MHP'li Kılavuz Bir Kez Daha Sözleşmelilere Kadro İstedi
Haber Detayı
22 Mayıs 2021 - Cumartesi 23:11 Bu haber 3424 kez okundu
 
MHP'li Kılavuz Bir Kez Daha Sözleşmelilere Kadro İstedi
MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, sözleşmeli personellerin hakkını en çok savunan Milletvekili olarak, sözleşmelilere bir kez daha kadro istedi.
MHP Haberi
MHP'li Kılavuz Bir Kez Daha Sözleşmelilere Kadro İstedi

Sözleşmeli personellerin sıkıntılarını TBMM'de en çok dile getirme ünvanını koruyan MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, 2014 yılından bu yana bir çok haktan mahrum bırakılarak çalıştırılan sözleşmeli personellere bir kez daha kadro istedi.

 

SÖZLEŞMELİ PERSONEL 2014 YILINDAN BU YANA KADRO HAKKINDAN MAHRUM BIRAKILDI

 

MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı açıklamada, ''Kamuda memurlar, sözleşmeli personel, geçici personel, işçiler, belediyede çalışan sözleşmeliler olmak üzere farklı istihdam modelleri uygulanmaktadır. Önceki yıllarda belirli aralıklarla memur kadrosuna alınan sözleşmeli personel, süresiz sözleşmeli uygulamasıyla birlikte 2014 yılından itibaren bu haktan mahrum olarak çalışma hayatlarını sürdürmektedirler.'' dedi.

 

SÖZLEŞMELİ PERSONELİN SORUNLARI GİDERİLMELİ VE KADROYA ALINMALI

 

MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, ''Her geçen gün süresiz sözleşmeli personel sayısının artmasıyla birlikte personelin yaşadığı sorunlar artmaktadır. Tayin, nakil hakkı, iş güvencesiyle disiplin yönetmeliği olmayan, yıllık izinlerini kullanamayan ve yeniden atamalardan faydalanmayan süresiz sözleşmeli personelin yaşadıkları sorunlar giderilerek kadroya alınması acil ve öncelikli ihtiyaçtır.'' dedi.

 

Açıklama yok.

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Mersin Milletvekili, Olcay Kılavuz, Sözleşmelilere kadro, sözleşmeli personel, haklarından mahrum bırakıldı, 2014 yılından bu yana, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı