MHP'li Sözlü'den Muhaliflere İddiaları Test Etme Önerisi
Haber Detayı
15 Ekim 2022 - Cumartesi 10:40 Bu haber 2295 kez okundu
 
MHP'li Sözlü'den Muhaliflere İddiaları Test Etme Önerisi
MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, iddialarının test edilmesi için muhalefet sözcülerine önerilerde bulundu.
ADANA HABERLERİ Haberi
MHP'li Sözlü'den Muhaliflere İddiaları Test Etme Önerisi

Kamuoyunda Sosyal Medya Yasası veya Dezenformasyon Yasası olarak bilinen Kanun Teklifi'nin yasalaşmasından rahatsız olan muhalefet sözcülerine tepki gösteren MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, TBMM'de kabul edilen yasayı muhaliflerin susturulmasına yönelik bir Sansür Yasası olarak değerlendiren muhalefet sözcülerine, iddialarının test edilmesi için önerilerde bulundu.

 

YALAN HABERİN ENGELLENMESİNDEN RAHATSIZ OLAN MUHALEFETİN STRATEJİSİ

 

Muhalif cenahın yalan haber ve sosyal medya paylaşımlarıyla vatandaşları kandırma stratejisinin önüne geçmek isteyen Ak Parti ve MHP'nin TBMM'ye sunduğu Sosyal Medya Yasası veya Dezenformasyon Yasası olarak bilinen Kanun Teklifi yasalaştı. Dezenformasyon Yasasının çıkmasına baştan beri karşı çıkan 6'lı muhalif ittifakta yer alan siyasi partiler, Kanun Teklifi'nin yasalaşmasını engellemek için TBMM'de olağanüstü gayret sarfettiler. Yasanın çıkmasını engelleyemeyen CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, yasanın iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvuracaklarını açıklarken, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel olası iktidarlarında yasayı iptal edeceklerini açıkladı.

 

MUHALİF CENAH YALAN HABERİN YASAKLANMASINA NEDEN KARŞI ÇIKIYOR?

 

Solak medyanın temsilcilerinden olan gazeteci Sedef Kabaş'ın ''Kitleleri etkilemek ve yönlendirmek istiyorsanız ortaya kocaman bir yalan atın, ama çok büyük bir yalan olsun. İkinci kriter, çok basit bir yalan olsun. Sonrasında da bu basit ve çok büyük yalanı sürekli tekrar edin." sözleri, muhalif cenahın yalan haber ve sosyal medya paylaşımlarıyla Cumhur İttifakı'nı yıpratma kampanyasını deşifre etmişti.

 

Yalan haber ve sosyal medya paylaşımlarıyla vatandaşları kandırma stratejisini başarıyla uygulayarak Cumhur İttifakı'nı yıpratma yolunda önemli aşamalar kaydeden muhalif cenah, Dezenformasyon Yasasının çıkmasıyla birlikte ellerindeki en önemli kozu kaybedecek olmanın tedirginliğini yaşadı. Çünkü gerçeklerin konuşulduğu bir sosyal medya dünyasında, muhalefetin vatandaşları ikna etme imkanı kalmayacaktı. Dezenformasyon Yasasının muhalif olan herkese hapis yolunu açacağını iddia eden muhalefet sözcülerine, Cumhur İttifakı'ndan yana olan siyasetçilerden manidar öneriler geldi.

 

MHP'Lİ HÜSEYİN SÖZLÜ'DEN MUHALİF CENAHA TEST YAPMA ÖNERİSİ

 

Dezenformasyon Yasasını muhaliflerin susturulmasına yönelik bir Sansür Yasası olarak değerlendiren muhalefet sözcülerine, iddialarının test edilmesi için önerilerde bulunan MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Dezenformasyon yasası için muhalefeti susturuyor diyenlere basit bir test. Hakaret ve iftira etmeden, yalan haber yaymadan, Devlete, Millete düşmanlık yapmadan, sert ve muhalif bir üslupla bir paylaşım yapın. Bakalım kimse sizi rahatsız ediyor mu, hakkınızda dava açıyor mu? Deneyin!'' dedi.

 

Açıklama yok.

 

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Hüseyin Sözlü, iddiaların, test edilmesi, öneriler, yasalaştı, TBMM, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı