MHP'li Kılavuz: Türk Düşmanlarına Geçit Vermeyeceğiz
Haber Detayı
22 Nisan 2021 - Perşembe 00:55 Bu haber 3023 kez okundu
 
MHP'li Kılavuz: Türk Düşmanlarına Geçit Vermeyeceğiz
MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, Çamlıyayla Ülkü Ocakları'nın okul kütüphanelerine Nutuk dağıtma talebinin reddedilmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.
MHP Haberi
MHP'li Kılavuz: Türk Düşmanlarına Geçit Vermeyeceğiz

Çamlıyayla Ülkü Ocakları'nın okul kütüphanelerine Nutuk dağıtma talebini reddeden Çamlıyayla İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Bakkal'ın görevden alınmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, Nutuk'un dağıtılma talebinin reddedilmesinin Atatürk'ün Mersin'e yüklediği anlama yakışmadığını belirterek, İlçe Mili Eğitim Müdürü’nü görevden alan yönetime teşekkür etti.

 

NUTUK'UN DAĞITILMA TALEBİNİN REDDEDİLMESİ ŞEHRİMİZE YAKIŞMADI

 

Mersin/Çamlıyayla Ülkü Ocaklarımızın ülkemizin kurucusu ve kurtarıcısı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizler için başucu niteliğinde olan ''Nutuk'' adlı eserini okullarda dağıtma talebine Çamlıyayla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından verilen olumsuz cevap ve bu cevapta yer alan gerekçeler izansızlık örneğidir. Nutuk’un dağıtımına izin verilmemesi ne şehrimizin ruhuna ne de Gazi Atatürk’ün ''Gidip, Toros Dağları'na bakınız, eğer orada bir tek Yörük çadırı görürseniz ve o çadırda bir duman tütüyorsa, şunu çok iyi biliniz ki bu dünyada hiçbir güç ve kuvvet asla bizi yenemez.'' sözüyle şehrimize yüklediği anlamla bağdaşmaktadır. 

 

TÜRK VARLIĞINA, MİLLİ ŞUURA DÜŞMANLIK EDENLERE ASLA GEÇİT VERMEYECEĞİZ

 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk Türk milletinin ortak değeridir. Nutuk başucu eseridir. Türk demek ise Atatürk demektir. Atatürk’e düşmanlık edenler aynı zamanda Türk varlığına ve Türkiye Cumhuriyeti’ne düşmanlık edenlerdir. Milli ruha, milli şuura böylesi düşmanlık güden anlayışlara asla geçit verilmeyecektir.

 

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ'NÜ GÖREVDEN ALAN YÖNETİME TEŞEKKÜR EDERİM

 

Bu anlayıştan hareket ederek İlçe Mili Eğitim Müdürü’nün görevden alınması noktasında konuya hassasiyetle yaklaşan Milli Eğitim Bakanımız Sn Ziya Selçuk’a, Mersin Valimiz Sn Ali İhsan Su’ya ve Mersin İl Milli Eğitim Müdürümüz Sn Adem Koca’ya teşekkürlerimi sunuyorum. Kamuoyuna saygıyla duyurulur...

 

Açıklama yok.

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Mersin Milletvekili, Olcay Kılavuz, Çamlıyayla Ülkü Ocakları, Nutuk, dağıtılma talebi, reddedilmesi, Türk düşmanları, yönetime teşekkür, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı