MHP'li Sözlü: Ülkücülerden Tenha Yerde Ders mi Aldın?
Haber Detayı
28 Haziran 2022 - Salı 12:01 Bu haber 3171 kez okundu
 
MHP'li Sözlü: Ülkücülerden Tenha Yerde Ders mi Aldın?
MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, tepki gösterince çark eden o genel başkana sordu: Bir Ülkücüden tenha yerde ders mi aldın?
ADANA HABERLERİ Haberi
MHP'li Sözlü: Ülkücülerden Tenha Yerde Ders mi Aldın?

İslami konularda düzenlediği sempozyumda CHP'li yöneticileri konuşturan Türk Ocakları İstanbul Şubesi'nin faaliyetine izin veren Türk Ocakları Genel Başkanı Mehmet Öz'e tepki gösteren MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, İslam'a ve Türklüğe karşı bakış açıları belli olanları düzenledikleri sempozyumda konuşturan Türk Ocakları hakkında manidar açıklamalarda bulundu.

 

TÜRK OCAKLARI İSTANBUL ŞUBE'NİN DÜZENLEDİĞİ SEMPOZYUM 

 

Türk Ocakları İstanbul Şubesi, Türk Ocakları'nın kuruluşunun 110. yıl dönümünde ''Günümüz İslam Dünyasında Meseleler ve Çözüm Yolları-2'' başlıklı bir sempozyum düzenledi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle organize edilen sempozyumda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Ekrem İmamoğlu konuşma yaptı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin danışmaları Türk Ocakları'na sert tepki gösterdi. Bu tepkiler üzerine karar alan Türk Ocakları Genel Başkanı Mehmet Öz, Türk Ocakları İstanbul Şubesi'ni görevden almak zorunda kaldı.

 

MHP'Lİ YILDIRAY ÇİÇEK'TEN TÜRK OCAKLARI'NA TEPKİ

 

Geçmişte Fethullah Gülen’e iki defa ödül veren ve çözüm sürecini destekleyen Türk Ocakları'nın, MHP üzerinde gerçekleştirilen operasyonlara omuz verme ayıbına yenisini eklediğini belirten MHP Genel Başkanı Basın Danışmanı Yıldıray Çiçek, ''Düzenlenen sempozyumda, protokolün en önünde de İslam’ın değer ve sembolleriyle sürekli dalga geçen, onları aşağılayan ve 'Ben dinsizim' diyen Canan Kaftancıoğlu oturunca zaten asıl meselenin özü çok net anlaşılıyor. Geçmişte 'İslam Dünyası'ndan kaynaklanan terör' ifadesinin sahibi olan, 'Çocuklara Kur'an öğretmek orta çağ zihniyetidir' diyenleri CHP’de en yüksek görevlere getiren, Kur’an-ı Kerim’in ayetlerinden rahatsızlık duyarak yüce kitabımızı 'Çağlar ötesinden gelen ses' diye küçümseyen Baro Başkanlarını destekleyen Kemal Kılıçdaroğlu gibi tipler zaten İslam’ın 'Mesele' olarak tarif ettiği tip iken, İBB sponsorluğunda onunla İslam Dünyasındaki meselelere çözüm yolları aramak Türk Ocaklarının tarihi misyonuna yakışmadı. Türk-İslam düşmanları, 'Demirtaş’ın çizgisini çok beğeniyorum' diyenler, 'Demirtaş’ı serbest bırakacağım' diyenler, Demirtaş’ın kadeh arkadaşları, 'Ermeni Soykırımı' iftirasına eylem ve söylem olarak sahip çıkanlar, Atatürk düşmanları, YPG yoldaşları, Türk Ordusu’nun terör örgütlerine yaptığı operasyonlara karşı çıkanlar, ateistler hep oradaydı. Bunlarla İslam dünyasının meselelerine çözüm aramak Türk Ocakları'nın büyük bir trajedisi olmuştur. 'Din, toplumun afyonudur'  diyen Karl Marx'ın sözlerinden esintiler sunan Kemal Kılıçdaroğlu’na sempozyum düzenleyen Türk Ocakları böyle bir ayıp size yakışmadı.  Siz önce asıl bu meseleyi çözün.'' dedi.

 

MHP'Lİ HÜSEYİN SÖZLÜ'DEN TÜRK OCAKLARI GENEL BAŞKANINA TEPKİ

 

İslami konularda düzenlediği sempozyumda CHP'li yöneticileri konuşturan Türk Ocakları İstanbul Şubesi'nin faaliyetine izin veren Türk Ocakları Genel Başkanı Mehmet Öz'e tepki gösteren MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Allah'a inanmayan Canan, belediyesinde PKK'lı istihdam eden Ekrem, Demirtaş'a özgürlük isteyen parti başkanları; İslam'ın meselelerini konuşacak, hemde Türk Ocağı'nda. Kesin kanaatim şudur ki Prof. Dr. Mehmet Öz bir Ülkücü'den tenha bir yerde, hem de unutamadığı bir darbe almıştır.'' dedi.

 

TÜRK OCAKLARI GENEL MERKEZİ, İSTANBUL ŞUBE YÖNETİMİNİ GÖREVDEN ALMAK ZORUNDA KALDI

 

Türk Ocakları İstanbul Şubesi'nin düzenlediği sempozyum ile ilgili Türk Ocakları'nın sosyal medya hesabından "27 Haziran 2022 tarihinde, İstanbul Şubemizin İstanbul Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle düzenlediği bir sempozyum, Türk Ocaklarının partiler üstü konumunu kesinlikle etkileyemez. Türk Ocakları Genel Merkezi, bu konudaki samimi, hasbi ve tavizsiz tutumuna halel getirmesine izin vermeyecektir. Devlete 'seri katil' diyenlerin Türk Ocakları toplantılarında boy göstermesi kabul edilemez. Türk Ocakları Genel Merkezi olarak şube başkan ve yöneticilerimizden, bu süreçte yanlış anlamalara yol açabilecek veya iyi niyetli olmayan kişi ve çevrelerin çarpıtmalarına zemin oluşturacak söylem ve eylemlerden kaçınmalarını bir kez daha ihtar ediyoruz." açıklamasını paylaşan Türk Ocakları Genel Başkanı Mehmet Öz, ikinci yaptığı açıklamada, ''Türk Ocakları İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu 30 Haziran 2022 tarihinden geçerli olmak üzere görevden alınmıştır.'' diyerek, Türk Ocakları İstanbul Şubesi yönetiminin görevden alındığını duyurdu.

 

Açıklama yok.

Resim

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkan Başdanışmanı, Hüseyin Sözlü, Türk Ocakları, sempozyum, sert tepki, Türk, İslam, İslam hakkında, karşıt görüşler, görevden aldı, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı