MHP'li Kılavuz'dan Bakan Pakdemirli'ye Tarım Soruları
Haber Detayı
10 Ağustos 2020 - Pazartesi 20:26 Bu haber 3972 kez okundu
 
MHP'li Kılavuz'dan Bakan Pakdemirli'ye Tarım Soruları
MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, tarım ürünlerinin üretiminden satışına kadar olan sürecinde yaşanan sorunları TBMM'ye taşıdı.
MHP Haberi
MHP'li Kılavuz'dan Bakan Pakdemirli'ye Tarım Soruları

MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, Mersin’in tarımsal üretim, depolama, ihracat ve maliyetle ilgili sıkıntıları hakkında Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin cevaplandırması istemiyle TBMM Başkanlığı'na yazılı soru önergesi sundu.

 

ÖNERGENİN GEREKÇESİ

 

Mersin; elma, portakal, kavun, kayısı, patlıcan, çilek, üzüm, limon, zeytin ve muz üretiminde ülkemizin önde gelen şehirlerindendir. Bahsi geçen ürünlerin üretim aşamasından depolamaya, ihracatından maliyetine kadar bir çok sorun yaşanmaktadır. Bu sorunların giderilmesi üreticilerimiz ve ülkemizin tarımsal üretimi adına elzemdir.

 

BAKAN PAKDEMİRLİ'DEN CEVAPLANDIRMASI İSTENİLEN SORULAR

 

1.) Tarımsal üretimde girdi maliyetlerinin düşürülmesine yönelik bakanlığınızın bir çalışması var mıdır?
 

2.) Tarım ürünlerinde alım fiyatlarında yaşanan değişkenliğin önlenmesine yönelik bir çalışma var mıdır?
 

3.) Mersin’de tarım üretiminde depolama ve işlemeden kaynaklanan sorunların çözümüne yönelik bir çalışma yapılmakta mıdır?
 

4.) Mersin’de tarım ürünlerinin ihracatında yaşanan sorunların çözümüne yönelik bakanlığınızın bir çalışması var mıdır?
 

5.) Tarım ürünlerinin üretiminde; sel, dolu, heyelan vb. doğal afetlerden kaynaklanan sorunların çözülmesi ve meydana gelen zararın karşılanmasına yönelik bir çalışma yapılmakta mıdır?
 

6.) Tarımsal ürünlerde üretici ve tüketici arasında meydana gelen fiyat farkı ve kar marjına yönelik bir çalışma var mıdır?
 

7.) Tarımsal ürünlerin üretiminde destek ve teşvik paketlerinin sürekliliğinin olmasına yönelik bir çalışma yapılmakta mıdır?
 

8.) Mersin’de tarımsal ürün üretimi yapılan tarım arazilerinde üretimin artırılmasına yönelik bakanlığınızın bir çalışması var mıdır?

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, Olcay Kılavuz, tarım sorunları, tarım ürünleri, üretim sorunları, depolama sorunları, MHP Haberleri, MHP Mersin
Yorumlar
Haber Yazılımı