MHP'li Kalaycı'dan Çiftçilere Destek Paketi Önerisi
Haber Detayı
24 Mayıs 2021 - Pazartesi 13:25 Bu haber 2714 kez okundu
 
MHP'li Kalaycı'dan Çiftçilere Destek Paketi Önerisi
MHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kalaycı, kuraklık ve salgınla boğuşan çiftçilere kapsamlı bir destek paketi hazırlanarak destek olunması gerektiğini söyledi.
MHP Haberi
MHP'li Kalaycı'dan Çiftçilere Destek Paketi Önerisi

TBMM Genel Kurulu'nda MHP Grubu adına önemli açıklamalarda bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Coronavirüs salgını sürecinde herşeye rağmen üretim yapmaya devam edip zor durumda kalan çiftçiler için kapsamlı bir destek paketinin hazırlanması gerektiğini söyledi.

 

ÇİFTÇİLERİMİZİN DAHA ÖNCE VERİLEN MÜJDELERE EK OLARAK YENİ TALEPLERİ VAR

 

Sayın Cumhurbaşkanımızın daha önce verdiği müjdelerden dolayı memnun olan çiftçilerimizin bizlere intikal ettirdiği bazı talep ve beklentileri de bulunmaktadır. Ziraat Bankasına veya Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarının ertelenmesinin faizsiz yapılması ve daha önce yapılandırmadan yararlanan çiftçilerimizin borçları da kapsama alınarak uzun vadeli yapılandırma yapılması istenmektedir. Ayrıca kuraklık yaşayan çiftçilere düşük faizli kredi kullandırılması, çiftçimizin BAĞ-KUR prim borçlarının uzun vadeyle faizsiz ertelenmesi de talep edilmektedir.

 

SALGIN VE KURAKLIĞIN BAŞGÖSTERDİĞİ BU YILDA ÜRETİCİLERE DESTEK ARTMALIDIR

 

Pandemi dönemi de göstermiştir ki insanlar için ötelenemeyen en önemli ihtiyaç gıdadır. Gıda ürünlerinin de asıl üreticisi çiftçilerimizdir. Pandemi ve kuraklık kıskacında kalan çiftçilerimiz her şeye rağmen üretimine devam etmektedir. Üretim alanlarının azalmaması ve hububatın diğer ürünlerle daha iyi rekabet edebilmesi için kilogram başına 10 kuruş olan fark ödemesi desteği en az 20 kuruşa çıkarılmalı yine kilogram başına 3 kuruş olan dane mısır desteği en az 10 kuruşa yükseltilmelidir. Bu desteklerin artması kuraklığın ve salgının yaşandığı bu yılda üreticiye önemli katkı sağlayacaktır. 

 

ÇİFTÇİLERİMİZE YÖNELİK KAPSAMLI BİR DESTEK PAKETİ HAZIRLANMALIDIR

 

Üreticilerimiz gübre, elektrik ve tohum fiyatlarına ilişkin de bir düzenleme yapılmasını beklemektedir. Artan girdi maliyetleri nedeniyle üretim zorlaşmaktadır. Çiftçilerimizin mazot, gübre, ilaç, yem gibi girdilerini uygun fiyatlı alabilmeleri mutlaka sağlanmalıdır. Yer altı suyu kullanan ve bu kurak dönemde kullanımını daha da artırmak zorunda kalan çiftçimizin, sulama maliyetleri katlanılamaz boyutlara yükselmiştir. Tarımda kullanılan elektrik fiyatlarında ve sulama ücretlerinde indirime gidilmeli, elektrik de tarımsal abone grubuna uygulanmakta olan KDV mutlaka indirilmelidir. Tüm bu hususlar dikkate alınarak, çiftçimiz için kapsamlı bir destek paketi uygulamaya konulmalıdır.

 

Açıklama yok.

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkan Yardımcısı, Mustafa Kalaycı, kuraklık ve salgın, boğuşan çiftçilere, kapsamlı bir, destek paketi, mazot fiyatı, gübre fiyatı, girdi maliyeti, çiftçi, üretici
Yorumlar
Haber Yazılımı