MHP'li Karakaya Sol Cenahı Eski Başbakan Ecevit ile Vurdu
Haber Detayı
24 Haziran 2022 - Cuma 10:10 Bu haber 2162 kez okundu
 
MHP'li Karakaya Sol Cenahı Eski Başbakan Ecevit ile Vurdu
MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, sol cenahı Eski Başbakan Bülent Ecevit'in 1992 yılında yaptığı konuşmasıyla vurdu.
MHP Haberi
MHP'li Karakaya Sol Cenahı Eski Başbakan Ecevit ile Vurdu

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu CHP ile günümüzdeki CHP arasındaki farkı sık sık dillendiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve MHP'li yöneticileri hedef alan CHP'ye cevap veren MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, CHP'yi Eski Başbakan Bülent Ecevit'in 1992 yılında yaptığı konuşmasıyla vurdu.

 

CHP'DEKİ DEĞİŞİM TEPKİLERE NEDEN OLMAYA DEVAM EDİYOR

 

Cumhur İttifakı'nın karşısında yer alan tüm siyasi oluşumlarla yerel seçimlerde işbirliği yapan CHP, Türkiye'nin son hızla 2023 seçimlerine yaklaştığı bir süreçte de aynı stratejiyi izleyerek, bir yandan oluşturduğu 6'lı masadaki siyasi partilerle işbirliği yaparken diğer yandan da terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP'ye göz kırpmaya devam etti. Atatürk'ün kurduğu bir siyasi partinin HDP gibi bir siyasi parti ile işbirliği yapması, milli düşünen herkesin tepki göstermesine neden olmuştu.

 

MHP'Lİ KARAKAYA, CHP'DEKİ DEĞİŞİME ADANA'DAN TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin defalarca gündeme getirip sert eleştirilerde bulunduğu CHP'deki değişim hakkında, MHP Adana İl Teşkilatı'na yaptığı ziyarette açıklamalarda bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, ''Kesin olan şu ki Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu CHP ile bugün Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığındaki CHP arasında bir benzerlik kalmamıştır. Bunu zaten kendisi 2014 yılında bir televizyon programında 'Atatürk'ün CHP'si ile bugünkü CHP arasında dünya kadar fark var' şeklindeki sözleriyle itiraf etmiştir. Bir asır önce Türk Kurtuluş Savaşı’nı başlatıp, cephelerde savaşan, Cumhuriyeti kuran milliyetçi iradenin ülkemize kazandırdığı CHP bugün ne acıdır ki emperyalizmin oyuncağı terör örgütleriyle iş tutan CHP’ye dönüşmüştür. Bugünkü CHP, Atatürk ve O’nun banisi olduğu Türkiye Cumhuriyeti karşıtlarının işgali altındadır. Vatandaşa pazardaki domates, biber, patlıcanı işaret eden CHP ve kuyruğu İP ile vagonları, yabancı ülkelerin elçileriyle kuytu köşelerde Türkiye’nin egemenlik haklarını peşkeş çekmektedir. ‘Zillet İttifakı’ adına kurulan masanın altı ile üstü nasıl farklı ise vatandaşa açtıkları pazar tezgâhı ile yabancı elçilere açtıkları tezgâh da çok farklı.'' demişti.

 

MHP'Lİ KARAKAYA CHP'Yİ ESKİ BAŞBAKAN ECEVİT İLE VURDU

 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu CHP ile günümüzdeki CHP arasındaki farkı sık sık dillendiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve MHP'li yöneticiler, CHP tarafından eleştirilere maruz kaldı. CHP'deki değişimi dillendirdiği için MHP Lideri Devlet Bahçeli'yi hedef alan CHP'li Yöneticilere cevap veren MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''CHP'nin Atatürk ile hiçbir bağ ve bağlantısı kalmadığını, artık teröristlerle yoldaş bölücülerle candaş Türkiye düşmanlarıyla kandaş mertebesine geldiklerini söyleyen Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli'yi eleştirenlere ithaf olunur.'' diyerek, Eski Başbakan Bülent Ecevit'in 1992 yılında yaptığı bir konuşmasının videosunu paylaştı.

 

MHP'Lİ KARAKAYA'NIN PAYLAŞTIĞI VİDEO'DA ECEVİT'İN CHP'Yİ BİTİREN KONUŞMASI

 

1992 yılında Mehmet Ali Birand'ın sunduğu 32. Gün proğramında terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı olan siyasi parti ile işbirliği yapan bir siyasi partinin CHP'nin mirasçısı olamayacağı yönünde görüş bildiren Eski Başbakan Bülent Ecevit, ''CHP, Misak-ı Milli'den ve Kuvay-ı Milliye'den doğmuş bir partidir. Yani Türkiye'nin bağımsızlığını ve toprak bütünlüğünü korumak için and içenlerin kurdukları bir partidir. O halde, sırf Güneydoğu'da biraz daha fazla oy alabilmek uğruna, Türkiye'yi bölmek istediklerini açıkça dile getiren kimseleri sırtında Meclis'e taşımış olan bir parti, asla CHP'nin mirasçılığı iddiasında bulunamaz.'' dedi.

 

Resim

Resim

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkan Yardımcısı, Mevlüt Karakaya, sol cenah, Eski Başbakan, Bülent Ecevit, 992 yılında, yaptığı konuşması, muhalifler, ittifaklar, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı