MHP'li Şimşek: Aşırı Sıcaklar TARSİM Kapsamına Alınmalı
Haber Detayı
02 Haziran 2020 - Salı 19:15 Bu haber 2501 kez okundu
 
MHP'li Şimşek: Aşırı Sıcaklar TARSİM Kapsamına Alınmalı
MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, aşırı sıcakların TARSİM kapsamına alınmasını ve üreticilerin zararlarının karşılanmasını istedi.
MHP Haberi
MHP'li Şimşek: Aşırı Sıcaklar TARSİM Kapsamına Alınmalı

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, beraberinde MHP Adana Milletvekili Ayşe Sibel Ersoy, MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı ve MHP Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, narenciye sektöründe çöl sıcakları nedeniyle yaşanan mağduriyetin giderilmesi gerektiğini belirterek, yağmur, dolu, afet, sel ve rüzgâr gibi doğal afetler TARSİM kapsamında değerlendirilirken aşırı sıcakların neden TARSİM kapsamında olmadığını sordu. 

 

AŞIRI SICAKLAR SOĞUK VE DON GİBİ DOĞAL AFET KAPSAMINA ALINMALIDIR

 

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, ''Yağmur, dolu, afet, sel ve rüzgâr gibi doğal afetler, TARSİM kapsamında olmasına rağmen sıcak, bu kapsamda yer almamaktadır. Soğuk, don, sel gibi sıcak da bir doğal afettir. Özellikle yaşanan son afette, Çukurova Bölgesinin tamamında mandalina, portakal, limon gibi narenciye ürünlerinde yüzde 50'nin üzerinde zarar oluşmuştur. Narenciye sektöründe çöl sıcakları nedeniyle yaşanan mağduriyetin giderilmesi gerekir. İhracatta lokomotif görevi gören narenciye üreticisini gelecek yıllarda zor günler beklemektedir. Gelecek aylara ait çiftçi borçlarının faizsiz olarak ertelenmesini talep ediyoruz.'' dedi.

 

MİRAS YOLUYLA GELEN ARAZİLERDEKİ TARIM SİGORTASI SORUNU ÇÖZÜLMELİDİR

 

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, ''Çiftçilerin büyük kısmı tapu sorunu nedeniyle tarım sigortası yaptıramadı. Özellikle miras yoluyla gelen arazileri ekip biçen çiftçilerin sorunlarının çözümü için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığının yasa çalışması yapması ve tapu güncellemesini gündeme alması gerekmektedir.'' dedi.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, MHP Mersin, TARSİM, aşırı sıcaklar TARSİM kapsamına, MHP Haberleri, narenciye üreticileri
Yorumlar
Haber Yazılımı