MHP'li Hüseyin Sözlü: Yaptığınız Emperyalizm Uşaklığıdır
Haber Detayı
21 Temmuz 2022 - Perşembe 15:06 Bu haber 5067 kez okundu
 
MHP'li Hüseyin Sözlü: Yaptığınız Emperyalizm Uşaklığıdır
MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, suçlayanların terör örgütü ağzıyla konuşarak emperyalistlerin uşaklığını yaptığını söyledi.
ADANA HABERLERİ Haberi
MHP'li Hüseyin Sözlü: Yaptığınız Emperyalizm Uşaklığıdır

Terör örgütü PKK tarafından sivillerin ölümü ve yaralanmasıyla neticelenen Irak'ın Dohuk vilayetinin Zaho ilçesine düzenlenen saldırıyı Türkiye'nin üzerine atmaya çalışanlara tepki gösteren MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, tüm operasyonlarını sivillere zarar vermeden gerçekleştiren Türkiye'nin Zaho'da sivillere zarar verdiğini iddia etmenin, PKK ağzıyla konuşmak veya emperyalizm uşaklığı olduğunu söyledi.

 

TERÖR ÖRGÜTÜNÜN SALDIRISI TÜRKİYE'NİN ÜZERİNE ATILMAYA ÇALIŞILDI

 

İran'ın başkenti Tahran'da Türkiye, Rusya ve İran Devlet Başkanları arasında yapılan üçlü zirvede, Türkiye'nin Suriye'ye başlatacağı operasyon konusunda taviz vermeyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölgenin terörden temizlenmesi konusunda net mesajlar vermişti. Türkiye'nin kararlı tutumunu hazmedemeyen terör örgütü PKK, Irak'ın Dohuk vilayetinin Zaho ilçesine saldırı düzenleyerek, 8 kişinin ölümüne 23 kişinin yaralanmasına neden oldu. Büyük bir provokasyona imza atan terör örgütü PKK'nın basın organları, HDP, Irak ve Diyarbakır Barosu, saldırıyı Türkiye'nin üzerine atmaya çalıştı.

 

DİYARBAKIR BAROSU'NUN AÇIKLAMASI TEPKİLERE YOL AÇTI

 

Terör örgütü PKK ile aynı dili kullanan Diyarbakır Barosu'nun, ''Kürdistan Federe Bölgesinin Zaho ilçesinde TSK’nın bombardımanıyla, içlerinde çocukların da olduğu siviller hayatını kaybetmiştir.'' sözleriyle, Türkiye'yi suçlaması, sosyal medyadaki binlerce kişinin tepkisine yol açtı.

 

TÜRKİYE DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

 

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ''Türkiye terörle mücadelesini uluslararası hukuka uygun şekilde, sivillerin, sivil altyapının, tarihi ve kültürel varlıklar ile tabiatın korunmasına azami hassasiyet göstererek yürütmektedir. Masum insanları hedef alan ve terör örgütü kaynaklı olduğu değerlendirilen bu gibi saldırılarla ülkemizin terörle mücadeledeki haklı ve kararlı tutumunun hedef alındığı kıymetlendirilmektedir. Türkiye gerçeğin açığa çıkması noktasında her türlü adımı atmaya hazırdır. Irak hükümeti yetkililerini hain terör örgütünün söylem ve propagandasının etkisi altında açıklamalar yapmamaya, bu elim hadisenin gerçek faillerinin açığa çıkarılması için iş birliği yapmaya davet ediyoruz." denildi.

 

MHP'Lİ HÜSEYİN SÖZLÜ'DEN TÜRKİYE'Yİ SUÇLAYANLARA SERT TEPKİ

 

Bölgedeki dengeleri tamamen değiştireceği konuşulan Türkiye'nin Suriye'ye başlatacağı büyük bir harekatın önünü kesmek ve Türkiye'nin sivillere zarar vermeden yürüttüğü operasyonları lekelemek amacıyla, terör örgütü PKK'nın büyük bir provokasyona imza attığı konuşulurken, konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Türkiye coğrafi ve siyasi açıdan en zor bölgelerden biri olan Afrin harekatını sivillere en küçük bir zarar vermeden gerçekleştiren Türk Devleti'nin Zaho'da sivillere zarar verdiğini, sivilleri öldürdüğünü iddia etmek PKK ağzı yada emperyalizm uşaklığıdır.'' dedi.

 

Açıklama yok.

 

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkan Başdanışmanı, Hüseyin Sözlü, suçlayanlar, Türkiye, onların, ağzıyla, konuşarak, emperyalistlerin, uşaklığını yaptı, tepkiler, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı