MHP'li Vahapoğlu'ndan Yeni Göç Dalgası Uyarısı
Haber Detayı
20 Temmuz 2021 - Salı 13:08 Bu haber 2747 kez okundu
 
MHP'li Vahapoğlu'ndan Yeni Göç Dalgası Uyarısı
MHP Bursa Milletvekili Hidayet Vahapoğlu, sığınmacı sayısı nüfusunun 8’ini aşan Türkiye'nin yeni bir göç dalgasıyla karşı karşıya kaldığını söyledi.
MHP Haberi
MHP'li Vahapoğlu'ndan Yeni Göç Dalgası Uyarısı

Afganistan'dan çekilme kararı alan ABD'nin gerisinde tahmin edilemeyecek kargaşalara gebe bir Afganistan bıraktığından dolayı düzensiz göç tehlikesinin başladığına dikkat çeken MHP Bursa Milletvekili Hidayet Vahapoğlu, PKK ile işbirliği yapan İran'ın mültecileri Türkiye'ye yönlendirme stratejisi izlediğini belirterek, sığınmacı sayısı nüfusunun 8’ini aşan Türkiye'nin yeni bir göç dalgasıyla karşı karşıya kalması konusunda uyarılarda bulundu.

 

HAYATLARINDAN ENDİŞE EDEN TALİBAN KARŞITLARI GÖÇE BAŞLADI

 

ABD ile anlaşan Taliban'ın Afganistan'da hakimiyet kurmasıyla endişeye kapılan Afganlıların göçe başladığını belirten MHP Bursa Milletvekili Hidayet Vahapoğlu, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''ABD ile Taliban arasında sağlanan mutabakatlar sonrasında Taliban Afganistan’ın önemli bölümünde hakimiyet sağlamaya başladı. Bu durum ülkede çoğunluğu oluşturan Taliban karşıtları arasında hayatlarından endişeye kadar uzanan korkuya sebep olmuş durumda. Can, mal ve namus korkusu içindeki Afgan halkının Pakistan ve İran’a göç etmeye başladığı teyit edilen bilgiler arasında. İran ülkesine sığınan Afganlıları devlet politikası olarak Türkiye’ye yönlendirmektedir.'' dedi.

 

GÖÇ EDENLERİN TÜRKİYE'YE YÖNLENDİRİLMESİNDE PKK PARMAĞI VAR 

 

İran'a göç edenlerin Türkiye'ye yönlendirilmesinde PKK'nın parmağı olduğuna ve Türkiye'nin yeni bir göç dalgasıyla karşı karşıya kalmasına dikkat çeken MHP Bursa Milletvekili Hidayet Vahapoğlu, ''İran’a düzensiz göç eden Afganlıların Türkiye’ye yönlendirilmesinde PKK’nın iran ayağını oluşturan insan tacirleri ile işbirliği vardır. İran ve PKK bir taşla birkaç kuş vurmakta en azından ülkemizin demografik yapısını bozmakta, ekonomik yük yüklemekte, kamu düzenini bozmaktadır. Düzensiz göç ile gelen ve insani gerekçelerle kucağımızı açtığımız sığınmacıların sayısı nüfusumuzun 8’ini aşmış bulunmaktadır. Tüm insanlığa karşı insani, vicdani, dini ve ahlaki sorumluluklarımız kapsamında ülkemize yönelik yaşanabilecek yeni göç ihtimali değerlendirilmelidir.'' dedi.

 

Açıklama yok.

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Bursa Milletvekili, Hidayet Vahapoğlu, sığınmacı sayısı, yeni göç dalgası, uyarısı yaptı, sığınmacı sorunu, Afganistan, dikkatli olunmalı, göç, düzensiz göç, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı