayıs’ı demokrasiyi ortadan kaldıran bir askerî darbeye, meşru hükümete karşı üniformalı ve silahlı bir eyleme dönüştürmüştür. Millî Birlik Komitesi içindeki Marksistlerin CHP tarafından yönlendirilmesiyle gerçekleşen 13 Kasım 1960 darbesinden sonra 14 milliyetperver sürgüne gönderilmiştir. Ancak o gün için yenilen Türk milliyetçileri gibi görünse de zaman içinde asıl kaybeden, komünizm olmuştur.

 

1963'DEN SONRA MHP KURULARAK ASIL KAZANAN TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİ OLDU

 

O dönemde 14 Mayıs 1950’de sandıkta vuku bulan demokrasi darbesinin öcünü antidemokratik yöntemlerle, Menderes ve arkadaşlarını astırarak alan CHP zihniyeti, kavgayı kazandığını zannetse de milletin yargılamasından, hesap sormasından kurtulamamıştır. Özellikle 14’lerden Alparslan Türkeş’in 1963’te yurda döndükten sonra Türk milliyetçiliği davasını siyaset platformuna taşıyarak verdiği mücadele ve bu uğurda kurduğu MHP sayesinde, asıl kazanan Türk milliyetçiliği olmuştur.

 

DEMOKRASİ VE ÖZGÜRLÜKLER ADASI TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİ DAVASININ ZULME GALİP GELMESİDİR

 

Demokrasi ve Özgürlükler Adası, ülkeyi kardeş kavgasına ve darbeye sürükleyen CHP kafasıyla mücadelesinde milletimiz açısından hem yaman bir demokrasi zaferi, hem de Türk milliyetçiliği davasının zulme galip gelmesinin göstergesidir. Türkeş’in sürgünde olduğu Y. Delhi’den yazdığı uyarı mektubuna rağmen Menderes ve iki bakan arkadaşını milletten kaçırarak denizin ortasında kurduğu darağacına çeken darbeci zihniyet, aynı denizin demokrasi rotasında millet iradesinin estirdiği rüzgârın dalgalarında boğulmuştur.

 

YASSIADA'NIN YENİ HALİ ALKIŞLANACAK DEMOKRATİK BİR ADIMDIR

 

O bakımdan CHP zihniyetinin demokrasi ve insan haklarını yamyassı ettiği Yassıada’nın bugün demokrasi ve Özgürlükler Adası hâline getirilmesi, alkışlanacak bir demokratik adımdır. Yassıada, Atatürk öldükten sonra CHP zihniyetine hâkim olan tek parti diktasına ve Jakobenizmine karşı duran halk iradesine yönelik rövanşist ve intikamcılığın, demokrasiye karşı cellatlığın sembolüdür

 

ADADAKİ AÇILIŞ ÜÇ DEMOKRASİ ŞEHİDİNİN RUHLARININ ŞAD EDİLMESİ HAKLININ HAKKI TESLİMİDİR

 

Demokrasi ve Özgürlükler Adası ise darbeciliğe, kin ve nefrete, tahammülsüzlük, hazımsızlık, halk iradesine saygısızlık ve intikamcılığa karşı sabrın hakikatin, vefanın ve azmin remzi olacaktır. Demokrasi ve Özgürlükler Adası’nın açılışı; Adnan Menderes, Hasan Polatkan ve Fatin Rüştü zorlu gibi üç demokrasi şehidinin aziz ruhlarının şad edilmesidir. Haklının hakkının teslimidir. CHP sözcüsünü ağırlayan Habertürk ve konukları, partimize hakaret ve yanlış yanlış bilgi vermesi için bu müptezeli Özel olarak programa çıkardığı anlaşılmaktadır.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Semih Yalçın Haberleri, MHP Haberleri, Demokrasi ve özgürlükler adası, Yassıada, Alparslan Türkeş
Yorumlar
Haber Yazılımı