MHP'li Sözlü Muhaliflere Resmen Meydan Okudu
Haber Detayı
13 Eylül 2022 - Salı 12:04 Bu haber 2676 kez okundu
 
MHP'li Sözlü Muhaliflere Resmen Meydan Okudu
MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, çok sert eleştirdiği siyasi parti yöneticilerine resmen meydan okudu.
ADANA HABERLERİ Haberi
MHP'li Sözlü Muhaliflere Resmen Meydan Okudu

6'lı muhalif ittifakta yer alan siyasi parti temsilcilerinin terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP aşkı ve sözde Kürdistan söylemlerine ses çıkarmaması hakkında değerlendirmelerde bulunan MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, Diyarbakır'ı Kürdistan'ın bir parçası olarak lanse eden CHP'li yöneticilere ve buna ses çıkarmayan İyi Parti'ye rest çekti.

 

6'LI MUHALİF İTTİFAKIN HDP VE SÖZDE KÜRDİSTAN AŞKI

 

Türkiye'nin son hızla 2023 seçimlerine doğru yol aldığı süreçte, 6'lı muhalif ittifakta yer alan siyasi partiler; bir yandan terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP'yi meşrulaştırma gayretlerini sürdürürken bir yandan da ABD'nin asırlık projesi dört parçalı Kürdistan'a Türk Milletini alıştırma operasyonuna ses çıkarmamaya devam ediyor. Ak Parti ve MHP'nin HDP'yi şeytanlaştırdığını söyleyerek HDP'yi meşrulaştırma gayretlerinin bir parçası olan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, HDP'yi Kürt siyasi hareketinin temsilcisi olarak görüp Selahattin Demirtaş ile kahvaltı güzellemesi yapabilmişti. Aynı Meral Akşener, yüzüne karşı sözde Kürdistan'dan bahseden bir HDP'liye hiç sesini çıkaramamıştı.

 

CHP VE İYİ PARTİ'NİN SÖZDE MİLLİYETÇİLİĞİ

 

İktidara gelmeleri halinde HDP'ye Bakanlık verilebileceğini son bir yıldır dillendiren CHP'lilerin içindeki erik kurusunu son olarak ortaya çıkaran CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, her siyasi parti gibi HDP'ye de Bakanlık verilebileceğini açıkça söylemişti. Son haftalarda 2023 mitinglerine başlayan MHP'nin Türk Milliyetçilerini yeniden toparlamasından rahatsız olan İyi Parti, son bir yıldır ses çıkarmadığı  HDP'ye Bakanlık verme stratejisine aniden karşı çıkıyormuş gibi yaparak yeni bir tiyatro oyununa imza atmıştı. Partisindeki Ulusalcıların önce İyi Parti'ye oradan da MHP'ye kaydığını gören CHP ise harekete geçerek, Başbuğ Alparslan Türkeş'in doktorluğunu yapan MHP'de bir dönem yöneticilik yaptığı halde son yıllarda CHP'nin borusunu öttüren Selim Kaptanoğlu'nun da katıldığı toplantıda Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik ''Bozkurt Kemal'' sloganları attırdı. Son günlerde MHP lideri Devlet Bahçeli ile Milliyetçilik yarışına giren Kemal Kılıçdaroğlu ise kendisinin Ülkücü ve Milliyetçi olduğunu söylemeye başlamıştı. 

 

Terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD/YPG'nin terör örgütü olmadığını söyleyebildiği ve terörle mücadele eden Türk Askerinin Irak ve Suriye'deki görev süresinin uzatılması tezkeresine TBMM'de Hayır oyu verdiği halde Ülkücü olduğunu iddia eden Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Genel Merkez yönetiminde bulunan Nevaf Bilek ise meseleyi farklı boyuta taşıyarak, Diyarbakır'ı sözde Kürdistan'ın parçası ilan ediverdi.

 

CHP PARTİ MECLİSİ ÜYESİ NEVAF BİLEK'TEN SKANDAL AÇIKLAMA

 

7 Haziran 2015 genel seçimlerinde Siirt'in Eruh ilçesine bağlı Çimencik köyünde CHP adına sandık görevlisi olan Nevaf Bilek'in oy kullandığı sandıkta CHP'ye hiç oy çıkmadığı ve kendisinin de bir CHP'li olarak terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP'ye oy verdiği ortaya çıkmıştı.

 

10 Eylül 2022 tarihinde partisinin Diyarbakır'da düzenlediği bir toplantıda Barzani'nin propagandasını yapan bir televizyona Kürtçe beyanat veren CHP Parti Meclisi Üyesi Nevaf Bilek, ''Diyarbakır, hakikaten Türkiye Kürdistanı'nda önemli, tarihi bir şehrimiz. Büyük bir şehrimiz." sözleriyle, Diyarbakır'ın sözde Kürdistan'ın bir parçası olduğunu söyledi.

 

MHP'Lİ HÜSEYİN SÖZLÜ'DEN CHP'DEKİ DEĞİŞİM HAKKINDA DEĞERLENDİRME

 

Günümüzdeki PKK gibi Cumhuriyetin ilk yıllarında Güneydoğu'da Kürdistan kurma hayali kurup devlete isyan edenleri kendi döneminde bertaraf eden Türk Milliyetçisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu CHP'nin, Kemal Kılıçdaroğlu yönetiminde değişime uğraması hakkında sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, konunun izahını MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ''Geçmişte 6’ıncı filoya taş atanlar, bugün 6’ncı filonun güvertesinde, kanlı emellerinin çevresinde ele ele tutuşmuşlar, açıkça emperyalizmin koçbaşlığına tamam demişlerdir.'' sözlerini paylaşarak yaptı.

 

HÜSEYİN SÖZLÜ: HDP'Lİ HÜKÜMET, CHP'NİN MEŞREBİNE HER ZAMAN UYGUNDU

 

Ak Parti'nin tek başına Hükümet kuracak çoğunluğu elde edemediği 7 Haziran 2015 seçimlerinden sonra CHP'nin MHP'ye, Fetullah Gülen'in Pensilvanya'dan destek verdiği MHP+CHP+HDP Koalisyonunun kurulması teklifini yaptığını hatırlatan MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, CHP'nin HDP aşkı hakkında yaptığı değerlendirmede, ''Kemal Kılıçdaroğlu, CHP ve HDP'nin ortaklığında MHP'ye Başbakanlık teklif etmiş, Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Red etmişti. Anlayacağınız HDP'li hükümet CHP'nin meşrebine dün ve bugün, her zaman uygundu.'' dedi.

 

ABD'nin asırlık projesi dört parçalı Kürdistan'ın kurulmasına aparatlık yapan terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin ve ABD'nin diğer aparatı FETÖ'nün Cumhur İttifakı'na karşı 6'lı muhalif ittifakı desteklediğini hatırlatan Hüseyin Sözlü, CHP'li Gürsel Tekin'in HDP'ye Bakanlık verilebileciğini açıklamasıyla, 6'lı Masa'nın aslında 7'li Masa olarak tescillendiğini söyledi.

 

HÜSEYİN SÖZLÜ'DEN SÖZDE KÜRDİSTAN NARASI ATANLARA VE SESİ ÇIKMAYANLARA REST

 

HDP ile yerel seçim ittifakı yaparken hiç sesi çıkmayan İyi Parti'nin, HDP ile olan ortaklığa zaman zaman tepki gösteriyormuş gibi tiyatro oynamasının dışında olup bitenlere sessiz kaldığını hatırlatan MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, CHP'li Nevaf Bilek'in Kürdistan çıkışına hala sessiz kalan İyi Parti'ye ve ortaklarına rest çektiği açıklamasında, ''CHP Parti Meclisi Üyesi Nevaf Bilek: 'Diyarbakır, Kürdistan'ın bir parçasıdır.' Hodri meydan, nerenize güveniyorsanız. Biz buradayız. 6+1 masanın ortağı İP'liler nerede? Hadi konuşun, bir şeyler söyleyin.'' dedi.

 

Açıklama yok.

 

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkan Başdanışmanı, Hüseyin Sözlü, çok sert, eleştirdiği, siyasi parti, yöneticilerine, resmen, meydan okudu, ittifaklar, Cumhur İttifakı, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı