MHP'li Taşdoğan: Coronavirüs Konusunda Paniğe Gerek Yok
Haber Detayı
12 Mart 2020 - Perşembe 18:21 Bu haber 1988 kez okundu
 
MHP'li Taşdoğan: Coronavirüs Konusunda Paniğe Gerek Yok
MHP Haberi
MHP'li Taşdoğan: Coronavirüs Konusunda Paniğe Gerek Yok

MHP Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan, Türkiye'de coronavirüs konusunda paniklenecek bir durumun olmadığını söyledi.

MHP Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan, MHP Milletvekilleri ile birlikte TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, coronavirüsün küresel ve Milli boyutta ciddi bir tehdit olduğunu belirterek, Çin'de çıktığı günden bugüne kadar tüm tedbirleri alan, hızlıca Bilim Kurulu kuran ve bilimin ışığında mücadele veren başta Sağlık Bakanı Fahrettin Koca olmak üzere bilim kurulu heyetini ve tüm sağlık çalışanlarını tebrik etti.  

CORONAVİRÜS KONUSUNDA PANİĞE YOL AÇACAK BİR DURUM YOKTUR

MHP Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan,  ''Türkiye'de ilk coronavirüs vakası bildirildi. Pandemi ilanı basit bir kavram değildir. Buna rağmen bilgilendirme eksiklikleri, yersiz korkuya ve hastalığa karşı mücadelenin bir faydası kalmadığı düşüncesiyle paniğe yol açabilir. Şu an için paniğe yol açabilecek bir durum mevcut değildir. Bu sebeple halkı bilgilendirme çalışmalarına hem ulusal hem de bölgelere göre eğitim programları hayata geçirilmelidir." diye konuştu.

CORONAVİRÜSE KARŞI EN ÖNEMLİ TEDBİR TEMİZLİKTİR

MHP Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan, ''Coronavirüs enfeksiyonunu önleyecek bir aşı ya da etkileyici bir tedavi mevcut değildir. Ayrıca enfeksiyon kaynağını yok etmek, erken tanı, raporlama, izolasyon, destekleyici tedaviler ve gereksiz panikten kaçınmak için salgın bilgilerini zamanında yayınlamak gibi pek çok tedbir alınmıştır ve alınmaya da devam etmektedir. Bununla birlikte damlacık yoluyla virüslerin yayılmasını önlemek için elleri temiz tutmaya gayret etmek, yıkamak, dezenfektan solüsyonlar kullanmak, hastalarla temastan kaçınmak gibi temel tedbirler tavsiye edilerek birçok şeyin de önlemi alınmıştır.'' dedi. 

BASİT TEDBİRLER ALARAK KENDİMİZİ KORUYABİLİRİZ

MHP Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan, ''En önemli tedbirler basit olan tedbirlerdir. Korona virüs bulaşma ihtimali olan kişiler, toplu alanlardan, toplu insanların bulunduğu yerlerden, kalabalıklardan kaçınmaları, kim hasta kim hasta değil bilinmeyen yerlere gidilmemesi. Özellikle grip benzeri bulgularla ortaya çıktığı için grip olan kişilerden uzak durulması, grip olan kişilerin dışarıya çıkmaması, gerekirse grip olan kişilerin maske kullanması, maskeyi doğru kullanması, toplu kullanılan asansör düğmeleri, elektrik lambaları, kapı kolları gibi yerlere mümkün olduğunca az tutunulmalı. Bunlardan birine yanlışlıkla dokunulursa eller yüze, göze götürülmemelidir.'' dedi.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP'li, Taşdoğan:, Coronavirüs, Konusunda, Paniğe, Gerek, Yok,
Yorumlar
Haber Yazılımı