MHP'li Sözlü: Uyarımız Onlara Destek Verenlerin Alayına
Haber Detayı
02 Haziran 2022 - Perşembe 13:22 Bu haber 4810 kez okundu
 
MHP'li Sözlü: Uyarımız Onlara Destek Verenlerin Alayına
MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, uyarılarının düşmanlık edenlerin alayına olduğunu söyledi.
ADANA HABERLERİ Haberi
MHP'li Sözlü: Uyarımız Onlara Destek Verenlerin Alayına

Terör örgütlerine destek veren İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üye olma isteği ve Türkiye'nin Suriye'ye yapacağı yeni bir askeri harekat konusunda değerlendirmelerde bulunan MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, Türkiye'nin İsveç ve Finlandiya'nın yanında teröre destek veren tüm NATO üyesi ülkeleri uyardığına dikkat çekerek, Türkiye'nin  Suriye'ye yapacağı yeni bir askeri harekatla müttefiklerinin terör örgütü PKK'ya verdiği tüm silahlara el koyarak gereken cevabı vermesi gerektiğini söyledi.

 

MHP'Lİ SÖZLÜ'DEN İSVEÇ VE FİNLANDİYA'NIN NATO ÜYELİĞİ KONUSUNDA İLK AÇIKLAMA

 

Terör örgütlerine destek veren İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üye olma isteğine yönelik Türkiye'nin nasıl bir karar vereceği konusunda, MHP cenahından açıklama yapan ilk siyasetçilerden birisi olan MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, iki ülkenin NATO'ya üye olma kararının Türkiye'ye yeni fırsatlar verdiğine dikkat çekerek, iki ülkeye hesap sorulmadan ve garantiler alınmadan NATO'ya girişlerine izin verilmemesi gerektiğini söylemişti.

 

ERDOĞAN VE BAHÇELİ'DEN NET TAVIR

 

12 Eylül 1980 darbesini yapan ve hakkında 'ABD'nin bizim çocukları' değerlendirmesi yapılan Kenan Evren'in, Yunanistan'ın NATO üyelik başvurusunu kolayca kabul etmesinden gereken derslerin alındığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, teröre destek veren İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyeliğine sıcak bakmadıklarını açıklamışlardı.

 

NATO GENEL SEKRETERİ STOLTENBERG'İN GÖRÜŞME ÇAĞRISI

 

İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üye olmasına karşı çıkan Türkiye'nin net tavrı tüm dünyada yankı uyandırırken, bir orta yol bulmaya çalışan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, ''Türkiye önemli bir NATO ortağıdır. Tüm NATO üyeleri, Türkiye'nin PKK tehdidi dahil kaygılarını görüşmek üzere masaya oturmaya hazırdır.'' açıklamasını yaparak, Türkiye'nin taleplerinin karşılanması ve kaygılarının giderilmesi için masaya oturulacağını söyledi.  

 

BAHÇELİ'NİN AÇIKLAMASINI PAYLAŞAN SÖZLÜ, YENİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bu haftaki TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı, ''PKK’ya tavır alıp da YPG’yi kollamak ve ayrı bir kategoride değerlendirmek yaman ve yakıcı bir çelişkidir. PKK neyse YPG odur. İki örgüt de terörist, iki örgüt de bölücü ve insanlık düşmanıdır. Biz terör örgütlerinin NATO’ya girmelerine tepkisiz ve etkisiz kalamayız. Bizim değerlendirmemize göre, İsveç ve Finlandiya kırmızı kart cezalısıdır. Bu cezanın kaldırılması için PKK/YPG/PYD hilesiz ve hilafsız kınanmalı, Türkiye’nin iade talebinde bulunduğu teröristler derhal teslim edilmelidir.'' açıklamayı sosyal medya hesabından paylaşan MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üye olma talebi konusunda yeni açıklamalarda bulundu.

 

SÖZLÜ: TÜRKİYE'NİN UYARISI TÜM NATO ÜYESİ ÜLKELEREDİR

 

Türkiye'nin sadece teröre destek veren İsveç ve Finlandiya'yı değil, aynı zamanda teröre destek veren tüm NATO üyesi ülkeleri uyardığına dikkat çeken MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Başta ABD olmak üzere tüm NATO üyeleri Türkiye'nin terörle mucadeledeki hassasiyetlerini ciddiye almak zorundalar. Türkiye, sadece Finlandiya ve İsveç'i uyarmıyor. NATO üyesi ve aday Ülkeler duruşlarını düzeltmelidirler. Onlar bize düşmanlık eder iken, biz niçin onları koruyalım?'' dedi.

 

SÖZLÜ: PKK'YA SAĞLANAN TÜM SİLAHLARA EL KONULMALIDIR

 

Türkiye'nin daha önce Harekat yaptığı Suriye'deki Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Barış Pınarı ve Bahar Kalkanı Harekat Bölgelerine yönelik terör eylemlerinin arttığı ve sözde müttifeklerin verdiği silahlarla Ayn el Arab ve Tel Rıfat’tan Türkiye'ye roket atıldığı bir ortamda, Türkiye'nin Suriye'deki sınır bölgelerine yeni bir askeri harekat yapacağı konuşulurken, konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, ''Türkiye Suriye'nin kuzeyine yapacağı operasyon ile hedeflediği alanları terörden arındırmakla kalmayıp, aynı zamanda müttefiki Türkiye'yi yok sayan ABD'nin işbirliği yaptığı PKK'ya sağladığı tüm silahlara el koyup dosta düşmana gerekli mesajı verecektir.'' dedi.

 

Resim

Resim

Resim

Resim

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkan Başdanışmanı, Hüseyin Sözlü, İsveç ve Finlandiya, üyelik başvurusu, Türkiye, Askeri Harekat, Suriye, uyarılar, alayına, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı