Adana'da Bulunan Petrol Rezervinin Değeri Belli Oldu
Haber Detayı
28 Haziran 2022 - Salı 09:36 Bu haber 2393 kez okundu
 
Adana'da Bulunan Petrol Rezervinin Değeri Belli Oldu
Adana'da bulunan petrol rezervi, Türkiye'de petrolün oluşuna şehir efsanesi diyenlerin ve kuyulara kör tapa vuranların yalanını ortaya çıkardı.
ADANA HABERLERİ Haberi
Adana'da Bulunan Petrol Rezervinin Değeri Belli Oldu

Küresel güçlerin maşası olan şirketlerin ısrarla Türkiye'de petrol olmadığını ispatlamaya çalışırcasına açılan kuyuları kör tapa vurarak kapatmasını kabullenmeyen Türkiye'nin kapatılan kuyularda petrol bulunması konusunda, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adana'nın Ceyhan İlçesinin Soysalı Mahallesi'nde 1 milyar dolarlık petrol rezervinin bulunduğunu söyledi.

 

KÜRESELCİLERİN KÖR TAPA VURDUĞU KUYULARDAN PETROL FIŞKIRIYOR

 

Güney sınırlarının hemen ötesinde bol miktarda petrol olan Türkiye'de petrol olmaması ya da çok az miktarda olması, Türk milletinin yadırgadığı ve kabullenmediği bir konuydu. Teknolojisi yeterli gelmeyen Türkiye, kendi topraklarında yabancı şirketlere petrol aratmak zorunda kalıyordu. Küresel güçlerin maşası olan şirketler ise araştırma yaptığı bölgelerde, petrolün olmadığını ya da olan petrolün çok derinliklerde olduğunu belirterek, uğraşmaya değmeyeceği sonucuna varıyordu.

 

Türkiye'nin pek çok yerinde benzeri sonuçları elde eden küresel şirketler, Adana araştırmalarında da aykı kanaatini bildirmişti. Adana'nın Ceyhan İlçesinin Soysalı Mahallesi'nde farklı zamanlarda araştırma yapan İngiliz ve Rus petrol arama şirketleri, çıkan petrolün derinliklerde olması nedeniyle maliyetinin yüksek olduğu gerekçesiyle açılan petrol kuyusuna kör tapa vurup kapatmıştı. Yabancı şirketlerin petrol kuyularına kör tapa vurması şehir efsanesi miydi yoksa gerçek miydi? 

 

Yıllar sonra, Adana'nın Ceyhan İlçesinin Soysalı Mahallesi'nde araştırma yapan Türkiye, bölgede kaliteli petrol rezervinin olduğunu açtığı kuyular neticesinde öğrendi. Konuyla ilgili Kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından ise, ''Son dönemde Adana’da petrol arama çalışması yaptığımız iki kuyuda yüksek kaliteli petrol bulduk. Ekonomik değere sahip petrolün rezerv değeri yaklaşık 1 milyar dolar.'' paylaşımını yaptı.

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN ADANA'DA BULUNAN PETROL REZERVİ AÇIKLAMASI

 

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrasında Adana'nın Ceyhan İlçesinin Soysalı Mahallesi'nde bulunan petrol rezervi konusunda açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Yerin altında ve üstünde ne varsa, azlığına çokluğuna bakmadan milletimizin emrine vermek istiyoruz. Nitekim bu gayretlerimiz neticesinde son 5 yılda ülkemizin yurt içi petrol üretimini günlük 37 bin varilden 60 bin varile yükseltmeyi başardık. Bu çerçevede son dönemde Adana'da petrol arama çalışması yaptığımız iki kuyuda yüksek kaliteli petrol bulduk. Birisi 425 metre, diğeri 358 metre derinlikte elde ettiğimiz ekonomik değere sahip petrolün rezerv değeri yaklaşık 1 milyar dolar olarak hesaplanmıştır. Aynı sahada 8 yeni kuyu daha açarak toplam 10 kuyuda üretime geçecek şekilde hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Akdeniz'deki petrol arama çalışmalarına karşı çıkan ve Karadeniz'de keşfettikleri gaza burun kıvıranlar, Adana'daki kuyulardan da rahatsız olacaklar. Artık kusura bakmasınlar. Biz yerin altını ve üstünü arayacağız, madenleri bulacağız, çıkartacağız ve insanımızın hizmetine sunmayı sürdüreceğiz.'' dedi.

 

Resim

Resim

Resim

Resim


 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adana, Ceyhan, Soysalı, bulunan, petrol rezervi, Türkiye, petrolün oluşuna, şehir efsanesi, diyenler, petrol bulundu, Adana haberleri
Yorumlar
Haber Yazılımı