MHP'li Özdemir: Türkiye İçin Açık Milli Güvenlik Tehdidi
Haber Detayı
13 Ekim 2023 - Cuma 19:54 Bu haber 2394 kez okundu
 
MHP'li Özdemir: Türkiye İçin Açık Milli Güvenlik Tehdidi
MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, Türkiye için açık bir milli güvenlik tehdidi olduğunu söyledi.
MHP Haberi
MHP'li Özdemir: Türkiye İçin Açık Milli Güvenlik Tehdidi

Suriye'deki terör örgütlerini bertaraf etmek için operasyon yapan Türkiye'nin hamlelerini tehdit olarak gören ABD'ye tepki gösteren MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, IŞİD'le mücadele bahanesiyle Suriye'deki PKK/PYD terör örgütüne silah ve eğitim veren ABD'nin, Türkiye için açık bir milli güvenlik tehdidi olduğunu söyledi.

 

ABD'NİN TÜRKİYE'Yİ TEHDİT OLARAK GÖREN SKANDAL AÇIKLAMASI 

 

ABD Başkanı Joe Biden'in, Suriye'de Amerikan ulusal güvenliği ve dış politikasına yönelik alışılmadık ve olağanüstü tehditle başa çıkmak için 14 Ekim 2019 tarihinde ilan edilen ulusal acil durum halini, 14 Ekim 2023 tarihinden itibaren 1 yıl süreyle uzattığı açıklandı. ABD'den yapılan açıklamada, "Türk hükümetinin Suriye'nin kuzeydoğusuna yönelik askeri eylemleri IŞİD'i yenilgiye uğratma mücadelesini baltalamakta, sivilleri ve bölgenin güvenliğini tehlikeye atmakta ve ABD'nin ulusal güvenliği ve dış politikası için olağanüstü bir tehdit oluşturmaya devam etmektedir." denildi.

 

MHP'Lİ İSMAİL ÖZDEMİR'DEN ABD'NİN SKANDAL AÇIKLAMASINA SERT TEPKİ

 

IŞİD'le mücadele bahanesiyle Suriye'deki PKK/PYD terör örgütüne silah ve eğitim veren ABD'nin, Suriye'deki terör örgütlerini bertaraf etmek için operasyon yapan Türkiye'nin hamlelerini tehdit olarak görmesine tepki gösteren MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''ABD'nin Suriye'deki PKK/PYD terör örgütüne IŞİD'le mücadele gerekçesiyle destek vermesi Türkiye için açık bir milli güvenlik tehdididir. PKK/PYD terör örgütüne ABD tarafından verilen silahların ve diğer imkanların güvenlik güçlerimize ve topraklarımıza yönelik oluşturduğu tehdit açıktır. NATO kapsamında müttefiklik taahhüdünde bulunan bir ülkenin bir başka NATO üyesi ülke için açıktan tehdit oluşturulması kabul edilemez. ABD yönetimi derhal ve vakit kaybetmeksizin PKK/PYD terör örgütü ile sürdürdüğü tüm ilişkisini sonlandırmalıdır.'' dedi. 

 

Açıklama yok.

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP, İsmail Özdemir, Türkiye İçin, Açık, Milli Güvenlik, Tehdidi, Suriye
Yorumlar
Haber Yazılımı