MHP'li Öztürk: Ülkücüler Türk'ün Çelikten İradesini Yansıttı
Haber Detayı
09 Eylül 2020 - Çarşamba 14:02 Bu haber 3425 kez okundu
 
MHP'li Öztürk: Ülkücüler Türk'ün Çelikten İradesini Yansıttı
MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, Ülkü Ocakları'nın İzmir'de düzenlediği yürüyüşün Türk Milletinin çelikten iradesini yansıttığını söyledi.
MHP Haberi
MHP'li Öztürk: Ülkücüler Türk'ün Çelikten İradesini Yansıttı

MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, Birinci Dünya Savaşı'nda İtilaf Devletleri'nin güçsüz ve kukla Yunanistan’ı kullandığını belirterek, Doğu Akdeniz’deki egemenlik haklarımızı çiğnemeye çalışan Yunanistan’ın tavırlarına karşı İzmir'de yürüyüş gerçekleştiren Ülkü Ocakları'nın Türk Milletinin çelikten iradesini yansıttığını söyledi. 

 

İTİLAF DEVLETLERİ KUKLA YUNANİSTAN'I ÇIKARLARI İÇİN İLERİ SÜRDÜ

 

Birinci Dünya Savaşı; yeni sömürgeler elde etmek ve Osmanlı Devleti’ni paylaşmak fikirleri yüzünden gerçekleşmiştir. İttihat ve Terakki’nin idealist liderlerinin çabalarına rağmen harp, Osmanlı Devleti aleyhine sonuçlanmıştır. Savaştan sonra toplanan Paris Barış Konferansı’nda Yunanistan ve İtalya, Ege Adaları ile Batı Akdeniz üzerinde hak talep etmiş, İtilaf Devletleri güçsüz ve kukla Yunanistan’ın buralarda bulunmasının çıkarları için daha uygun olduğuna karar vermişlerdir.

 

HASAN TAHSİN İLK KURŞUNUYLA MİLLİ ÖFKENİN DİRENİŞE DÖNMESİNİN SEMBOLÜ OLDU

 

Akabinde Yunanlılar İzmir’e asker çıkarmış, İzmir’de işgalin başladığı ilk anlarda gazeteci Hasan Tahsin, Yunan askerleri üzerine ilk kurşunu sıkarak; kabaran milli öfkenin bir direnişe dönmesinde sembol haline gelmiştir.    TBMM’nin tüzel kişiliğinde Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın askeri dehasında buluşan hürriyet sevdası; Büyük Taarruz ve Dumlupınar Meydan Muharebeleri’nden sonra İzmir’e yürüyen Türk ordularının yolunu açmıştır.

 

TÜRK MİLLETİ MAVİ VATANI DA YAVRU VATANI DA KORUMAYA MUKTEDİRDİR

 

Dumlupınar’dan sürülüp silinmeye başlayan Yunan kuvvetleri bozguna uğratılmış, “Ordular, ilk hedefiniz Akdeniz’dir. İleri!” diyen mavi gözlü bir bozkurdun talimatıyla İzmir, istiklaline kavuşmuştur. Bugün Adalar üzerinden Doğu Akdeniz’deki egemenlik haklarımızı çiğnemeye çalışan Yunanistan’a atalarının acıklı akıbetlerini hatırlatmak istiyorum. Türk milleti Anavatanı da, Mavi Vatanı da, Yavru Vatanı da korumaya muktedirdir.

 

ÜLKÜ OCAKLARININ YÜRÜYÜŞÜ TÜRK'ÜN ÇELİKTEN İRADESİNİN ÜLKÜCÜ TÜRK GENÇLİĞİNDEKİ YANSIMASI

 

Ülkü Ocaklarımızın, 9 Eylül saat 9’da On İki Adayı temsilen 12 heyetle 81’er kişi olarak gerçekleştirdiği yürüyüş de bu çelikten iradenin Ülkücü Türk Gençliğindeki yansıması olmuştur. Bu vesileyle İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunu kutluyor; Atatürk ve silah arkadaşlarına rahmet diliyorum. Huzur içinde uyusunlar; emanetlerine canı pahasına sahip çıkacağız.

 

Resim

 

Resim

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Kırıkkale Milletvekili, Halil Öztürk, Türk Milleti, Çelikten irade, Ülkü Ocakları, İzmir yürüyüşü, Ülkücü Hareket, MHP Haberleri
Yorumlar
Haber Yazılımı