MHP'li Özarslan: Saldıranların MHP'ye Gücü Yetmez
Haber Detayı
26 Haziran 2021 - Cumartesi 20:01 Bu haber 2730 kez okundu
 
MHP'li Özarslan: Saldıranların MHP'ye Gücü Yetmez
MHP Genel Sekreter Yardımcısı Bahadır Bumin Özarslan, MHP'ye saldıranlara ve sesli ya da sessiz kalarak destek veren Eski Ülkücülere tepki gösterdi.
MHP Haberi
MHP'li Özarslan: Saldıranların MHP'ye Gücü Yetmez

AİHM'nin Batasuna Kararındaki içtihadında olduğu gibi hukuki olarak HDP'nin kapatılmasını istedikten sonra MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye yapılan saldırıların artışına dikkat çeken MHP Genel Sekreter Yardımcısı Bahadır Bumin Özarslan, MHP'ye hücum eden ''Sesli Saldırı ve Karalama Korosu'' dışında tartışmada sesi çıkmayan ''Sessizler Korosu'' oluştuğunu belirterek, adına 'Eski Ülkücü'' dedirten kişiliklerin MHP'ye saldırılara sesli ya da sessiz destek verdiklerini unutmayacaklarını söyledi.

 

HDP'YE AÇILAN KAPATMA DAVASININ ARDINDAN MHP VE LİDER BAHÇELİ'YE SALDIRILAR ARTTI

 

Son günlerde, HDP'ye açılan kapatma davası çerçevesinde, partimiz MHP'ye ve Genel Başkanımıza yönelik saldırıların ve karalamaların arttığı görülmektedir. HDP mensupları başta olmak üzere, onların her daim destekçisi pek çok nüfuz ajanı da eş zamanlı olarak harekete geçmiştir. Kapatma davasına karşı çıkan bu çevrelerin ileri sürdüğü iddialar ve görüşler, hukukî dayanaktan yoksundur. Bahsi geçen bu gruplara en güzel cevabı, her zaman atıf yaptıkları Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) vermektedir.

 

AİHM'NİN BATASUNA KARARI KAPATMA DAVALARINDA İÇTİHAT OLUŞTURDU

 

AİHM'nin 30.06.2009 tarihli "Batasuna Kararı", siyasî partilerin kapatılmasına ilişkin kabul edilmiş kıstasların bir kez daha değerlendirildiği bir karardır. Kesinleşmiş olan bu karar, AİHM'nin önemli bir içtihadı hâline gelmiştir. Batasuna Kararı'na göre şiddete başvurmayı teşvik eden ve demokrasiyle uyuşmayan bir politika takip eden bir siyasî parti, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin (AİHS) sağladığı korumadan yararlanamaz. Söz konusu kararda, şiddete yönelik açık destek ile terörizmle bağlantılı kişilerin övülmesi, toplumsal çatışmaları kışkırtan unsurlar olarak kabul edilmiştir.

 

TERÖRÜ KINAMAMAK BİLE TERÖRİZME DESTEK SAYILMAKTADIR

 

Kararda, 30 yıldan fazla süren bir terör ortamında, diğer siyasî partiler tarafından kınanmış olan terörün kınanmaması ve terörün kınanması taleplerinin reddedilmesi, terörizme üstü örtülü bir destek olarak nitelendirilmiştir. AİHM, siyasî kişiliklerin yalnızca eylemleri ve söylemleri ile değil bazı durumlarda, açık bir destek gibi anlaşılabilecek sessizlikleri ve kaçınma hâli ile de sorumlu tutulabileceğine işaret etmiştir.

 

GEREKTİĞİNDE PARTİ KAPATILMASI ZORUNLULUK HALİNE GELDİ

 

Siyasî partilere isnat edilebilen eylemlerin ve sessizliği ya da kaçınmayı da kapsayan tutumların, demokratik toplum kavramıyla çelişmesi hâlinde AİHM, parti kapatma kararlarının "zorunlu bir toplumsal ihtiyaca" cevap verdiğini ifade etmiştir. Sonuç olarak AİHM, yukarıdaki şartlar çerçevesinde parti kapatmanın hedeflenen amaçla orantılı olduğunu; kamu düzeni ve  kamu güvenliğinin sağlanması, hak ve özgürlüklerin korunması bakımından zorunluluk teşkil edebileceğine hükmetmiştir.

 

MHP'NİN KAPATMA DAVASINA İLİŞKİN SÖYLEMLERİ HUKUKİ TEMELE DAYANMAKTADIR

 

Dolayısıyla Partimizin konuya ilişkin işaret ettiği bütün hususlar, hukukî bir temele dayanmaktadır. Böylesi bir durum karşısında, yapılan saldırıların ve karalamaların maksatlı ve hedef saptırmaya yönelik olduğu anlaşılmaktadır. Saldırı ve karalama korosu dışında, Batasuna Kararı'nda da işaret edildiği üzere, sessiz kalan siyasî kişiliklerin ve kurumların da ne maksatla lal olduğu ortaya çıkmaktadır. Sessizler korosu da en az diğer koro kadar renklidir. Bu durum da dikkatten kaçmamaktadır.

 

HİÇBİR GÜÇ MEŞRU ZEMİNDE SİYASET YAPAN MHP'Yİ KAPATAMAZ

 

Sesli ve sessiz koroların kim olduğu kadar ne maksatla müttefik olduğu da göz ardı edilmemelidir. Hele hele adının önünde "Eski" sıfatını taşıyan, Partimize ve Genel Başkanımıza yapılan saldırılara sesli veya sessiz destek veren kişiler ve çevreler ise asla unutulmamalıdır. Ülkücü Türk Milliyetçiliği'nin tek siyasî temsilcisi ve anıtlaşmış kurumu olan MHP, Türk Milleti'nin son ferdi var oldukça yaşayacaktır. Hiçbir güç, sadece meşru zeminde siyaset yapan ve bunu teşvik eden MHP'yi kapatamaz. Tanıdık-Tanımadık heveslilere, bir kez daha duyurulur.

 

Açıklama yok.

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Sekreter Yardımcısı, Bahadır Bumin Özarslan, MHP, saldıranlara, sesli ya da sessiz, saldırıya destek, olanlara, sert tepki, gücünüz yetmez, kapatamaz
Yorumlar
Haber Yazılımı