MHP'li Gür'den Muhalif Cenahtan Üç Kişiye Cevap
Haber Detayı
29 Eylül 2021 - Çarşamba 10:48 Bu haber 2134 kez okundu
 
MHP'li Gür'den Muhalif Cenahtan Üç Kişiye Cevap
MHP İstanbul İl Başkanı Birol Gür, muhalif cenahtan üç kişiye verdiği cevaplarda adeta taşı gediğine koydu.
MHP Haberi
MHP'li Gür'den Muhalif Cenahtan Üç Kişiye Cevap

Muhalefet cenahından Meral Akşener, Ali Babacan ve Ünal Çeviköz'ün açıklamaları hakkında değerlendirmelerde bulunan MHP İstanbul İl Başkanı Birol Gür, muhaliflerin iktidar olması halinde Türkiye'yi bekleyen tehlikelere dikkat çektiği açıklamasında, muhaliflere adeta taşı gediğine koyan cevaplar verdi.

 

MHP'Lİ BİROL GÜR: YA CHP'Lİ ÜNAL ÇEVİKÖZ DIŞİŞLERİ BAKANI OLURSA?

 

İktidara geldiklerinde Türkiye'nin Mavi Vatan stratejisini ''Mavi Vatan'ın tarifine baktığınız zaman, egemenlik haklarının ötesinde bir alanı kapsayan ve egemenliğin daha geniş bir alana yayılmasını öngören bir kavramdır. Mavi Vatan olarak 200 mile kadar uzanan bir alanı kendi egemenlik alanınız olarak görürseniz, o zaman saldırgan ve yayılmacı bir algı oluşturursunuz.'' sözleriyle değiştireceklerine yönelik ilk sinyalleri veren CHP Genel Başkan Başdanışmanı Ünal Çeviköz'e tepki gösteren MHP İstanbul İl Başkanı Birol Gür, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''CHP’li Ünal Çeviköz; 'Mavi Vatan diye bu 200 mile kadar uzanan alanı da kendi egemenlik alanınız olarak görürseniz, o zaman saldırgan ve yayılmacı bir algı yaratırsınız'. Düşünün, Egemenlik hakkınız Mavi Vatanı saldırgan ve yayılmacı ilan eden kişi farazi Dışişleri Bakanı olursa?'' dedi.

 

MHP'Lİ BİROL GÜR: AKŞENER İLK BAŞBAKAN OLACAĞINI SÖYLEDİĞİNDE 15 TEMMUZ'U YAŞADIK

 

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Cumhurbaşkanı adaylığından vazgeçip olmayan Başbakanlık makamına talip olması konusunda değerlendirmelerde bulunan MHP İstanbul İl Başkanı Birol Gür, ''Hanımefendi, Başbakan olacağım, olamadı. Cumhurbaşkanı olacağım, olamadı. Döndük başa, Başbakanlığa.. Oyunuz kaç, 16 dedi. (Gerçekçi değil) Hadi öyle. 16 ile nasıl olacak sorusunun cevabı henüz yok. Bizim bir tahminimiz var. İlk Başbakan olacağım dedikten sonra 15 Temmuz’u yaşadık.'' dedi.

 

MHP'Lİ BİROL GÜR'DEN ALİ BABACAN'A CEVAP

 

Olmayan Kürt sorununu ısrarla hortlatmaya çalışarak, ''Çocukların oynadığı alanlarda panzerler geziyorsa, yoğunlukla Kürt vatandaşlarımızın yaşadığı şehirlerde belediyelere kayyumlar atanıyorsa, ülkemizde hâlâ ana dili hakkı tartışılıyorsa bir mesele var demektir. Bu meselenin adı da Kürt meselesidir.'' sözlerini sarfeden Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'a tepki gösteren MHP İstanbul İl Başkanı Birol Gür, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''El bebek gül bebekçiler Kürt kardeşlerimizin pkk terör örgütünden kaynaklı acılarını tarif yapması mümkün değil. Devlet varlığının emaresi kolluk güçlerimizin fiziki donanımlardan rahatsız olanların bilmesi gereken Devletimiz sayesinde evlerinde rahatça röpteşambırla yaşamalarıdır.'' dedi.

 

Bir 1 kişi görseli olabilir

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP İstanbul İl Başkanı, Birol Gür, muhalif cenahtan, üç kişiye, verdiği cevap, okkalı cevap, iktidar olurlarsa, Mavi Vatan, Başbakanlık talebi, MHP Haberleri, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı