MHP'li Sözlü'den Bahçeli'yi Unutturmaya Çalışanlara Tepki
Haber Detayı
16 Temmuz 2022 - Cumartesi 20:35 Bu haber 4390 kez okundu
 
MHP'li Sözlü'den Bahçeli'yi Unutturmaya Çalışanlara Tepki
MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, FETÖ kalkışmasına karşı direnişin ilk meşalesini yakan MHP Lideri Devlet Bahçeli'yi unutturmaya çalışanlara tepki gösterdi.
ADANA HABERLERİ Haberi
MHP'li Sözlü'den Bahçeli'yi Unutturmaya Çalışanlara Tepki

15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü'nün 6. yıl dönümü nedeniyle televizyonlarda yapılan programlarda, FETÖ hain darbe girişimine karşı direnişin ilk meşalesini yakan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin adını bile anmayanlara tepki gösteren MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, ülke şaşkınlık ve panik içerisindeyken kalkışmaya karşı kararlı ve yiğitçe bir duruş sergileyerek, Devletin ve Hükümetin yanında olduğunu haykıran devlet adamının Lider Devlet Bahçeli olduğunu söyledi.

 

FETÖ'YE KARŞI DİRENİŞİN İLK MEŞALESİNİ YAKAN BAHÇELİ'Yİ UNUTTURMAYA ÇALIŞTILAR

 

15 Temmuz 2016 tarihinde bir avuç üniforma giyen FETÖ'cü hainin İstanbul'da köprüyü trafiğe kapatmasıyla başlayan darbe girişiminin ilk saatlerinde herkes tedirginlik içerisinde ne olduğunu anlamaya çalışırken, darbecilere karşı ilk açıklamayı yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli olmuştu. Kalkışmanın başladığı saate kadar Ak Parti'ye karşı en sert muhalefeti yapan MHP Lideri Bahçeli'nin Devlete ve Hükümete sahip çıkması, kalkışmayı yapan FETÖ'cüleri şaşkına çevirirken, Türk Milletinin darbeye karşı direnişine ışık olmuştu.

 

15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü'nün 6. yıl dönümü nedeniyle televizyonlarda yapılan programların bir çoğunda, FETÖ hain darbe girişimine karşı direnişin ilk meşalesini yakan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin adını bile anmadılar. MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, MHP Lideri Bahçeli'nin adını bile anmayan televizyon programlarına tepki gösterdi.

 

MHP'Lİ SÖZLÜ: FETÖ KALKIŞMASINA KARŞI DİRENİŞİN İLK MEŞALESİNİ YAKAN LİDER BAHÇELİ'DİR

 

15 Temmuz FETÖ hain darbe girişimine karşı direnişin ilk meşalesini yakan devlet adamının MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli olduğunu unutanlara hatırlatmalarda bulunan MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''15 Temmuz'un ilk baş kaldıranı, ortaya ilk çıkıp ses vereni, tereddütsüz milli iradeden yana tavır koyanı O'dur. O günü iyi hatırlayanlar bilirler, ülke şaşkınlık ve panik içerisinde iken kararlı ve yiğit bir ses olarak milletin karargahı dediği MHP Genel Merkezi'nde tepesinde uçaklar vızıldar iken korkusuzca bu bir kalkışmadır, Millet İradesinden tarafa olarak 'Hükümetin Yanındayız' demiş ve hainleri ilk hayal kırıklığına uğratan olmuş ve büyük ihanetin çöküşünde baş rol oynamıştır. Bu vesileyle bir kez daha ortaya konulmuştur ki Sayın Devlet Bahçeli liderliğinde Milliyetçi Hareket Türkiye'de düşmanların korkulu rüyası ve Milli İrade’nin teminatı olduğunu bir kez daha ispatlamıştır. Allah Liderimizden razı olsun, sağlık ve uzun ömür versin.'' dedi.

 

15 TEMMUZ GECESİ MHP GENEL MERKEZİ'NDE NE YAŞANDI?

 

FETÖ'cülerin düzenlediği Türkçe olimpiyatlarına hiç gitmeyen ve TBMM'de bulunan liderler içerisinde Fetullah Gülen ile görüntü vermeyen tek liderin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli olduğunu hatırlatan MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, 15 Temmuz gecesi MHP Genel Merkezi'nde yaşananları anlattığı bir açıklamasında, ''MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, saat: 21.00 civarında Genel Merkez'e gelerek tüm ışıkları yaktırmıştır. Devlet Bahçeli'nin Genel Merkezin ışıklarını yaktırması, Haçlı Seferi'ne yumruk vurmadır. 'Biz buradayız, ayaktayız' demektir. Henüz hiç kimse açıklama yapmadan önce ilk açıklamayı yapan Devlet Bahçeli'dir. Devlet Bahçeli, tüm medyaya 'Bu bir kalkışmadır' diyerek, Devlete ve seçilmiş Hükümete sahip çıkılması noktasında açıklama yapmıştır. Sayın Bahçeli, hemen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ve Başbakan Binali Yıldırım'ı aramıştır ama ulaşamayarak not bırakmıştır. Daha sonra dönüş yaptıklarında görüşüldü.'' dedi.

 

15 TEMMUZ GECESİ MHP GENEL MERKEZİ'Nİ ELE GEÇİRMEK İSTEDİLER

 

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, ''Sayın Genel Başkanımız, FETÖ kalkışmasına karşı tavrını net olarak gösterdikten sonra kalkışmayı yapan FETÖ'cüler, MHP Genel Merkezi'nin üzerinden alçak uçuş yaptı. Binanın camları çatladı. Sayın Bahçeli'ye kendisini güvenli bir yere almamız gerektiği söylendiğinde, 'Dünyanın en güvenli yeri Genel Merkezimizdir' diyerek başka bir yere gitmeyi reddetti. MHP'nin darbeye karşı direncini kırmak isteyen FETÖ'cüler Genel Merkez'in kapısına dayandılar. Arkadaşlarımız, gelen FETÖ'cüleri püskürttü. MHP'yi o gece ele geçirmeye çalıştılar. MHP'yi ele geçirselerdi işin rengi belki de değişecekti. Bilemiyoruz. Genel Kurmay Başkanlığı'ndan bir yaver (şu an FETÖ'den yargılanıyor), Özel Kalem Müdürümüz Murat Çeliker'i aradı. Devlet Bahçeli'nin darbeye karşı yaptığı açıklamasını geri çekmesini ya da yumuşatsını istediler. Ancak Liderimiz Sayın Bahçeli, bu teklifi kesinlikle reddetti. Eğer kahramanlıktan söz ediliyorsa, herkesten önce darbeye karşı tavır koyan Devlet Bahçeli'nin davranışı Kahramanlıktır.'' dedi.

 

Resim

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkan Başdanışmanı, Hüseyin Sözlü, Devlet Bahçeli, MHP, 15 Temmuz, darbe girişimi, unutturmaya çalışan, medyalar, sert tepki, MHP Genel Merkezi
Yorumlar
Haber Yazılımı