MHP'li Özdemir'den İyi Parti'deki Darbe Beklentisi
Haber Detayı
07 Nisan 2021 - Çarşamba 12:50 Bu haber 3472 kez okundu
 
MHP'li Özdemir'den İyi Parti'deki Darbe Beklentisi
MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, İyi Parti'li iki yönetici ve Meral Akşener'in sözlerinden yola çıkarak, İyi Parti'deki darbe beklentisini deşifre etti.
MHP Haberi
MHP'li Özdemir'den İyi Parti'deki Darbe Beklentisi

MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, iki ayrı bildiriye imza atan İyi Parti'li yöneticilerden Ergun Mengü ve Ahmet Kamil Erozan ile İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in sözlerinden yola çıkarak, İyi Parti'deki darbe beklentisini deşifre etti. 

 

İSMAİL ÖZDEMİR'DEN İYİ PARTİ HAKKINDA TESPİTLER

 

Muhtıra niteliğindeki bildiriye imza atan 104 emekli Amiralden birisinin İyi Parti Uluslararası Siyasi Kuruluşlar ve Jeo-stratejik Analizlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Emekli Tuğamiral Ergun Mengü'nün olmasını, bu bildiriden önce açıklanan, Montrö'ye yönelik bildiriye imza atan 126 emekli Büyükelçi'den birisi olan İyi Parti Uluslararası Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Ahmet Kamil Erozan'ın TBMM'de yaptığı bir konuşmada, ''yılın ikinci yarısı biz geleceğiz'' sözleriyle ortada seçim yokken iktidara geleceklerini ima etmesini ve İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 15 Temmuz FETÖ'nün hain darbe kalkışmasından önce ortada seçim namına hiçbir gündem yokken, ''Ben Başbakan olacağım'' sözlerini birleştirerek, İyi Parti'deki darbe beklentisini ortaya koymaya çalışan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, sosyal medya hesabından önemli açıklamalarda bulundu.

 

MHP'Lİ İSMAİL ÖZDEMİR'İN İYİ PARTİ'DEKİ DARBE BEKLENTİSİ HAKKINDAKİ AÇIKLAMASI 

 

Tarih 14 Aralık 2020. TBMM’de Dışişleri Bakanlığı’nın bütçe görüşmelerinde İP adına söz alan Ahmet Kamil Erozan, bütçeyi yılın ikinci yarısında kendilerinin devralacağını iddia etmişti! Buradaki konuşmasında da aşağıda yer alan TBMM tutanaklarındaki cümleleri kullanmıştı. (TBMM tutanağı açıklamanın altındadır) Bu sözler üzerine kendi bakanlığının bütçesiyle ilgili söz sırası geldiğinde konuşma yapan Mevlüt Çavuşoğlu haklı olarak “Ülkede seçim yok, yoksa darbe beklentiniz mi var” tepkisini göstermişti.

 

104 EMEKLİ AMİRALİN MUHTIRA NİTELİĞİNDEKİ BİLDİRİSİ

 

4 Nisan 2021 tarihine gelindiğinde ise gece yarısı, 104 emekli amiralin imzasını taşıyan, aralarında PKK/PYD terör örgütüne dahi sempati besleyenler olduğunu bildiğimiz isimlerce, neye hizmet ettiği, hangi amacı taşıdığı hepimizce malum olan bir bildiri yayınlandı. Bu bildiride adı ilk sırada yer alan Ergun Mengi’nin, İP üyesi olduğu ve üstelik “yılın ikinci yarısı biz geleceğiz” iddiasını ortaya atan Ahmet Kamil Erozan’ın partideki yardımcılığı görevini yürüttüğü anlaşıldı.

 

 AKŞENER VE EROZAN'IN SÖZLERİNİ NEREYE KOYACAĞIZ?

 

Dolayısıyla gelinen aşamada şu soruları sorma zarureti vuku bulmuştur: 2020 Aralık ayında Ahmet Kamil Erozan, seçimlerin 2023 yılında yapılacağı her daim ilan edilmişken, hangi amaçla ve neye dayanarak “yılın ikinci yarısında biz geleceğiz” diyebilmiştir? Üstelik bu sözlerinde seçimle ilgili tek bir kelime sarfetmeden bunları nasıl söyleyebilmiştir? Son olarak, 15 Temmuz’dan önce ortada seçim namına hiçbir gündem yokken,”ben Başbakan olacağım” diyenlerle, Aralık ayında “yılın ikinci yarısı biz geleceğiz” sözünü kullanan ve darbe çağrışımı yapan metinde adı ilk sırada olanların aynı partide olmalarını nereye koymak gerekir?

 

104 EMEKLİ AMİRALE GEREKEN CEZA VERİLMELİDİR

 

Türk milleti darbe çağrısı, girişimi ve destekçilerine hiçbir zaman müsade etmemiş, bundan sonra da etmeyecektir. 104 emekli amiralin rütbeleri Sayın Genel Başkanımızın ifade buyurdukları gibi sökülmeli, emeklilik hakları kaldırılmalı, emekli maaşları kesilmelidir.

 

TBMM TUTANAKLARINDAN BİR BÖLÜM

 

Resim

 

GÖREVİNİN DEVAM ETTİĞİNE DAİR BELGE

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkan Yardımcısı, İsmail Özdemir, iki ayrı bildiriye, imza atanlar, söyledikleri sözler, darbe beklentileri, demokrasi, TBMM, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı