MHP'li Vahapoğlu'ndan Hükümete Göçmen Sorunu Çağrısı
Haber Detayı
17 Temmuz 2020 - Cuma 20:20 Bu haber 4340 kez okundu
 
MHP'li Vahapoğlu'ndan Hükümete Göçmen Sorunu Çağrısı
MHP Bursa Milletvekili Hidayet Vahapoğlu, Bulgaristan ile bağı kalmamış vatandaşlarımızında artık evrak istenmemesi gerektiğini söyledi.
MHP Haberi
MHP'li Vahapoğlu'ndan Hükümete Göçmen Sorunu Çağrısı

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Mustafa Hidayet Vahapoğlu, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Bulgaristan'dan Türkiye'ye göç eden vatandaşlarımızdan Bulgaristan'dan emekli maaşı almadıklarına dair belge ve yaşam belgesi istenmesine son verilmesi gerektiğini belirterek, Bulgaristan ile hiç bir bağı kalmayan bu vatandaşlarımızın sorununu Hükümetin Bulgaristan ile görüşerek çözmesi gerektiğini söyledi.

 

GÖÇMEN VATANDAŞLARIMIZDAN BULGARİSTAN EVRAĞI İSTENMESİNE SON VERİLMELİ

 

MHP Bursa Milletvekili Hidayet Vahapoğlu, ''2022 sayılı 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun kapsamında ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza muhtaç aylığı adı altında ödeme yapılmaktadır. Son birkaç ay içinde özellikle Bulgaristan doğumlu Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından Bulgaristan'dan emekli maaşı almadıklarına dair belge istenmektedir. 1934, 36, 38, 42, 50, 52, 68, 78 ve 80 yıllarında kimi kundakta, kimi çoğu çocuk yaşta göç eden insanlarımızın Bulgaristan'la ne vatandaşlık ne de sosyal güvenlikle ilgili herhangi bir bağları artık söz konusu değildir. Bu uygulama bir an önce sonlandırılarak vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin ortadan kaldırılması gerekmektedir.'' dedi.

 

HÜKÜMETİMİZ BULGARİSTAN İLE GÖRÜŞEREK BU SORUNU ÇÖZMELİDİR

 

MHP Bursa Milletvekili Hidayet Vahapoğlu, ''Bir diğer konu ise yaşam belgesi sunma zorunluluğudur. İki ülkenin Sosyal Güvenlik Kurumları karşılıklı olarak bilgi alışverişinde bulunarak bu iki sorunu giderebilirler. Konunun çözümü için Dışişleri Bakanlığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığını bir an önce bu konuya el atmaya davet ediyorum.'' dedi.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Bursa Milletvekili Hidayet Vahapoğlu, MHP Bursa, göçmenler, Bulgaristan göçmeni, emeklilik evrağı, yaşam belgesi, MHP Haberleri
Yorumlar
Haber Yazılımı