KKTC Ülkü Ocakları'ndan Mustafa Akıncı'ya Sert Tepki
Haber Detayı
21 Nisan 2021 - Çarşamba 16:50 Bu haber 6714 kez okundu
 
KKTC Ülkü Ocakları'ndan Mustafa Akıncı'ya Sert Tepki
KKTC Ülkü Ocakları Başkanı Fatih Arıcı, MHP Lideri Devlet Bahçeli'ye hakaret eden KKTC eski Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'ya tepki gösterdi.
ÜLKÜCÜ Haberi
KKTC Ülkü Ocakları'ndan Mustafa Akıncı'ya Sert Tepki

KKTC Anayasa Mahkemesi'nin Kuran Kurslarının kapatılması kararını eleştiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi hedef alarak hakaret eden  KKTC eski Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'ya tepki gösteren Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Ülkü Ocakları Başkanı Fatih Arıcı, Rum yanlısı politikaları savunduğu için KKTC cumhurbaşkanlığı seçimlerini kaybeden Mustafa Akıncı'nın mandacılığın kararttığı yüzünü Türkiye'den gelen suyla yıkamasını tavsiye etti.

 

MHP GENEL BAŞKANI DEVLET BAHÇELİ KKTC ANAYASA MAHKEMESİ HAKKINDA NE DEDİ?

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, ''Yunanistan’ın tahammül sınırlarını zorlayan tacizleri sürerken, KKTC Anayasa Mahkemesi’nin Kuran Kurslarının laikliğe aykırı olduğu gerekçesiyle kapatması Rumların değirmenine su taşıyan kepazeliktir. Bu mahkemeye nüfuz eden bağnazlığın ne laiklikle, ne de din ve inanç hürriyetiyle alakası vardır. Kuran-ı Kerim’in öğretilmesinin neresi laikliğe aykırıdır? Allah kelamına yönelik bu saygısızlığın, bu nefretin neresinde laiklik vardır? Anayasa Mahkemeleri her yerde çıbanbaşı, her yerde sorun kaynağıdır. KKTC Anayasa Mahkemesi’nin bu ilkel kararından dönmesi inancımıza ve insanlık onuruna saygının bir gereğidir. Mübarek Ramazan ayında, söz konusu mahkeme kararını kınıyor, asıl laikliğe aykırılığın bu mahkemenin varlığında ortaya çıktığını buradan ifade ediyorum.'' demişti.

 

KKTC ESKİ CUMHURBAŞKANI MUSTAFA AKINCI, DEVLET BAHÇELİ HAKKINDA NE DEDİ?

 

KKTC Anayasa Mahkemesi'nin Kuran Kurslarının kapatılması kararını eleştiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye cevap veren KKTC eski Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, ''MHP Lideri Devlet Bahçeli 'Anayasa Mahkemeleri her yerde sorun' diyerek, Anayasa Mahkemesi'nin ortadan kalkmasını istiyor. Bunu hem kendilerine hem bize söylüyor. Bahçeli’nin söyledikleri yüz karasıdır. Türkiye, sistemli bir şekilde yargıya yönelik yıpratma kampanyası başlattı. KKTC’deki yargı, Türkiye’deki yargı sistemine benzetilmek isteniliyor. Türkiye’deki tek adam rejimi, burada istediğini Başbakan, istediğini Cumhurbaşkanı yapmak istedi. Şimdi de sırada yargı var.'' dedi.

 

KKTC ÜLKÜ OCAKLARI BAŞKANI FATİH ARICI'DAN MUSTAFA AKINCI'YA SERT TEPKİ

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye yönelik hadsiz açıklamalarda bulunan Mustafa Akıncı'ya tepki gösteren KKTC Ülkü Ocakları Başkanı Fatih Arıcı, ''Sayın Akıncı’nın Liderimiz hakkındaki sözlerine istinaden; Sayın Mustafa Akıncı örtündüğü toprağı üzerinden atmış. Yenilgisini, acısını çıkarmak için yol arkadaşları olan 5. kolla birlikte çığırtkanlığa başlamıştır. Sayın Akıncı'nın Liderimizin sözleri hakkında 'söyledikleri yüz karasıdır' demesi aynaya bakmamazlığının geldiği yeri göstermektedir. Liderimizin yüzü aktır, Liderimizin yönü vatandır, Liderimizin emelleri Türk milletinin emelleridir, Liderimizin ittifakı şehitler ve gazilerledir, Liderimizin tavrı her Türk’ün bağımsızlığından yanadır.'' dedi.

 

MUSTAFA AKINCI RUM KESİMİNE GÖZ KIRPIYOR

 

KKTC Ülkü Ocakları Başkanı Fatih Arıcı, ''Bu hususların hiçbirini barındırmayan Sayın Akıncı tanımadığı, tanımakta istemediği, varlığını kabul etmediği fakat Cumhurbaşkanı olarak görev yaptığı KKTC’yi her defasında yüz karası sözleriyle yermiş, şehitlerin kemiklerini sızlatmış, gazilerin yaralarını deşmiştir. Şimdi de ofisinden Papazın Kiliseden yönetip Cumhurbaşkanlığı yaptığı irticacı ve gaspçı Rum kesimine göz kırpmaktır.'' dedi.

 

MUSTAFA AKINCI'YA TÜRKİYE'DEN GELEN SUYLA YÜZÜNÜ YIKAMASINI TAVSİYE EDERİM

 

Mustafa Akıncı'ya tavsiyelerde bulunan KKTC Ülkü Ocakları Başkanı Fatih Arıcı, ''Liderimizin hassasiyeti kilisenin karanlığında kalanlar gibi 21. yüzyılda Laikliği dini bilip, karanlığında kalıp ötekileştirme ve ego tatmini yapan zihniyetleredir. Sayın Akıncı’ya tavsiyemiz mandacılığın, egemen eşitsizliğin, statükonun ve islamafobinin kararttığı yüzünü evindeki Anavatanımızdan gelen suyla yıkamasıdır.'' dedi.

 

Resim

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: KKTC Ülkü Ocakları, Fatih Arıcı, MHP Lideri, Devlet Bahçeli, KKTC, Eski Cumhurbaşkanı, Mustafa akıncı, sert tepki, mahkeme kararı, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı