MHP'li Aydın Ahmet Davutoğlu'na Yeni Bir İsim Buldu
Haber Detayı
20 Eylül 2021 - Pazartesi 19:59 Bu haber 2757 kez okundu
 
MHP'li Aydın Ahmet Davutoğlu'na Yeni Bir İsim Buldu
MHP Genel Başkan Yardımcısı Kamil Aydın, Serok Ahmet diye ünlenen Ahmet Davutoğlu'na yeni bir isim bulduğunu açıkladı.
MHP Haberi
MHP'li Aydın Ahmet Davutoğlu'na Yeni Bir İsim Buldu

Sürekli olarak siyasi Kürtçülük düzleminde koşturan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun son olarak Diyarbakır'a Amed demesini değerlendiren MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Kamil Aydın, Türk’e ve Türkçeye hasımlığından dolayı Diyarbakır'a Amed diyen Ahmet Davutoğlu'nun, kendi ismi Ahmet'i Amed olarak değiştirmesinin yerinde olacağını söyledi.

 

AHMET DAVUTOĞLU BÖLÜCÜLÜK YAPIYOR

 

Kürtlerin de dahil edileceği bir süreçte Suriyelilerin alacağı federasyon kararına karşı çıkmayacağını belirterek, Diyarbakır'a Amed denilmesini isteyerek sürekli olarak siyasi Kürtçülük düzleminde koşturan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nu bölücülük yapmakla suçlayan MHP Genel Başkan Yardımcısı Kamil Aydın, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Sayın Davutoğlu; dün aynen büyük Ermenistan ve büyük Kürdistan senaristleri Sykes ve Picot gibi Sivas’ın doğusunu Türk’e reva görmedin. Bugün ise Türkiye’nin diğer kadim şehirlerini etnik kökenlere göre yeniden isimlendirmeye çalışarak boyunu aşan ders bir yana bölücülük yapıyorsun.'' dedi.

 

DAVUTOĞLU, AHMET İSMİNİ AMED OLARAK DEĞİŞTİRSİN

 

Türk’e ve Türkçeye hasımlığından dolayı Diyarbakır'a Amed diyen Ahmet Davutoğlu'nun, kendi ismi Ahmet'i Amed olarak değiştirmesinin yerinde olduğunu belirten MHP Genel Başkan Yardımcısı Kamil Aydın, ''PKK’nın kadim şehrimiz Diyarbakır’a Amed demesinin nedeni Asurcaya olan sevgisinden değil, Türk’e ve Türkçeye hasımlığındandır. Sayın Davutoğlu senin Asurca sevginin nedeni nedir? Eğer stratejik bilimsel bir derinlik söz konusu ise ismini Amed yaparak daha 'ders verici' olabilirsin.'' dedi.

 

Resim

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkan Yardımcısı, Kamil Aydın, o siyasetçi, ismini değiştirsin, bölücülük, Türkçe düşmanlığı, Türk düşmanlığı, MHP Haberleri, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı