MHP'li Özdemir: Aynı Sebeple Filistin'e Destek Olunacak
Haber Detayı
23 Mayıs 2021 - Pazar 10:39 Bu haber 2566 kez okundu
 
MHP'li Özdemir: Aynı Sebeple Filistin'e Destek Olunacak
MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, Karabağ ve Libya'ya destek veren Türkiye'nin aynı sebeplerle Filistin'e destek vereceğini söyledi.
MHP Haberi
MHP'li Özdemir: Aynı Sebeple Filistin'e Destek Olunacak

İsrail'in saldırdığı Gazze'de ve Kudüs'te yaşanan insanlık vahşeti hakkında MHP Grubu adına TBMM Genel Kurulu'nda konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Kudüs'e BM veya İslam ülkelerinin katılımıyla teşekkül edecek bir koruyucu güç planlanmıyorsa Türkiye'nin devreye gireceğini belirterek, Karabağ ve Libya'ya destek veren Türkiye hangi sebeple destek olduysa, Filistin'e de aynı sebeple destek vereceğini söyledi.

 

KUDÜS'ÜN DURUMU VE GELECEĞİ HAKKINDA MHP'NİN ÖNERİLERİ

 

İsrail'in menfur saldırılarının durdurulmasına yönelik Sayın Cumhurbaşkanımızın ülkemiz adına yürüttüğü diplomatik çalışmalar insanlığın onur ve umudunun korunmasını sağlamaktadır. Unutulmamalıdır ki bilhassa Kudüs'ün durumu, statüsü ve geleceği herkesi ilgilendirmektedir, herkesin meselesidir. Bu kapsamda, MHP'nin düşünce ve önerileri ana hatlarıyla şunlardır: İsrail hunhar saldırılarına derhâl son vermeli, işgal ettiği yerlerden geri çekilerek ateşkes rejimi tesis edilmelidir. Kudüs'te her dinin, her kültürün, her etnik yapının ortak paylaşımını ve yönetimini esas alacak bir idare yapısıyla kalıcı ve kapsayıcı yeni bir siyasi denkleme ihtiyaç ertelenemez düzeydedir. 

 

FİLİSTİN DEVLETİ ULUSLARARASI CAMİADA TANINMALIDIR

 

Kudüs'e özel statü verilmeli, oluşturulacak bu statünün siyasi muhtevasını üç semavi dinin mensupları ve temsilcileri eş güdüm hâlinde ve mutabakat içerisinde belirlemelidir. Bölgede eşit, adil ve iki devletli sistemin kurulması için BM harekete geçmeli, inisiyatif üstlenmeli, caydırıcılığını kullanmalıdır. 1967 öncesi sınırları dikkate alınarak başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız Filistin devleti uluslararası camiada tanınmalıdır. Nihai amaç huzur ve güvenlik içerisinde yaşayan, barış ve kardeşlikle perçinleşmiş Kudüs'ün tezahürüdür. BM veya İslam ülkeleri öncülüğünde oluşturulacak bir koruyucu gücün çatışma ve gerginlik alanlarına konuşlandırılarak saldırıların engellenmesi acilen gündeme alınmalıdır. 

 

KUDÜS'TE KORUYUCU GÜÇ PLANLANMIYORSA TÜRKİYE GÖREV ÜSTLENMELİDİR

 

Bize göre Kudüs'e BM veya İslam ülkelerinin katılımıyla teşekkül edecek bir koruyucu güç planlanmıyorsa, o zaman tarihin sesine kulak verilmeli, medeniyetler şehri Kudüs'ün ruhu ve dokusunu bilen Türk milleti yeni bir nöbet için devreye girmelidir. Yıllar boyunca hiçbir usanç göstermeden, bir başına da kalsa komutanından aldığı son emre uyarak azim ve inançla Mescid-i Aksa'nın kapısında, üzerindeki yıllanmış ve yamalıklı üniformasıyla ve elinde silahı olmasa da iman ve aşkla nöbetine devam ederek hayatını bu kutlu nöbette tüketen son Türk askeri Iğdırlı Hasan Onbaşı'nın hikâyesi yolumuza ışıktır.  Bu nöbet asla bitmemiştir; Allah'ın izniyle Türk milleti var olduğu müddetçe de bitmeyecektir.

 

KİMSE YOKSA NE PAHASINA OLURSA OLSUN KUDÜS'TE OLURUZ

 

Böylesi bir dönemde, başta ABD olmak üzere kimi ülkelerin "İsrail'le beraberiz." açıklamalarına karşın "Allah da bizimle beraberdir." diyerek hüzünle haykıran mazlum Filistinli kardeşlerimiz bilsin ki, ne pahasına olursa olsun, Allah'ın izniyle Türk milleti ve Türkiye Cumhuriyeti de kendileriyle birdir ve beraberdir. Kimse yoksa biz varız ve bu yoldan asla geri dönmeyiz; hiçbir çevreden çekinecek değiliz, hiçbir kınayıcının kınamasından da korkacak yahut endişe duyacak hâlimiz yoktur çünkü Türk milleti Hakk'ın sevdalısıdır ve kendisini daima bu yola adamıştır. Biliyor ve iman ediyoruz ki Allah'ın lütfu geniştir. 

 

KARABAĞ'A, LİBYA'YA HANGİ SEBEPLE DESTEK VERDİYSEK O SEBEPLE FİLİSTİN'DE OLURUZ

 

Dün Karabağ'da hangi gerekçeyle Azerbaycanlı soydaşlarımızın yanında yer aldıysak, Libya'daki kardeşlerimize hangi sebeple destek verdiysek, herkes emin olsun ki bugün ve yeri geldiğinde çok daha fazlasıyla ecdat yadigârı Filistin'le beraber olmaya da kararlı olduğumuzu her çevrenin bilmesi gerekir. Mazlumun hakkı mazluma verilmedikçe, zalim hak ettiğini bulmadıkça, uluslararası toplum bu minvalde olması gereken hassasiyeti göstermedikçe kimse küresel barış ve istikrarın tesis edileceğinden bahsedemeyecektir. İsrail şimdiye kadar yaptıklarından mesul tutulmalıdır, yaptığı insanlık suçu yanına kâr kalmamalıdır; Uluslararası Ceza Mahkemesi vakit kaybetmeksizin harekete geçmeli, insanlık suçu işleyen İsrail'e yönelik hukuki süreç bir an evvel başlatılmalı, söz konusu suçların sorumluları derhâl tespit edilmelidir.

 

FİLİSTİN'DE YAŞANAN ZULME SON VERİLMESİ İÇİN ÇABALAYAN HÜKÜMETİ DESTEKLİYORUZ

 

MHP, Filistin ve Kudüs'te yaşanan gelişmelere, iç siyasi gündem ve siyasi çıkar ölçüsünde kurnazlık ve sinsilik kokan bir yaklaşımın sonuna kadar karşısındadır. İsrail'in saldırılarını kınamak ve samimice karşısında durmak yerine neredeyse İsrail'i haklı gösterecek bir yaklaşımın doğru olmadığını sözlerimin sonunda ifade etmek isterim. Bu vesileyle sözlerime de son verirken, MHP olarak hükûmetimizin Filistin'de yaşanan zulme son verilmesine yönelik gerçekleştirdiği ve bundan sonra da gerçekleştireceği çabaların samimiyetle yanında olduğumuzu belirtiyor, Gazi Meclisimizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.

 

Açıklama yok.

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkan Yardımcısı, İsmail Özdemir, Karabağ ve Libya, hangi sebeple, destek verildiyse, Filistine destek olunur, zulme son verilmeli, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı