MHP'li Sözlü'den Davutoğlu'na Frene Bas Tavsiyesi
Haber Detayı
21 Eylül 2021 - Salı 10:41 Bu haber 2498 kez okundu
 
MHP'li Sözlü'den Davutoğlu'na Frene Bas Tavsiyesi
MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, siyasi Kürtçülük düzleminde koşturan Ahmet Davutoğlu'na kendini frenlemesi tavsiyesinde bulundu.
ADANA HABERLERİ Haberi
MHP'li Sözlü'den Davutoğlu'na Frene Bas Tavsiyesi

Sürekli olarak siyasi Kürtçülük düzleminde koşturan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'na tepki gösteren MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, kendini Türk hissetmeyip siyasi Kürtçülük yapan Ahmet Davutoğlu'na kendini frenlemesi tavsiyesinde bulunarak, siyasi dönüşlerine ilişkin Stratejik Fırıldaklık isimli bir kitap yazmasını istediği 'Serok Ahmet' ismiyle ünlenen Ahmet Davutoğlu'na 'Fırıldak Serok' diye yeni bir isimle hitap etti. 

 

HÜSEYİN SÖZLÜ: FRENE BAS SEROK. BU PİSLİK BOĞAR SENİ

 

Ak Parti'de siyaset yaparken çözüm sürecinin yaşaması için çaba sarfettiğini belirterek; yeni bir çözüm sürecinin başlatacağını ifade eden, Kürtlerin de dahil edileceği bir süreçte Suriyelilerin alacağı federasyon kararına karşı çıkmayacağını belirterek; Diyarbakır'a Amed denilmesini isteyip Türkçe isimden rahatsız olduğunu dışa vuran, dünyanın en büyük Kürt şehrinin İstanbul olduğunu söyleyerek, sürekli olarak siyasi Kürtçülük düzleminde koşturan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'na verdiği cevapta frene basması tavsiyesinde bulunan MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, sosyal medyadan yaptığı açıklamalarda, ''Kendini Malezyalı gibi hissettiğini söyleyen Serok Ahmet acaba kendini hiç Türk hissettin mi ? Malezyalı olunca commonwealth topluluğuna da bir bağ hissediyorsundur ama dikkat et dizbağı olmasın bu ilişki. Çukur'a düşmüş. Bu pislik boğar Serok'u. Frene bas Serok. Şırıngayla kan alırlar.'' dedi.

 

MHP'Lİ HÜSEYİN SÖZLÜ'DEN SEROK AHMET'E YENİ İSİM: FIRILDAK SEROK

 

Kendisini Türkmen ve Yörük olarak tanımlayan Ahmet Davutoğlu'nu 'Çakma Türkmen' olarak nitelendiren MHP Genel Başkanı Basın Danışmanı Yıldıray Çiçek'in değerlendirmelerine katkı koyan MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, bölücülük yapan Ahmet Davutoğlu'na 'Türkmen'in Çakması' deyiminin hafif kalacağını belirterek, esasen Ahmet Davutoğlu'nun 'Türkmen'in Haini' olduğunu söylemişti.

 

Hüseyin Sözlü'nün bu değerlendirmelerine Gelecek Partisi'nin yerel siyasetçileri, MHP ile Ak Parti'nin ittifak kurmadan önceki birbirine karşı kullandığı muhalif söylemlerle cevap vermişti. Gelecek Partisi'nin yerel siyasetçilerini hiç muhatap almadan konuya ilişkin direkt olarak Ahmet Davutoğlu'nu muhatap alan Hüseyin Sözlü, Ahmet Davutoğlu'nun geçmişte kendisini ağır sözlerle eleştiren diğer siyasi parti liderleriyle olan yeni birlikteliklerini sosyal medyadan paylaşarak, ''Stratejik Derinlik isimli çok önemli kitabın yazarına bu kadar döndükten sonra Stratejik Fırıldaklık isimli bir kitap çok yakışır. Fırıldak Serok.'' dedi.

 

Resim

 

Resim

 

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkan Başdanışmanı, Hüseyin Sözlü, bölücülük yapan, siyasetçiye, sert tepki, Türkiye, Suriye, çözüm süreci, fırıldaklık, stratejik derinlik, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı