MHP'li Ümit Yılmaz'dan Bitkisel Ürün Uyarısı
Haber Detayı
30 Haziran 2021 - Çarşamba 10:03 Bu haber 1657 kez okundu
 
MHP'li Ümit Yılmaz'dan Bitkisel Ürün Uyarısı
MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, eczane dışında satılan bitkisel ürünlerin tehlikesi konusunda önemli uyarılarda bulundu.
MHP Haberi
MHP'li Ümit Yılmaz'dan Bitkisel Ürün Uyarısı

Eczane dışında satılan ve bilinçsizce kullanılan bitkisel ürünlerin tehlikesi konusunda uyarılarda bulunan MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, kontrolsüz kullanılan bitkisel ürünlerin insanları felakete sürüklediğini belirterek, bitkisel ürünlerin ruhsatlandırılmasını Sağlık Bakanlığının yapmasını ve satışının eczacılar tarafından yapılmasını istedi. 

 

BİTKİSEL ÜRÜNLER ÖLÜM SAÇMAYA DEVAM EDİYOR

 

MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı açıklamada, ''Eczane dışında satılan ve 'Ottur, zararı yoktur.' anlayışıyla bilinçsizce kullanılan bitkisel ürünler ölüm saçmaya devam ediyor. Buna son örnek olarak Ankara'da 'Kardeş Kanı' adı verilen bitkisel ürünün kullanımıyla yaşanmıştır. Bu bitkiyi yatıştırıcı amaçla kullanan bir kişi yoğun bakıma alınmış, hayatta kalma mücadelesi vermektedir.'' dedi.

 

BİTKİSEL ÜRÜNLER EĞİTİMİNİ ALMIŞ ECZACILAR KANALIYLA SAĞLANMALI

 

MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, ''Bu ve buna benzer kontrolsüz kullanılan, bitkisel ürün veya gıda takviyesi adı altında eczane dışında satılan ürünler her gün bir veya birkaç kişiyi felakete sürüklemektedir. Bu tür acı olayların bir daha yaşanmaması için yapılması gereken şey bellidir. Bitkisel drog olsun, gıda takviyesi olsun bu tür ilaçların ruhsatlandırılması Sağlık Bakanlığına verilmeli, satışı ise fitoterapi ve ilaç konusunda eğitimini almış, eczacılar ve eczaneler kanalıyla sağlanmalıdır.'' dedi.

 
Açıklama yok.

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Düzce Milletvekili, Ümit Yılmaz, eczane dışında satılan, bitkisel ürünler, ölüm saçıyor, tehlikeli, bilinçsiz, kontrolsüz kullanılan, ürünler, Eczaneler, eliyle
Yorumlar
Haber Yazılımı