MHP'li Kalyoncu'dan Orman Hakkında Planlama Önerisi
Haber Detayı
01 Ağustos 2021 - Pazar 20:30 Bu haber 2671 kez okundu
 
MHP'li Kalyoncu'dan Orman Hakkında Planlama Önerisi
MHP İzmir Milletvekili Hasan Kalyoncu, konusunun uzmanı bir Milletvekili olarak, orman yangınının önüne geçilmesi ve yangın sonrasına yönelik planlamalar hakkında önerilerini sundu.
MHP Haberi
MHP'li Kalyoncu'dan Orman Hakkında Planlama Önerisi

Ormanlar yanarken hükümeti ve yangını söndürenleri hedef alan sözde çevreci muhaliflerin çevreciliğinin siyasi menfaatleri kadar olduğunu belirten MHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hasan Kalyoncu, TBMM'de Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanvekili olarak görev yapan konusunun uzmanı bir Milletvekili olarak, orman yangınlarının önüne geçilmesi ve yangından sonra yapılması gereken planlamalar hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

 

ORMANLAR YANARKEN SÖZDE ÇEVRECİ MUHALİFLER HÜKÜMETİ VE YANGINI SÖNDÜRENLERİ ELEŞTİRDİ

 

Yurdumuzun ciğerleri kül olmuş, milletin yüreği kavrulmuşken muhalefet yapma adına, orman yangınları ile canhıraş mücalede eden yetkilisinden alandaki gönüllülere kadar eleştirmeye cüret edenler, ortakları HDPKK’ya baksınlar. Maden çıkartma çalışmalarında hükümete ağaç üzerinden saldıranlar terör örgütünün yaktığı ormanlar üzerinden yine hükümete saldırıyorlar. Her konuda riyakarlar ve tüm olumsuzluklardan siyasi menfaat elde etme peşindeler.

 

MUHALİFLERİN ÇEVRECİLİĞİ SİYASİ MENFAATLERİ KADAR

 

O ormanlarda binlerce can yandı. Karbon salınımı ile ilgili hükümeti eleştirmeye uğraşanlar hiç hesap ediyor mu; PKK’nın yaktığı ormanlardan  karbon salınımı ne kadar olmuş? Her yerinizden riya akıyor. Çevreciliğiniz siyasi menfaatleriniz kadar. Unutmayınız ki şu anda hükümetin verdiği mücadele takdire değerdir. Yanan alanlar yeşillenecek fakat siz kuruyacaksınız. Yanan evler yapılacak, siz yıkılacaksınız. Yanarak can veren hayvanların yerine yenileri üreyecek, yakanların kökleri kuruyacak.

 

PİKNİK YAPILMASI YASAKLANMALI ORMANLAR KAMERALAR İLE İZLENMELİ

 

Sıcaklıklardaki artışlar yangınların daha hızlı yayılmasına sebep olmaktadır. Bu kapsamda ormanlara yapılan sabotajların da önlenmesi açısından özellikle yaz aylarında orman alanlarında piknik yapılması yasaklanmalı, ormanlarımız kameralar ile izlenmeli ve önlemler alınmalıdır. Bu önlemlerle lağım farelerinden de aşağılık olan PKK ve yancılarının ormanlardan, ormanlardaki karıncalardan ve tüm hayvanat ve nebatattan uzak durması da sağlanacaktır.

 

TAMPON BÖLGELER OLUŞTURULMALI İLK MÜDAHALE BİRİMLERİ OLUŞTURULMALI

 

Ayrıca öncelikli olarak orman köylerinde ve diğer yerleşim alanlarında yerleşim merkezleri ile ormanlık alanlar arasında yangına engel olabilecek tampon bölgeler oluşturulmalıdır. Böylece olası yangından yerleşim alanlarının etkilenmesi, can ve mal kaybı riski azaltılabilecektir. Orman köylerinde yangına müdahale edecek birimler oluşturulmalı ve vatandaşlarımız eğitilmelidir. Sıcaklık artışları orman yangınlarını daha da yaygınlaştırabilir. Önceden yangın görünmeyen alanlarda da risk analizleri yapılmalı ve terör faliyetlerine karşı önlem alınmalıdır. Özellikle ülkemizde var olan ve  risk altında olabilecek yerlerdeki anıt ağaçların yangınlarda korunması adına önlemler alınmalı, mümkün olan alanlarda etraflarında tampon bölge oluşturulmalıdır. 

 

AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARINDA PLANLAMA VE YABAN HAYATININ KORUNMASI

 

Orman alanlarına hayvanlar için suni barınakların ve su kaynaklarının yapılması, orman içi açıklıkların olması olası bir orman yangınından yaban hayvanlarının en az şekilde zarar görmesini sağlayabilir. Ağaçlandırma çalışmalarında bu tür açık alanlar planlanmalıdır. Yanan alanların yeniden doğaya kazandırılması için yapılacak ağaçlandırma çalışmalarda orman içi hayvanların ihtiyaçları da göz önünde tutularak alan yaban hayatına da kazandırılabilecektir. Yaban hayatının gereksinimleri göz önünde bulundurulmalı ve planlanmalıdır. Yanan alanlarda böcek salgını oluşturmayacak şekilde bırakılacak olan dikili kurular ve devrik ağaçlar, birçok yaban hayvanın barınma ihtiyacını karşılayacaktır. Yanan alanda bırakılan ölmüş hayvanlar etobur hayvanların besin ihtiyacını karşılayacaktır.

 

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNE GÖRE ORMANDA BİTKİ DESEN DEĞİŞİMİ PLANLANMALIDIR

 

Ayrıca ağaçlandırma çalışmalarında iklim değişikliği de dikkate alınarak ormanlarımızdaki bitki desen değişimi de planlanmalıdır. Çalışmalar bu yönde düzenlenir ise gelecekte oluşabilecek birçok sorun da engellenmiş olacaktır. Yangından etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun, hayatını kaybedenlere Allah rahmet eylesin. Yangınla mücadele eden yetkilisinden gönüllülere kadar herkese teşekkür ediyorum. Devletimiz yaraları en kısa sürede saracak ormanlarımız tekrar yeşerecektir.

 

Resim

 

Resim

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP İzmir Milletvekili, Hasan Kalyoncu, konusunun uzmanı, TBMM, orman yangını, muhalefete tepki, hükümete öneri, alınacak tedbir, planlama yapılmalı, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı