MHP'li Aycan'dan Tarımsal Üretimi Arttırma Uyarısı
Haber Detayı
30 Haziran 2021 - Çarşamba 11:37 Bu haber 1940 kez okundu
 
MHP'li Aycan'dan Tarımsal Üretimi Arttırma Uyarısı
MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, tarımsal üretimin arttırılması konusunda önerilerde bulundu.
MHP Haberi
MHP'li Aycan'dan Tarımsal Üretimi Arttırma Uyarısı

Coronavirüs salgını süreciyle değeri daha iyi anlaşılan gıda üretiminin arttırılması konusunda değerlendirmelerde bulunan MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, dünya nüfusu hızla artarken insanların sağlıklı ve yeterli gıdaya ulaşmasındaki sıkıntıları gündeme getirerek, tarımsal üretimin arttırılması konusunda önerilerde bulundu.

 

ARTAN NÜFUSU BESLEMEK İÇİN TARIMSAL ÜRETİMİ ARTTIRMALIYIZ

 

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı açıklamada, ''Tarımsal üretimin önemi her gecen gün daha artmakta ve herkes tarafından kabul edilmektedir. Artan nüfusu beslemek için daha fazla üretim yapmak gerekmektedir. Beslenme, insanın temel ihtiyacıdır, yeterli ve dengeli beslenme insanın sağlık düzeyinin en belirleyici faktörüdür, sağlıklı ve yeterli gıdaya her insanın ihtiyacı var. Bu nedenle, tarımsal üretimi artırmalıyız fakat var olan toprakları, var olan kaynakları, toprağı, suyu da doğru kullanmalıyız.'' dedi.

 

MÜHENDİSLERİMİZİN KAMUDA VE ÖZELDE İSTİHDAMINI ARTTIRMALIYIZ

 

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, ''Diğer taraftan, toprağı ve suyu da kirletmemeliyiz. Bu nedenle, bilimsel doğruları, yeni üretim teknolojileri kullanmalıyız. Konuyla ilgili mühendislerimiz, ziraat mühendisi, veteriner, gıda mühendisi, su ürünleri mühendisi sayımız yeterlidir. Bu mühendislerin kamuda ve özelde istihdamı artırılmalı ve etkin çalışmaları sağlanmalıdır. Teknolojik imkânları doğru kullanmak verim miktarını artırmayı sağlayacaktır. Tarımsal ürün ithal etmekten ülkemizi hep birlikte kurtarabiliriz.'' dedi. 

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Kahramanmaraş, Milletvekili, Sefer Aycan, tarımsal üretim, arttırılması, gıda üretimi, mühendisler, kamuda, istihdam edilmeli, sağlıklı gıda, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı