MHP'li Yıldız'dan Siyasi Partiler Hakkında Olay Açıklama
Haber Detayı
20 Temmuz 2021 - Salı 18:21 Bu haber 3557 kez okundu
 
MHP'li Yıldız'dan Siyasi Partiler Hakkında Olay Açıklama
MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Türkiye'de siyasi parti kurmayı Anonim Şirket kurmaktan daha karlı bulan zihniyete çözüm bulunması gerektiğini söyledi.
MHP Haberi
MHP'li Yıldız'dan Siyasi Partiler Hakkında Olay Açıklama

Aralık ayında yaptığı açıklamada, Türkiye'de kurulan 102 siyasi partiden 10 tanesinin hiç üyesi olmayışını siyasi yozlaşma olarak değerlendiren MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Feti Yıldız, yeni yaptığı açıklamada TV'lerde sıkça boy gösteren siyasi parti yöneticilerinin demokrasiyi dejenere etmesine bir çözüm bulunması gerektiğini söyledi.

 

FETİ YILDIZ'IN SİYASİ PARTİLER HAKKINDA ARALIK AYINDA YAPTIĞI AÇIKLAMA

 

Aralık ayında yaptığı açıklamada, Türkiye'de kurulan 102 siyasi partiden sadece 15 tanesinin seçimlere girebildiğini hatırlatarak, bunlardan 10 tanesinin üyesinin bile olmayışını siyasi yozlaşmanın işareti olarak değerlendiren MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, ''Ülkemizde 102 Siyasi Parti mevcut. 2020 Yılının ilk yarısında 10, ikinci yarısında 11 olmak üzere şimdilik 21 Siyasi Parti kuruldu. Bu partilerden 10 tanesinin hiç üyesi yok. Kuruluş amaçları malum. Sorulsa toplumsal talep derler. Yozlaşma işte böyle bir şey.'' demişti.

 

FETİ YILDIZ'DAN SİYASİ PARTİLER HAKKINDA YENİ AÇIKLAMA

 

Aralık ayında hiç üyesi olmayan siyasi partilerin siyasi yozlaşmaya sebep olduğu değerlendirmesinde bulunan ve yeni yaptığı açıklamada TV'lerde sıkça boy gösteren siyasi parti yöneticilerinin demokrasiyi dejenere etmesine dikkat çeken MHP'nin Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''TV’lerde izleyiciye iyice bıkkınlık veren, bomboş lakırdılar eden, siyasi parti yöneticisi ünvanlı çok sayıda zat arzı endam ediyor. Siyasi parti kurmayı Anonim Şirket kurmaktan daha karlı bulan bu kafanın demokrasiyi dejenere etmesine karşı bir çözüm maalesef üretilemiyor.'' dedi.

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkan Yardımcısı, Feti Yıldız, Türkiye, siyasi parti kurmak, Anonim Şirket kurmaktan, daha karlı, zihniyet, çözüm gerekir, demokrasi, dejenere edildi, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı