MHP'li Sazak'tan Sağlık Bakanı Koca'ya Sorular
Haber Detayı
12 Temmuz 2020 - Pazar 16:57 Bu haber 3165 kez okundu
 
MHP'li Sazak'tan Sağlık Bakanı Koca'ya Sorular
MHP Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdi.
MHP Haberi
MHP'li Sazak'tan Sağlık Bakanı Koca'ya Sorular

MHP Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak, coronavirüs salgını sürecinde başarılı çalışmalar yapan Türkiye aleyhinde kara propaganda çalışmalarına karşı bilimsel çalışmaların desteklenmesi gerektiğini belirterek, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdi.

 

SORU ÖNERGESİNİN GEREKÇESİ

 

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve bütün dünyayı etkisi altına alan koronvirüsün 11 Mart 2020 tarihinde ülkemizde görülmesinden itibaren olumlu ve olumsuz gelişmeler, Sağlık Bakanlığı tarafından kamuoyu ile şeffaf bir biçimde paylaşılMIŞTIR. Devletimiz bu süreci Avrupa ülkelerinden daha başarılı yürütmüştür. Bu süreçte uluslararası basın kuruluşları, STK’lar ve bazı akademisyenler, Türkiye aleyhinde kara propaganda yürüttü. Türkiye düşmanlığının engellenmesi için ülkemizin yürüttüğü süreci bilimsel araştırmalar ile desteklemesi zaruret arz etmektedir. 

 

SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA'DAN CEVAPLANMASI İSTENEN SORULAR

 

1-) Bakanlığınızın pandemi sürecinde Türkiye’nin tecrübeleri ile alakalı desteklediği orijinal araştırma makaleleri var mıdır? Var ise sonuçları nedir?

 

2-) Ülkemizin pandemi sürecinde yürüttüğü çalışmalar hakkında bilimsel araştırmalar hazırlanmış mıdır? Hazırlandıysa sonuçları nelerdir?

 

3-) Bakanlığınız bünyesinde oluşturulan Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) tarafından salgın sürecinde ülkemizin tecrübelerine ilişkin yapılacak yayınlara sağlanan teşvikler nelerdir?

 

4-) TÜSEB tarafından kaç çalışmaya teşvik verilmiştir?

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak, Nurullah Sazak, MHP Haberleri, Covid 19, coronavirüs, pandemi, salgın, bilimsel çalışmalar, Sağlık Bakanı
Yorumlar
Haber Yazılımı