MHP'li Gür'den İcazet Alma Yarışına Girenlere Tepki
Haber Detayı
03 Kasım 2022 - Perşembe 12:29 Bu haber 3212 kez okundu
 
MHP'li Gür'den İcazet Alma Yarışına Girenlere Tepki
MHP İstanbul İl Başkanı Birol Gür, batılı ülkelerden icazet alma konusunda birbirleriyle yarışan muhalefet partileri hakkında açıklamalarda bulundu.
MHP Haberi
MHP'li Gür'den İcazet Alma Yarışına Girenlere Tepki

ABD ve batılı ülkelerden icazet alma konusunda birbirleriyle yarışan Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener'in izlediği strateji hakkında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin sözlerini hatırlatarak değerlendirmelerde bulunan MHP İstanbul İl Başkanı Birol Gür, 2023 seçimlerinde MHP ve Cumhur İttifakı'na destek verecek olan Türk Milletinin, iktidar değişikliğini batılı ülkelerde arayanlara şamar vuracağını söyledi.

 

CHP VE İP'İN BATILI ÜLKELERDEN İCAZET ALMA YARIŞI

 

Bölgesinde güçlü, dünyada sözü geçen bir ülke olma hedefine kilitlenen Türkiye'nin bağımsız politikalar üreterek önemli hamleler yapmasından rahatsız olan ABD Başkanı Joe Biden, Cumhur İttifakını iktidardan indirmek için Türkiye'deki muhalifleri destekleme stratejisini izlemeye devam ediyor. Bu strateji kapsamında hareket eden ABD'nin, ekonomik ve askeri olarak kuşatmaya çalıştığı Türkiye'ye adeta düşmanca tavır sergilediği ortamda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ABD'ye ziyarette bulunması ve CHP'den sonra İyi Parti'nin de ABD'ye bir heyet göndermesi; 6'lı muhalif ittifakta yer alan siyasi partilerin ABD'den icazet alma konusunda birbirleriyle yarıştığı şeklinde yorumlanmıştı. Küreselcilerle diyaloğa doyamayan Kemal Kılıçdaroğlu, hızını alamayarak İngiltere ve Almanya'ya ziyaret kararı aldı.

 

Türkiye'deki iktidar değişikliğine Türk Milletinin karar vereceğini ifaden eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin duruşuna karşılık, Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener'in batılı ülkelerden icadet alma yarışına girmesi konusunda değerlendirmelerde bulunan MHP İstanbul İl Başkanı Birol Gür, Türk milletinin 2023 seçimlerinde iktidar değişikliğini batılı ülkelerde arayanlara şamar vuracağını söyledi.

 

MHP'Lİ BİROL GÜR'DEN MHP VE MUHALEFETİN MİLLİ İRADEYE BAKIŞ AÇISINA DEĞERLENDİRME

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ''Ülkemizde kötü bir alışkanlık vardır. Batı’dan destekli içimizde var olan işbirlikçi kadrolar milletimizin iradesine el koyarak hükümetlerin geliş ve gidişlerini belirlemekteler. Oysa milletimizin iradesine hiç kimse yön vermemeli, ipotek koymamalıdır. Buna son verilmelidir.'' sözlerini hatırlatan MHP İstanbul İl Başkanı Birol Gür, Türkiye'de milli iradenin tecellisi dışında iktidar değişikliği arayanlara karşı MHP'nin ortaya koyduğu tavırlara örnekler verdiği açıklamasında, ''2002 yılında Bursa Kocayayla’da erken seçim ifadesi buna örnek davranışlardan biridir. Rahmetli Ecevit’in hastalığı bahane edilerek partisinin bölünmesi, MHP hükümet arayışları yerine Kocayayla çıkışı millet iradesine teslimiyettir. Bir başka örnek 2007 yılında 367 kaosunu oluşturan işbirlikçilere karşın Ak Parti'ye yetki veren Türk milletinin iradesine tam saygıyla 'Biz o gün orada olacağız' ifadesiyle krizi ortadan kaldırma hamlesidir. Yine bir başka örnek ise 15 Temmuz gecesi Sayın Genel Başkanımızın dönemin Başbakanı’na iletilmek üzere 'Biz bu yaşananlara karşı siyasi iktidarın yanındayız' mesajıdır.'' dedi.

 

TÜRK MİLLETİ YABANCI KAPILARDA İKTİDAR ARAYANLARA SEÇİMDE ŞAMARI VURACAK

 

Türkiye'deki iktidar değişikliğine Türk Milletinin karar vereceğini ifaden eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin duruşuna karşılık, Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener'in batılı ülkelerden icadet alma yarışına girmesine tepki gösteren MHP İstanbul İl Başkanı Birol Gür, ''Tüm bu örnekler göstermektedir ki millet iradesi her şeyin üstündedir. Atatürk diyor ki; 'Hangi istikbal vardır ki, ecnebilerin nasihatleriyle, ecnebilerin planlarıyla yükselebilsin? Tarih böyle bir hadiseyi kaydetmemiştir.' Oysa bugün önce Kılıçdaroğlu ve akabinde İP heyetinin ABD ziyaretleri, yine Kılıçdaroğlu’nun peşi sıra İngiltere ve Almanya ziyaretleri Atatürk’ün bu veciz sözüne ihanettir. Yabancı kapılarda istikbal aramak millet iradesini yok saymaktır. MHP 2023’de Türk milletinin iradesine teslim olacak, kararına saygı duyacaktır. Samimiyetle ifade ederim, Türk milletinin irfanı Cumhur İttifakı ve MHP diyecek batı işbirlikçilerinin yüzüne şamarı vuracaktır.'' dedi.

 

Bir bir veya daha fazla kişi görseli olabilir

 

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP İstanbul İl Başkanı, Birol Gür, batılı ülkelerden, icazet alma, konusunda, birbirleriyle yarışan, muhalefet partileri, hakkında açıklama, MHP, 2023 Seçimi
Yorumlar
Haber Yazılımı