MHP'li Varlı'dan Buğday ve Mısır Üreticilerine Destek
Haber Detayı
05 Haziran 2020 - Cuma 10:28 Bu haber 3776 kez okundu
 
MHP'li Varlı'dan Buğday ve Mısır Üreticilerine Destek
MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı, buğday ve mısır üreticilerinin mağduriyetlerinin giderilmesi gerektiğini söyledi.
ADANA HABERLERİ Haberi
MHP'li Varlı'dan Buğday ve Mısır Üreticilerine Destek

MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı, narenciye sektöründen sonra aşırı sıcak ve poyrazdan etkilenen buğday ve mısır üreticilerinin sorunlarını gündeme getirerek, aşırı sıcak ve poyrazdan dolayı buğday ve mısır tarlalarında meydana gelen zarar tespitinin acilen sonuçlandırılıp mağduriyetlerin giderilmesi gerektiğini söyledi.

 

AŞIRI SICAK VE POYRAZDAN DOLAYI BUĞDAY VE MISIR TARLALARINDA VERİM KAYBI YAŞANDI

 

Adana Milletvekili Muharrem Varlı, ''Narenciye ürünlerinde ülkemizin ihtiyacını karşılamanın yanında ihracat ile de ekonomimize katkı sunan Adana merkezli Çukurova bölgesi, mısır ve buğday üretiminde de önemli bir açığı kapatmaktadır. Mısır üretiminde bazen birinci bazen ikinci sırada yer alan Adana, buğday üretiminde de ilk sıralarda bulunmaktadır. Bu yıl mısır ve buğday ekili araziler de geçen ay yaşanan kavurucu sıcaklara ve poyraza maruz kalmıştır. Bu yüzden buğday tarlalarında yüzde 30-50 oranlarında ciddi verim kaybı gözlemlenmiştir. Aşırı sıcak ve poyrazın etkisiyle strese giren mısırda ise yapraklar yanmış, beden ideal boya erişmeden püskül ve koçan vermeye başlamıştır ki; bu durum ciddi verim kaybına yol açacaktır.'' dedi.

 

ZARAR TESPİT ÇALIŞMALARI SONUÇLANDIRILARAK MAĞDURİYETLER GİDERİLMELİ

 

Adana Milletvekili Muharrem Varlı, ''İl Başkan Yardımcımız Ceyhan Ziraat Odası Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Zorba’nın da iştirak ettiği İl Tarım Müdürlüğümüzün ve bağlı teşkilatların yaptığı zarar tespit çalışmalarını takdirle karşılıyoruz. Zarar tespit çalışmalarının bir an önce sonuçlandırılarak raporlaştırılması sağlanmalıdır.  Üretim sürecindeki girdi maliyetlerinden ve hasat dönemindeki piyasa şartlarından zaman zaman menfi etkilenebilen üreticilerimizin olumsuz iklim şartları karşısında desteklenmesi önemlidir. Nitekim ekili alanlarda zarar tespit çalışmalarının yapılması, devletimizin çiftçilerimize olan ilgi ve desteğinin bir yansımasıdır. Üreticilerimiz; yapılan çalışmanın ivedilikle tamamlanmasını, mağduriyetin giderilmesini, kredi borçlarının faizsiz olarak ertelenmesini veya yeniden yapılandırılmasını istemektedir. Devletimiz; çiftçilerimizin bu sesine ve talebine mutlaka karşılık verecektir.'' dedi.  
 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Adana Milletvekili Muharrem Varlı, Çukurovalı üreticiler, Üretici haberleri, zarar gören çiftçiler, Adana Haberleri, MHP Haberleri, Buğday ve mısır üretimi
Yorumlar
Haber Yazılımı