MHP'li Karakaya'dan Altılı Masanın Önerdiği Sisteme Yorum
Haber Detayı
08 Mart 2023 - Çarşamba 12:38 Bu haber 2467 kez okundu
 
MHP'li Karakaya'dan Altılı Masanın Önerdiği Sisteme Yorum
MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, Altılı Masanın 7'li Güçlendirilmiş Cumhurbaşkanı Yardımcılığı Sistemine geçiş önerisini değerlendirdi.
MHP Haberi
MHP'li Karakaya'dan Altılı Masanın Önerdiği Sisteme Yorum

Altılı Masanın bir yıldır kamuoyunun kafasını ütülediği Güçlendirilmiş Parlementer Sistemden vezgeçerek 7'li Güçlendirilmiş Cumhurbaşkanı Yardımcılığı Sistemine geçiş yapması konusunda değerlendirmelerde bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Mevlüt Karakaya, etkisiz Cumhurbaşkanı hedefiyle yola çıkan Altılı Masanın 7 tane Cumhurbaşkanı Yardımcısı ile Türkiye'yi yönetme kararının yönetimde çok başlılık karar almada kaos oluşturacağını söyledi.

 

AKŞENER'İN MASAYI TEKMELEME KRİZİNDE KÜRESEL PARMAK

 

İngiliz güçlerinin attığı Fitne Gazı ile gazıyla yıkılan ancak ABD Başkanı Joe Biden'in Türkiye'deki muhalifleri destekleyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı iktidardan indirme stratejisinin çökme tehlikesi üzerine, Amerikancı küresel güçlerin barıştırma çağrısı ve FETÖ firarisi Savaş Genç'in ''Kemal Kılıçdaroğlu’ndan vazgeçilmiyorsa Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş Cumhurbaşkanlığı Yardımcısı yapılacak'' önerisinin aynen kabulüyle, tekrar kurulan Altılı Masa, Meral Akşener'in Masayı Tekmeleme Krizini sistem değişikliğine giderek aşmaya çalıştı.

 

ALTILI MASADA SİSTEM DEĞİŞİKLİ KARARI: 7'Lİ GÜÇLENDİRİLMİŞ CUMHURBAŞKANI YARDIMCILIĞI

 

Altılı Masayı deviriş açıklamasını yaparken söylediği tüm lafları birer birer yutan ve masayı devirme becerisi gösterdiği için sol cenahın kendisine yaptığı ağza alınmayacak küfürleri hazmeden Meral Akşener'in Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın Cumhurbaşkanlığı Yardımcısı olmasına yönelik Altılı Masaya sunduğu geriye dönüş şartına, Ahmet Davutoğlu ve diğer küçük ortakların ''Masadaki Genel Başkanlar Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacak'' şartının eklenmesi neticesinde; bir yıldır kamuoyunun kafasını ütüledikleri Güçlendirilmiş Parlementer Sistemden vazgeçilerek, Güçlendirilmiş Cumhurbaşkanı Yardımcılığı Sistemine geçilmiş oldu. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde tek Cumhurbaşkanı Yardımcısı olan Fuat Oktay'ın yaptığı tüm işleri, Altılı Masanın önerdiği Güçlendirilmiş Cumhurbaşkanı Yardımcılığı Sisteminde 5 Genel Başkan ve 2 Belediye Başkanı olmak üzere 7 kişinin yapacak olması, alay konusu oldu.

 

6'LI MASANIN YENİ SİSTEMİNİN ÜRETECEĞİ KARGAŞA VE KAOS

 

Altılı Masadayken kendisinin tek Cumhurbaşkanı Yardımcısı olmasını isteğini kabul ettiremeyen, masayı devirdikten sonra geri dönmek için sunduğu Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın icracı Cumhurbaşkanı Yardımcısı olması şartını da kabul ettiremeyen Meral Akşener, kazanamayacak diye yaygara kopardığı Kemal Kılıçdaroğlu'na boyun eğmesi ve geriye dönüş pazarlığından hiçbir şey elde edemeyen bir Genel Başkan olarak Altılı Masanın Tek Kaybedeni Unvanını aldı. Geçmişteki Liderlerini ve günümüzdeki ortaklarını sırtından hançerlemeyi alışkanlık haline getiren Meral Akşener'in bu alışkanlığını, seçimleri kazandıktan sonra Devleti yönetirken de yapma ihtimalinin oranı yüzde 100'dür. Ahmet Davutoğlu'nun seçilecek Cumhurbaşkanının Altılı Masadaki Genel Başkanların onayını almadan herhangi bir karar alamayacağını şart koştuğu hatırlanılırsa, Altılı Masanın seçimleri kazanması halinde Türkiye'yi bekleyen kargaşa ve kaos ortamının tanımlanması ihtiyacı hasıl oldu.

 

MHP'Lİ MEVLÜT KARAKAYA'DAN 6'LI MASANIN YENİ SİSTEMİNE DEĞERLENDİRME

 

Altılı Masanın Kumar ve Noter Masası olduğunu söyleyen Meral Akşener'in tekmeleyerek devirdiği masaya dönmesi konusunda ''Kumar masası tozu yutan, ayrılamazmış bir daha.'' değerlendirmesi yapan MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, Altılı Masanın bir yıldır kamuoyunun kafasını ütülediği Güçlendirilmiş Parlementer Sistemden vezgeçerek 7'li Güçlendirilmiş Cumhurbaşkanı Yardımcılığı Sistemine geçiş yapması hakkında sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''6’lı masanın öngördüğü yönetim politikası: Cumhurbaşkanı Yardımcısı Enflasyonuyla Değersiz ve Etkisiz Cumhurbaşkanı hedefine ulaşmak. Anlamı: Yönetimde ÇOK BAŞLILIK, Karar Almada KAOS.'' dedi.

 

Resim

Resim

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkan Yardımcısı, Mevlüt Karakaya, Altılı Masanın, Yedili Güçlendirilmiş, Cumhurbaşkanı Yardımcılığı, Sistemine geçiş, önerisi, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı