MHP'li Karakaya'dan Akşener ve İP Hakkında Açıklama
Haber Detayı
08 Ağustos 2022 - Pazartesi 12:22 Bu haber 2362 kez okundu
 
MHP'li Karakaya'dan Akşener ve İP Hakkında Açıklama
MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, sol cenahın İP'i ve sentetik tüylerinin İyi Parti'nin İP'ini çürütmeye başladığını söyledi.
MHP Haberi
MHP'li Karakaya'dan Akşener ve İP Hakkında Açıklama

CHP, HDP ve İyi Parti arasındaki siyasi ilişkiler konusunda değerlendirmelerde bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Mevlüt Karakaya, Kemal Kılıçdaroğlu'nun eğirdiği kirmenden üretilen İP'in ve sentetik tüylerinin, İyi Parti'nin İP'ini çürütmeye başladığını söyledi.

 

MHP'YE İHANET EDEN MERAL AKŞENER'İN CHP'NİN İP'İYLE KUYUYA İNMESİ

 

İyi Parti'yi ilk kurduğu zamanlarda, İhanet ettiği MHP'deki Türk Milliyetçilerini peşinden sürükleyebilmek için ''İyi Parti’yi CHP ve HDP ile yan yana getirme çabasını çirkin, saygısız ve çok ayıp buluyorum.'' sözlerini sarfeden Meral Akşener, 2002 yıllarında kuruluşunda yer aldığı Ak Parti ile ittifak kurma ihtimalini gözönünde bulundurarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a methiyeler düzüyordu. Hatta Fahrettin Yokuş, Mehmet Aslan ve Lütfü Türkkan gibi İyi Parti'li yöneticiler, Ak Parti'nin TBMM'de kanun çıkarmak için MHP'ye ihtiyacının olmadığından dem vurup 5-6 tane sağlam Bakanlık verilmesi halinde İyi Parti'nin Ak Parti ile ittifak kurabileceğinden bahsediyorlardı.

 

Türk Milliyetçilerine ve sağ seçmene şirin görünme stratejisinden sonra, 2018 seçimlerine katılma sıkıntılarını aşmak için CHP'nin 15 Milletvekili verme teklifini kabul eden Meral Akşener, İyi Parti'nin kuruluş amacına hizmet etme stratejisini uygulamaya başladı. Neydi o amaç? 7 Haziran 2015 Milletvekili Genel Seçimlerinden 15 Temmuz FETÖ hain darbe girişimine kadar olan süreçte, Pensilvanya'da bulunan Fetullah Gülen'in bile MHP+CHP+HDP koalisyonunun kurulması için devreye girdiği bir ortamda, HDP ile Hükümet kurmak istemeyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Ak Parti'nin karşısındaki Yüzde 60'lık Muhalefet Bloğundan ayrılması üzerine; MHP'yi ele geçiremeyince MHP'nin oylarını Yüzde 60'lık Muhalefet Bloğuna aktarmak için İyi Parti'yi kuran Meral Akşener ve türevleri, daha fazla Milliyetçilik taslama iddiasıyla CHP'ye yamanmıştı.         

 

MHP'de siyaset yaparken Öcalan'ın heykelini dikecek olan Demirtaş’a ''Ey gafiller Öcalan'ın heykelini yapan elleri kırarız.'' diyen Meral Akşener, serbest kalmasını istediği Selahattin Demirtaş ile kahvaltı yapabileceğini söylüyordu. PKK'nın siyasi uzantısı HDP'yi Kürtlerin temsilcisi olarak gören Meral Akşener, HDP'yi meşrulaştırma gayretkeşliğine soyunmuştu. PKK'nın diğer kolu YPG'yi terör örgütü olarak görmeyen ve PKK'nın siyasi uzantısı olan HDP ile bir sorunlarının olmadığını ifade eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun organize ettiği 6'lı muhalif ittifak'a masa altından destek veren HDP'ye şirin görünmek isteyen Meral Akşener; HDP'li Pervin Buldan’ın "Akşener daha bir kadın olmalı'' sözleriyle kendisinin kadın olma özelliğine yaptığı hakaretlere bile hala cevap veremiyordu.

 

Tüm bunlar olurken CHP, HDP ve İyi Parti arasındaki siyasi ilişkiler konusunda değerlendirmelerde bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, Kemal Kılıçdaroğlu'nun eğirdiği kirmenden üretilen İP'in ve sentetik tüylerinin İyi Parti'nin İP'ini çürütmeye başladığını söyledi.

 

MHP'Lİ MEVLÜT KARAKAYA'DAN MANİDAR DEĞERLENDİRMELER

 

CHP ile HDP'nin CHP Genel Merkezi'nde yaptığı heyetlerarası görüşme sonrasında açıklamalarda bulunan PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin Eş Genel Başkanı Mithat Sancar'ın ''PKK ve Öcalan konusunda CHP ile aramızda hiçbir sorun yok.'' sözlerini hatırlatan MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Tek korkuları, Kılıçdaroğlu’nun kirmen eğirerek elde ettiği iple örmeye çalıştıkları çorabın kendi başlarına geçecek olmasıdır! Anadolu koçlarının yünlerine karıştırılan sentetik tüyler ipi çürütmeye başladı!'' dedi.

 

Resim

Resim

Resim

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkan Yardımcısı, Mevlüt Karakaya, sol cenah, ipi ve sentetik tüyleri, ipi çürüttü, çürütmeye başladı, ittifaklar, söylemler, MHP, Cumhur İttifakı, Ak Parti
Yorumlar
Haber Yazılımı