MHP'li Arkaz'dan Türkiye'ye Göz Diken Haçlılara Uyarı
Haber Detayı
17 Mart 2021 - Çarşamba 14:41 Bu haber 4019 kez okundu
 
MHP'li Arkaz'dan Türkiye'ye Göz Diken Haçlılara Uyarı
MHP İstanbul Milletvekili Hayati Arkaz, günümüzde Türk Vatanı üzerine hesap yapanların Çanakkale ruhunu hesaba katması gerektiğini söyledi.
MHP Haberi
MHP'li Arkaz'dan Türkiye'ye Göz Diken Haçlılara Uyarı

TBMM Genel Kurulu'nda, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 106'ncı yıl dönümü sebebiyle gündem dışı söz alan MHP İstanbul Milletvekili Hayati Arkaz, Çanakkale Zaferi'nin Haçlı Seferi edasıyla Türk topraklarını işgale gelen düşmanın hevesini kırdığını belirterek, günümüzde Türk Vatanı üzerine hesap yapanların Çanakkale ruhunu hesaba katması gerektiğini söyledi.

 

BUGÜN SİZLERE ÇANAKKALE SAVAŞI'NI DEĞİL ÇANAKKALE RUHU'NU ANLATACAĞIM

 

Bugün sizlere rakam veremeyeceğim, savaşı anlatmayacağım, teknik tabirleri konuşmayacağım; bugün sizlere Çanakkale ruhunu anlatacağım. Metrekareye 6.000 mermi düşen topraklarda, oluk oluk akan kan deryasında dirilen Türk milletinin, Çanakkale'de yedi düveli dize getirmesine vesile olan Çanakkale ruhudur. Ertuğrul Koyu'nda 63 Mehmetçikle destan yazan Ezineli Yahya Çavuş'un cesaretini, Yozgatlı Kınalı Hasan'ın şehadete yürüyüşünü, Bigalı Mehmet Çavuş'un kahramanlığını, Havranlı Koca Seyit Onbaşı'nın bir top mermisinde dirilişini, "Ben size taarruzu değil ölmeyi emrediyorum." diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün taşıdığı Çanakkale ruhunu anlatacağım.

 

ÇANAKKALE ZAFERİ, HAÇLI SEFERİ EDASIYLA GELENLERİN HEVESİNİN KIRILIŞIDIR

 

Çanakkale Harbi, et ile kemiğin çeliğe galip gelişidir. Çanakkale Harbi, devleri devirerek devleşen kınalı koç yiğitlerin harman oluşudur. Çanakkale cephesi, Türkiye Cumhuriyeti devletinin önsözüdür, son sözüdür. Çanakkale bu milletin kutsal mirasıdır. Çanakkale Zaferi, 7-8 metre mesafedeki siperlerde ölümle burun buruna çarpışan Mehmetçiğin bu toprakların ebediyen Türk yurdu olduğunu tüm dünyaya haykırmasıdır. Çanakkale Zaferi, gözü yaşlı annelerin dualarıyla bir haçlı seferi edasıyla gelip zafer çanı bekleyenlerin hevesinin kırılışıdır. 

 

ÇANAKKALE KAHRAMANLARININ HAKKINI ÖDEYEMEYİZ

 

40 metrelik boyuyla tonlarca ağırlıktaki yüzen kaleleri boğazın derin sularına gömen Nusret Mayın Gemisidir Çanakkale. Seddülbahir'in, Alçıtepe'nin, Kanlısırt'ın, Conkbayırı'nın ve Anafarta'ların her karışında Mehmetçiğin "Allah, Allah" diye haykırışıdır Çanakkale. Çanakkale'de Anafartalar kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Harbiye Nazırı Enver Paşa'nın, Esat Paşa'nın, Cevat Paşa'nın ve her bir Mehmetçiğin imzası vardır. Bu kahramanların hikâyesi anlatmakla bitmez ne yaparsak yapalım haklarını ödeyemeyiz. Mehmet Akif'in dediği gibi: "Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın/ 'Gömelim gel seni tarihe' desem, sığmazsın."

 

ÇANAKKALE RUHU 1071'DE BAŞLADI TÜRK MİLLETİ VAR OLDUKÇA YAŞAYACAKTIR

 

Çanakkale ruhu 3 Kasım bombardımanıyla başlayıp 9 Ocak 1916'da Tekke Koyu'nda bitmemiştir, Çanakkale ruhu 1071'de başlamıştır ve hâlen yaşamaktadır, Türk milleti var oldukça da yaşayacaktır. Bugün vatanımızın üzerine plan kuranlar; bu asil milleti iyi tanımıyorlar, yaptıkları planlara Çanakkale ruhunu hesaba katmıyorlar. Dün gelenlerin yarın yine gelmeye niyeti olursa bilsinler ki 57'nci Alayın torunları hâlâ yaşamaktadır ve buradadır. 

 

KALEDEN SAĞLAM BEDENİN GEÇİLMEZSİN ÇANAKKALE

 

Bu vesileyle, vatanımızın her yerinden Çanakkale'ye gelen, her karış toprağı mübarek kanıyla sulayan her şehidimize, her bir kahramanımızı teker teker saygıyla rahmetle anıyorum, ruhları şad olsun, Allah hepsinden razı olsun. Yüz altı yıl sonra 1915 ruhuyla tekrar buradan haykırmak istiyorum: "Yer üstün yiğit otağı, yer altın şehit yatağı. Yere düşürmez bayrağın, geçilmezsin Çanakkale, sefer senin, zafer senin, bu gök bu denizler senin. Kaleden sağlam bedenin geçilmezsin Çanakkale." Aynı ruh ve heyecanla Genel Kurulu ve büyük Türk milletini saygıyla selamlıyorum.

 

Açıklama yok.

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP İstanbul Milletvekili, Hayati Arkaz, günümüzde, Türk Vatanı üzerine, hesap yapanlar, Çanakkale Ruhu, Çanakkale Zaferi, Çanakkale Savaşı, MHP, Türk
Yorumlar
Haber Yazılımı