Türk Şirketleri Libya'yı Yeniden İnşa Edecek
Haber Detayı
05 Haziran 2020 - Cuma 08:45 Bu haber 3337 kez okundu
 
Türk Şirketleri Libya'yı Yeniden İnşa Edecek
Libya Başbakanı Sarrac, Libya'nın yeniden inşasını Türkiye ve Türk Şirketlerinin yapacağını söyledi.
TÜRK DÜNYASI Haberi
Türk Şirketleri Libya'yı Yeniden İnşa Edecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Libya Başbakanı Sarrac arasında yapılan görüşmede, Türkiye'nin Libya Hükümetine desteğinin süreceği vurgulanırken Libya'nın Türkiye ve Türk Şirketleri tarafından yeniden inşa edileceği açıklandı.

 

LİBYA HÜKÜMETİNE DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya Başbakanı Sarrac ile görüşmesinden sonra yaptığı açıklamada, ''Sayın Sarrac ile Libyalı kardeşlerimizin refahına katkı yapacak verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Türkiye'nin önceliği bir an önce Libya'nın istikrara kavuşmasıdır. Milli mutabakat hükümetinin son dönemde kazandığı başarıları ise biz de takdirle takip ediyoruz. Libyalıların refahı için kullanılması gereken petrolün darbeciler tarafından satışına izin verilmemelidir. Bugün deniz yetki alanlarının sınırlandırılmasına dair imzaladığımız mutabakat temelinde yeni işbirlikleri geliştirmeyi kararlaştırdık. Libya'nın meşru hükümetten ve kurumlarına verdiğimiz destek artarak devam edecektir.'' dedi.

 

LİBYA'YI TÜRK ŞİRKETLERİ İLE YENİDEN İNŞA EDECEĞİZ

 

Libya Başbakanı Fayiz Mustafa Sarrac, ikili görüşmeden sonra yaptığı açıklamada, ''Libya'da tarihi ve cesur adımlar atarak Libya halkının yanında yer alan Türkiye'ye minnettarız. Teşekkür ederiz. Trablus ve çevresini özgürleştirmeyi sağladık. Aslında bu zafer hepimizin zaferidir. Libya'daki düşmanı ortadan kaldırılıncaya kadar, ülke topraklarını zorla ele almalarına karşı mücadelemizi yapacağız. Modern demokratik ülkemizi tesis etme yolunda geri adım atmayacağız. Libya sahip olduğu kaynaklar ve birçok zenginlikle Türkiye ile yapıcı işbirliğini kurma olanaklarına sahiptir. Hep beraber sizlerle omuz omuza, Libya'nın tekrar imarı sürecinde de Türkiye ve Türk şirketlerini tekrar Libya'da görmek istiyorum. Türkiye'ye daha fazla atılım getirmesini ve halkın daha iyi noktalara ulaşması temennimi iletiyorum.'' dedi.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya Başbakanı Sarrac, Türk Şirketleri Libya'yı inşa edecek
Yorumlar
Haber Yazılımı