MHP'li Öztürk'ten 2. Yargı Paketi Açıklaması
Haber Detayı
05 Haziran 2020 - Cuma 11:18 Bu haber 2009 kez okundu
 
MHP'li Öztürk'ten 2. Yargı Paketi Açıklaması
MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, Yargı Reformu Strateji Belgesi kapsamında hazırlanan ikinci yargı paketindeki düzenlemeleri yasalaştıracaklarını söyledi.
MHP Haberi
MHP'li Öztürk'ten 2. Yargı Paketi Açıklaması

TBMM Adalet Komisyonunda görüşmelerine başlanan 2. Yargı Paketi'ni içeren Hukuk Muhakemeleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi'nin 39 maddesi kabul edilirken, MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, Yargı Reformu Strateji Belgesi kapsamında hazırlanan ikinci yargı paketiyle ilgili düzenlemenin yasalaşması için gerekli katkıyı sağlayacaklarını söyledi.

 

TEKLİFİN YASALAŞMASIYLA HUKUK YARGILAMALARINDAKİ AKSAKLIKLAR GİDERİLECEK

 

MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, ''Arabuluculuğun kapsamının da genişletilmesini öngören teklif, hukuk yargılamalarında ihtiyaç duyulan aksaklıkları giderecek güncel düzenlemeleri içermektedir. Bu kapsamda yargılama süreleri, feragat, sulh, kabul ve bazı tebligat zorunlulukları, ihtiyati tedbir, ön inceleme, tahkim, sulh ve arabuluculuğa teşvik, mahkemelerin uzmanlaşması gibi çok sayıda değişiklik yapılacaktır.'' dedi.

 

YARGI SİSTEMİNDE ADALET HİZMETLERİNİN HIZLI TECELLİ EDİLMESİ SAĞLANACAK

 

MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, ''Yargı sisteminin içinde bulunduğu sorunların ve adalet hizmetlerinin geç tecelli etmesi bir süredir tartışılmaktadır. Meclis ve Adalet Bakanlığı, birtakım çözüm önerilerinde veya mevzuat değişikliklerinde bulunmaktadır. Hakimlerin iş yükü ve bu nedenle karşı karşıya kaldıkları zamansızlık problemi, adalet sisteminin en önemli sorunları arasında. Teklifin getireceği yeni düzenlemeleri, iş yükünü azaltabilecek tedbirler olarak değerlendiriyoruz.'' dedi.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, 2 Yargı paketi, Adalet hızlanacak, MHP, MHP Haberleri, Dava süreleri
Yorumlar
Haber Yazılımı