MHP'li Kılavuz Çıkarılan Belediye Personeline Kadro İstedi
Haber Detayı
11 Aralık 2020 - Cuma 10:42 Bu haber 18911 kez okundu
 
MHP'li Kılavuz Çıkarılan Belediye Personeline Kadro İstedi
MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, Belediyelerden çıkarılan personelin ve devam eden personelin kadroya geçirilmesini istedi.
MHP Haberi
MHP'li Kılavuz Çıkarılan Belediye Personeline Kadro İstedi

TBMM Genel Kurulu'nda Adalet Bakanlığı bütçe görüşmeleri devam ederken söz alan MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, Belediyelerden hukuksuz ve ideolojik gerekçelerle işten çıkarılan personelin ve mahkemeyi kazanmalarına rağmen geri döndürülmeyen personelin haklarını  savunarak, söz konusu personellere kadro verilmesi konusunda Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'den yasal düzenleme yapılmasını istedi.

 

BELEDİYE PERSONELLERİNE KADRO VERİLMESİ

 

Daha önceki konuşmasında, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan Belediye personeli için kadro talebinde bulunan MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, Belediye personellerine kadro verilmesiyle ilgili Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'e seslenerek, ''Belediyelerde ve özellikle seçim bölgem Mersin Büyükşehir Belediyesinde haksız ve hukuksuz bir şekilde ideolojik gerekçelerle binlerce belediye personeli işten çıkartılmış, dava açıp mahkemeyi kazanmalarına rağmen işe iadeleri sağlanmamıştır. Bu konuda yasal bir düzenleme yapılması ve işte sürekliliğin sağlanması yapılacak mıdır?'' sorularını yöneltti.

 

İNFAZ KORUMA MEMURLARI VE CEZAEVİ PERSONELİNİN SIKINTILARI

 

İnfaz koruma memurları ve cezaevi personelinin sıkıntılarını da gündeme getiren MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, ''İnfaz koruma memurları ve cezaevi personeli pandemi sürecinde cezaevinde göreve başlamadan önceki on beş günlük izolasyon sürecinde, daha sonra da on beş günlük mesai sırasında evlerine gitmemekte ve bu sebepten ötürü bir ay boyunca ailelerini görmemektedir. Böylesi üstün fedakârlık gösteren personellerin çalışma koşulları, sosyal ve özlük haklarına yönelik düzenleme olacak mıdır?'' diye sordu.

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Mersin Milletvekili, Olcay Kılavuz, Belediyelerden çıkarılan, personele kadro, Belediyeden atılan işçi, sözleşmelilere kadro, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı