MHP'li Kaçıkçı'dan İyi Parti'ye: Kaç İP'te Oynuyorsunuz?
Haber Detayı
11 Eylül 2022 - Pazar 10:38 Bu haber 3259 kez okundu
 
MHP'li Kaçıkçı'dan İyi Parti'ye: Kaç İP'te Oynuyorsunuz?
MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, çelişkilerini ortaya koyduğu İyi Parti yönetimine kaç İP'te oynadıklarını sordu.
MHP Haberi
MHP'li Kaçıkçı'dan İyi Parti'ye: Kaç İP'te Oynuyorsunuz?

MHP'nin 2012'de dile getirdiği iktidarın 2016'da devreye aldığı Suriye’de Güvenli Bölge oluşturulması ve konut inşa edilmesi projesini yeni bir projeymiş gibi sunan İyi Parti'yi iki gün önce ortaya koyduğu analizlerle rezil eden MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, yeni açıkladığı tespitlerinde İyi Parti'nin aslında Suriye'de Güvenli Bölge oluşturulmasına karşı olduğunu ispat ederek, çelişkili politikalarıyla ünlenen İyi Parti'yi bir kez daha rezil etti.

 

BAHÇELİ'NİN 2012'DE ÖNERDİĞİ İKTİDARIN 2016'DA DEVREYE ALDIĞI FİKRİ YENİ GİBİ SUNDULAR

 

Suriye'de Güvenli Bölge oluşturulması fikrini 2012 yılının Ağustos ayında Türkiye'de ilk defa dillendiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM Grup Toplantısında yaptığı konuşmada, ''Ülkemize yönelen tehditleri en aza indirmek amacıyla; Batı ucu Afrin’i ve Doğu ucu da Kandil’i içine alacak biçimde tesis edilecek hilal şeklindeki güvenlik kuşağı bir an önce sağlanmalı ve icra edilmelidir.'' demişti. MHP Lideri Bahçeli'nin bu fikrini kopyala yapıştır mantığıyla alan İyi Parti, Güvenli Bölge oluşturulmasını yeni bir projeymiş gibi halka sunmaya çalıştı.

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 2012'de dile getirdiği iktidarın 2016'da devreye aldığı Suriye’de Güvenli Bölge oluşturulması ve konut inşa edilmesi projesini, 'Milli Göç Doktrini' adı altında yeni bir projeymiş gibi sunan İyi Parti'ye tepki gösteren MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, Sınırı Aşan Göçler Raporu'nu ilk hazırlayan siyasi partinin MHP olduğunu hatırlattığı açıklamasında, İyi Parti'nin çözüm diye ortaya koyduğu görüşlerin MHP'nin önerisiyle iktidar tarafından bir kısmının ya da tamamının mevcutta tamamlanmış projeler olduğunu söyledi.

 

ÇELİŞKİLİ POLİTİKALARIYLA ÜNLENEN İYİ PARTİ'NİN SON ÇELİŞKİSİ

 

6'lı muhalif ittifakta yer alan ortaklarıyla birlikte HDP'yi meşrulaştırmaya çalışan, Selahattin Demirtaş ile kahvaltı güzellemesi yapabilen, gezilerinde yüzüne karşı sözde Kürdistan'dan bahseden HDP'liye ses çıkaramayan Meral Akşener'in İyi Partisi, Türk Milliyetçilerini partisine devşirebilmek için zaman zaman HDP ile kavgaya tutuşmuş gibi görüntü verebiliyor. Her kesime şirin görünmek için izlediği birbirine tezat bir çok politikası olan İyi Parti'nin, son çelişkisi ise evlere şenlikti. Güvenli Bölge oluşturulması ve konut inşa edilmesi projesini yeni bir projeymiş gibi sunan İyi Parti'yi iki gün önce ortaya koyduğu analizlerle rezil eden MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, yeni açıkladığı tespitlerinde İyi Parti'nin aslında Suriye'de Güvenli Bölge oluşturulmasına karşı olduğunu ispat ederek, çelişkili politikalarıyla ünlenen İyi Parti'yi bir kez daha rezil etti.

 

MHP'Lİ LÜTFİ KAŞIKÇI'DAN İYİ PARTİ'NİN ÇELİŞKİSİNİ ORTAYA KOYAN TESPİTİ

 

İyi Parti'nin MHP'den çalarak yeni bir projeymiş gibi sunduğu Milli Göç Doktrini'ndeki Suriye'de Güvenli Bölge oluşturulması bölümünü ve İyi Parti Uluslararası Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı  Ahmet Kamil Erozan'ın Suriye'de Güvenli Bölge oluşturulmasına karşı çıktığı konuşmasını sosyal medya hesabından paylaşan MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, İyi Parti'nin çelişkilerinin son örneğini şöyle açıkladı:

 

İYİ PARTİ'NİN MHP'DEN ÇALDIĞI SURİYE'DE GÜVENLİ BÖLGE OLUŞTURULMASI FİKRİ

 

İyi Parti'nin yeni bir projeymiş gibi sunmaya çalıştığı ''Milli Göç Doktrini'' belgesinin 11. sayfasında yer alan Genişletilmiş Güvenli Bölge Çözümü bölümünde, ''Türkiye Cumhuriyeti, bölgeden kendisine yönelen tehditleri ortadan kaldırmak maksadıyla Güvenli Bölgeyi yeterince genişletecek ve sığınmacıların bu bölgeye geri dönüşünü sağlayacaktır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin âli çıkarları sebebiyle güvenli bölgenin ve iskan planının teferruatları açıklanmayacaktır. Bu faaliyet; Hazırlık, Güvenli Bölgenin Kontrol Altına Alınması, Yerleşim Yerlerinin Oluşturulması, Suriyeli Sığınmacıların Dönüşü, Dönüşün Kalıcılaştırılması, Sorumluluğun Devri ve Bölgeden Çekilme olarak altı aşamada icra edilecektir.'' deniliyor.

 

İYİ PARTİ'NİN SURİYE'DE GÜVENLİ BÖLGE OLUŞTURULMASINA KARŞI OLUŞUNUN DELİLİ

 

CHP ve HDP'nin Hayır oyu verdiği Irak ve Suriye Tezkeresi oylamasına, Evet oyu vereceklerini açıkladıkları halde çok az sayıda Milletvekili ile katılan İyi Parti, Türk Askerinin Irak ve Suriye'de kalmasını iki yıl uzatacak olan Tezkereye esasen karşı olduğunu her haliyle belli ediyordu. 

 

Irak ve Suriye Tezkeresi'ne kendilerince teknik kusurlar bulmaya çalışarak TBMM'de kıyasıya eleştiren İyi Parti Uluslararası Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Ahmet Kamil Erozan, 26/10/2021 tarihinde TBMM'de yaptığı konuşmada, ''Biz İyi Parti olarak, iktidarın Suriye politikasının yanlışlıklarını başından beri vurguladık. Bu tezkerenin birtakım teknik kusurları da var. 11 Ekim 2021 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanı 'Suriye'de gereken adımları atacağız.' açıklamasını yaptı. Aradan iki hafta geçti, iktidar, ekonomik krizle daralan toplumsal desteğini tahkim edebilmek için dış politika ve askerî operasyonları âdeta bir kaldıraç olarak kullanmaya devam etmektedir. Seçimin yaklaştığı bir ortamda gündemi değiştiriyorlar. Suriye'de yapılacak yeni bir askerî operasyonun Türkiye açısından anlamlı bir siyasi veya askerî sonucu doğurmayacağını biz de biliyoruz. Siyasi hedefi olmayan askerî operasyonlarla da bir yere varmak mümkün değildir. Türkiye, sadece bir bölgeyi tampon bölge veya güvenli bölge değil, Suriye'nin tamamını güvenli bölge hâline getirmelidir.'' dedi. 

 

MHP'Lİ LÜTFİ KAŞIKÇI'DAN İYİ PARTİ'YE SORU: KAÇ İP'TE OYNUYORSUNUZ

 

İyi Parti'nin Suriye'de Güvenli Bölge oluşturulması konusundaki çelişkili politikasını ortaya koyduktan sonra İyi Parti yönetimine manidar bir soru soran MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Partinizin Uluslararası Politikalar Başkanı Ahmet Kamil Erozan 10 ay önce Suriye’de Güvenli Bölge oluşturmak için gerekli olan askeri operasyonlarn bir işe yaramayacağını söylerken sizin bugün Güvenli Bölgeyi daha da genişletmemiz gerekiyor açıklamanızı nasıl okumalıyız?'' dedi.

 

Resim

Resim

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Hatay Milletvekili, Lütfi Kaşıkçı, çelişkilerini, ortaya koyduğu, siyasi parti, yönetimine, kaç İpte, oynadıklarını sordu, Suriye, Güvenli Bölge, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı