MHP'li Özdemir Rahmi Turan'ın Yalanını Ortaya Çıkardı
Haber Detayı
31 Mart 2021 - Çarşamba 14:36 Bu haber 4848 kez okundu
 
MHP'li Özdemir Rahmi Turan'ın Yalanını Ortaya Çıkardı
MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, Devlet Türk Halk Müziği korolarından Türk adının çıkarıldığını iddia eden Rahmi Turan'ın yalanını ortaya çıkardı.
MHP Haberi
MHP'li Özdemir Rahmi Turan'ın Yalanını Ortaya Çıkardı

Türk adının devlet dairesi olan THM Korosu isminden çıkarıldığını iddia ederek MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi hedef alan Sözcü Gazetesi Yazarı Rahmi Turan'a tepki gösteren MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Asparagas haber ve ahlak dışı yorumlarıyla tanınan Rahmi Turan'ın yalanlarına yeni bir yalan daha eklediğini söyledi.

 

RAHMİ TURAN MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELİ HAKKINDA NE DEDİ?

 

Türk adının devlet dairesinden silindiğini iddia ederek MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi hedef alan Sözcü Gazetesi Yazarı Rahmi Turan, kaleme aldığı köşe yazısında, ''Yapılan işlemlerle, alınan kararlarla, ülkeden Türk adının birer birer silinmek istendiği anlaşılıyor. Müzik dalına bile el attılar. Kültür ve Turizm Bakanı'nın onayı ile Devlet Halk Müziği korolarından Türk adı çıkartıldı. Örneğin Elazığ'daki Klasik Türk Müziği Korosu Müdürlüğü, Elazığ Kürsübaşı Müzik Topluluğu Müdürlüğü oldu. Şanlıurfa’daki Devlet Türk Halk Müziği Korosu'na Şanlıurfa Sıra Gecesi Müzik Topluluğu adı verildi. Türk'ün ve Türklüğün savunucusu olduğunu iddia eden, iktidarın ortağı Sayın Devlet Bahçeli nerede? Neden sesi soluğu çıkmıyor?'' dedi.

 

MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI İSMAİL ÖZDEMİR'DEN RAHMİ TURAN'A CEVAP

 

Asparagas haber ve ahlak dışı yorumlarıyla bu zamana kadar çeşitli gazetelerde kendisine yer bulma arayışında olan Sözcü Gazetesi’nden Rahmi Turan, yalan, asılsız ve temelsiz dayanaklarla basınımızın kötü örnekleri arasında yer almaya devam ediyor. Rahmi Turan, bugünkü yazısında Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın onayı ile Devlet Halk Müziği korolarından Türk adının çıkarıldığını iddia etmiş. Doğrusu ise yalanlarına yeni bir yalan daha eklemiş.

 

TÜRK ADININ HERHANGİ BİR YERDEN ÇIKARILMADIĞI GÖRÜLEBİLİR

 

Bu kadar uzun süre basında yer almış bir ismin, bu derecede kendisini rezil bir konuma düşürmesi mesleği ve aynı meslekte kendisiyle beraber görev alanlar için şüphesiz ki utanç vericidir. Zira Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın, “Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Taşra Teşkilatında Düzenleme” adıyla yaptığı güncel duyuruya bakıldığında Türk adının herhangi bir yerden çıkarılmadığı görülmektedir.

 

TOPLULUK İSİMLERİNİN BİRLEŞTİRİLDİĞİ YENİ DÜZENLEMEDE TÜRK ADI VAR

 

Yapılan düzenleme ile bazı toplulukların birleştirilmesi neticesinde ortak bir ismin belirlendiği ve nihai kararın verildiği anlaşılmaktadır. Burada da Türk adının korunduğu ve hatta daha topluluk isimlerinin daha da güzel hale getirildiği görülmektedir. Örneğin Rahmi Turan’ın iddia ettiği Şanlıurfa’daki teşkilatın gerçek adı “Şanlıurfa Devlet Türk Halk Müziği ve Sıra Gecesi Müzik Topluluğu” olarak güncellenmiştir.

 

RAHMİ TURAN GİBİLER MHP VE LİDER BAHÇELİ KONUSUNDA TAKINTILI BİR RUH HALİNE SAHİP

 

Dolayısıyla Rahmi Turan’ın bu şartlar altında basın meslek ahlakını yerlere düşüren bir zavallı olduğu bir kez daha görülmüştür. Rahmi Turan gibi müfterilerin Sayın Genel Başkanımız ve MHP konusundaki takıntılı ruh halleri ise malumdur ve doğaldır! Zira yalan gerçeklerden, karanlık aydınlıktan, yanlış da doğrudan daima çekinir ve korkar... Rahmi Turan gibiler var oldukça iyi ve kötü arasındaki fark her yönüyle gün yüzüne çıkacaktır. Biz Rahmi Turan’a sadece acıyoruz...

 

RAHMİ TURAN VE TÜREVLERİNİN SON DÖNEMDE TÜRKLÜĞE SEMPATİ DUYMALARI GARİPTİR

 

Garip olan, Rahmi Turan ve türevlerinin böylesi bir zamanda Türklüğe bu derece sempati duymaya başlamış olmalarıdır! Hayatının hiçbir ölçüsü Türklükle uyuşmayanların bugünlerdeki sahte ve zorlama tavırları beyhudedir. Rahmi Turan yaşlı olabilir, rahatsız olabilir, başkaca sıkıntıları da olabilir... Olmayacak olansa bu hale gelmiş bir zavallının, hala hezeyanlarını yayınlayanların varlığıdır...

 

Açıklama yok.

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkan Yardımcısı, İsmail Özdemir, Devlet Türk Halk Müziği koroları, Türk kelimesi, çıkarıldı iddiası, yalanı ortaya çıktı, MHP, Devlet Bahçeli
Yorumlar
Haber Yazılımı