MHP'li Kılavuz: Turan Ülküsü Ses Bayrağımızdır
Haber Detayı
24 Nisan 2021 - Cumartesi 22:14 Bu haber 1793 kez okundu
 
MHP'li Kılavuz: Turan Ülküsü Ses Bayrağımızdır
MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, Al bayraktan gök bayrağa selam ilettiği açıklamasında Turan ülküsünün ses bayrağı olduğunu söyledi.
MHP Haberi
MHP'li Kılavuz: Turan Ülküsü Ses Bayrağımızdır

TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı açıklamada, Çin'in Doğu Türkistan'da inanç ve ibadet özgürlüğüne karşı olan tutumuna tepki gösteren MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, Ülkücülerin dilleri, kültürleri, tarihleri, edebiyatları ve millî kimlikleri yok edilmeye çalışılan Uygur Türklerinin yanlarında olduğunu söyledi.

 

UYGUR TÜRKLERİNİN DİLLERİ, KÜLTÜRLERİ, TARİHLERİ VE MİLLİ KİMLİKLERİ YOK EDİLİYOR

 

MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı açıklamada, ''Çin'in Doğu Türkistan'da inanç ve ibadet özgürlüğüne karşı olan tutumu nedeniyle camiler, din adamları, dinî yayınlar ve faaliyetler daima Çin yönetiminin hedefindedir. Oruç tutan soydaşlarımız yemeğe ve içmeye zorlanmakta, her türlü ibadet 'aşırılık' adı altında terör faaliyeti sayılmaktadır. Doğu Türkistan'a Türk'ün mührünü vuran tarihî yapılar bir bir yıkılmakta, Uygur Türklerinin dilleri, kültürleri, tarihleri, edebiyatları, millî kimlikleri yok edilmektedir.'' dedi.

 

ÜLKÜCÜLER OLARAK NEREDE TÜRK VARSA YANINDA OLACAĞIZ

 

MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, ''Yarım asırlık mazimizle, ülkücüler olarak nerede bir Türk varsa bütün varlığımızla, kalbimizle, aklımızla ve duamızla yanındayız. Doğu Türkistan haklı davamız, esir Türk yurtları kanayan yaramız. Turan ülküsü ses bayrağımızdır. Al bayraktan gök bayrağa selam olsun. Yaşasın Doğu Türkistan, yaşasın Uygur Türkü soydaşlarımız.'' dedi.

 

Açıklama yok.

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Mersin Milletvekili, Olcay Kılavuz, Çin baskısı, Uygur Türkleri, dilleri, dinleri, kültürleri, Türklerin yanındayız, Al Bayraktan Gök Bayrağa, selam olsun
Yorumlar
Haber Yazılımı