MHP'li Kaşıkçı'dan Mayınlı Arazilere Yönelik Öneri
Haber Detayı
17 Mart 2021 - Çarşamba 12:17 Bu haber 3665 kez okundu
 
MHP'li Kaşıkçı'dan Mayınlı Arazilere Yönelik Öneri
MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, sınır çizgisinde bulunan mayınlı arazilerin vatandaşların kullanımına açılması konusunda önerilerde bulundu.
MHP Haberi
MHP'li Kaşıkçı'dan Mayınlı Arazilere Yönelik Öneri

TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, İHA'lar ile sınır güvenliğinin çok iyi korunduğu Türkiye'de sınır çizgisindeki arazilerde bulunan mayınlara ihtiyaç kalmadığına dikkat çeken MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, bir kısmı temizlenen mayınların sınırdaki arazilerden tamamen temizlenerek, söz konusu bereketli toprakların tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlayan vatandaşların emrine verilmesi gerektiğini söyledi. 

 

TSK SINIR GÜVENLİĞİMİZİ KORUMAK İÇİN SON YILLARDA BÜYÜK ATILIM YAPTI

 

Sınır bölgemizde, biliyorsunuz, şükürler olsun bütün sınır hattımıza duvarlar örülerek ülkemizin sınır güvenliğiyle ilgili çok büyük bir adım atıldı. Sınır duvarlarımızın hemen yanında yine kontrol yollarımız gelişti. Kontrol yollarımızın hemen başlarına da sık aralıklarla kuleler yerleştirilerek sınırlarımızın güvenliğini bu şekilde koruma amacıyla TSK özellikle son yıllarda büyük bir atılım yaptı.

 

İHA'LAR İLE SINIR GÜVENLİĞİNİN KORUNDUĞU ÜLKEMİZDE SINIRDAKİ MAYINLARA GEREK KALMADI

 

Daha önceki yıllarda teknoloji bu kadar gelişmemişken, imkânlarımız bu kadar iyi değilken sınır güvenliğimizi -biliyorsunuz- tam sınır noktalarına mayınlar döşemek suretiyle sağlamaya çalıştık. Ancak bugün geldiğimiz noktada artık sınırların mayınlarla korunmasının hiçbir anlam ifade etmediğini çok iyi biliyoruz çünkü insansız hava uçaklarıyla, sınırlarda yaptığımız tahkimatlarla sınır güvenliğimizi çok rahat bir şekilde artık koruyabiliyoruz.

 

BEREKETLİ ARAZİLER MAYINLARDAN TAMAMEN TEMİZLENEREK ÜRETİME TAHSİS EDİLMELİ

 

İşte tam bu noktada, sınırlarımızdaki bu mayınlar Türk Silahlı Kuvvetlerinin uzman ekipleri tarafından bir bir ilçelerimizde, bölgelerimizde temizlenmeye başlandı. Bizim Hatay'da da çok uzun bir alanda yine bu şekilde mayınlı arazilerimiz var ve bunların bir kısmı Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından temizlendi ama yine temizlenmeyen ve oldukça geniş ve bereketli alanlar var. Bizler bu alanların bir an önce temizlenip özellikle Kırıkhan, Kumlu, Reyhanlı ilçelerimizdeki, Hassa ilçemizdeki hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızın emrine verilmesini istiyoruz.

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Hatay Milletvekili, Lütfi Kaşıkçı, sınır çizgisinde bulunan, mayınlı araziler, mayınların temizlenmesi, üretime açılması, tarım, hayvancılık, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı