Engin Alan Paşa'dan Hainleri Çıldırtan Manidar Paylaşım
Haber Detayı
20 Temmuz 2022 - Çarşamba 20:35 Bu haber 7789 kez okundu
 
Engin Alan Paşa'dan Hainleri Çıldırtan Manidar Paylaşım
MHP eski Milletvekili Emekli Korgeneral Engin Alan, Türk Milletinin Şerefli bir emekli Komutanı olarak manidar paylaşımlarda bulundu.
GÜNDEM Haberi
Engin Alan Paşa'dan Hainleri Çıldırtan Manidar Paylaşım

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 20 Temmuz 1974 yılında Kıbrıs’a yönelik başlattığı Kıbrıs Barış Harekatı’nın 48. yıl dönümü nedeniyle açıklamalarda bulunan 24. Dönem MHP İstanbul Milletvekili Emekli Korgeneral Engin Alan, Türkiye, Azerbaycan ve Kıbrıs'ta görev yapmanın haklı gururunu yaşayan bir Komutan olarak sosyal medya hesabından paylaşımlarda bulundu.

 

ENGİN ALAN PAŞA'NIN KIBRIS VE VATAN HASSASİYETİ

 

1999 yılında terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ı yakalayıp Türkiye'ye getiren Türk Özel Kuvvetler Komutanı olan Engin Alan, Kıbrıs Türk direnişinin sembolü olan Türk Mukavemet Teşkilatı'nda aktif olarak görev yapan 1974 yılında Kıbrıs Harekâtı'na katılan ve Azerbaycan'da Silahlı Kuvvetler Ataşeliği görevinde bulunan değerli bir Komutandı.

 

Türkiye'de solak medya temsilcilerinin Kıbrıs Türk direnişinin sembolü olan Türk Mukavemet Teşkilatı'nı suikastçı ve illegal olarak nitelendirdiğinde ''TMT olmasa, Kıbrıs Türk’ü olmazdı, TMT Kuvayı Milliyedir.'' diyerek tepkisini ortaya koyan Emekli Korgeneral Engin Alan, 2 Mart 2022 tarihinde kendisine Kıbrıs Barış Harekâtına katıldığından dolayı takdim edilen madalyayı aldığında, sosyal medya hesabından ''Şahsıma tevdi edilen 'Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Milli Mücadele' madalyasını, Ankara Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü vasıtasıyla bugün teslim aldım. Ömrümün sonuna kadar şerefle, onurla taşıyacağım. Sonsuza kadar yaşa Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti!'' paylaşımı yapmıştı.

 

ENGİN ALAN PAŞA'DAN VATAN HAKKINDA MANİDAR PAYLAŞIM

 

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 20 Temmuz 1974 yılında Kıbrıs’a yönelik başlattığı Kıbrıs Barış Harekatı’nın 48. yıl dönümünde 3 Türk Devletinde görev yapmanın gururunu taşıyan bir Komutan olarak açıklamalarda bulunan Emekli Korgeneral Engin Alan, ''Türkiye, Azerbaycan, Kıbrıs Türk Cumhuriyeti. İşte benim üç vatanım. Üçüne de can feda! Allah bana bu üç vatanımda da (Türkiye, Azerbaycan, Kıbrıs) hizmeti nasip etti. Rabbim’e binlerce şükür!'' dedi.

 

Resim

Resim

Resim

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP İstanbul Milletvekili, Emekli Korgeneral, Engin Alan, Türkiye, Azerbaycan, Kıbrıs, KKTC, Kıbrıs Türk Devleti, vatan, manidar paylaşım, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı