MHP'li Feti Yıldız'dan Muhalefete Hukuk ve Ahlak Dersi
Haber Detayı
22 Haziran 2022 - Çarşamba 19:56 Bu haber 2213 kez okundu
 
MHP'li Feti Yıldız'dan Muhalefete Hukuk ve Ahlak Dersi
MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Kanun Teklifine karşı peş peşe açıklama yapan muhalefet partilerine manidar cevaplar verdi.
MHP Haberi
MHP'li Feti Yıldız'dan Muhalefete Hukuk ve Ahlak Dersi

Ak Parti ve MHP'nin yalan ve yanlış bilgininin sosyal medyada yayılmasının ve haberleştirilmesinin önüne geçilmesine yönelik TBMM'ye sunduğu Dezenformasyonla Mücadele Kanun Teklifi'ne karşı çıkan muhalefet partilerine tepki gösteren MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Feti Yıldız, iyi niyet sahibi vatandaşların ahlak ve hukuk kurallarından rahatsız olmayacağını belirterek, bu düşünceye yabancı olanların fikren çölleşmiş dünyalarını kovayla su taşıyarak yeşertemeyeceklerini söyledi.

 

MUHALİF CENAH KANUN TEKLİFİ'NDEN RAHATSIZ OLDU

 

Ak Parti ve MHP'nin, halk arasında korku ve panik oluşturmak amacıyla yalan yanlış bilgilerin sosyal medyadan yayılmasını ve medyalarda haberleştirilmesini engellemek, internet medyacılığına düzenleme getirmek için hazırlayıp TBMM'ye sunduğu Dezenformasyonla Mücadele Kanun Teklifi, muhalih cenahı rahatsız etti. Söz konusu Kanun Teklifi'nin basın ve sosyal medyadaki muhalif seslerin susturulması için yapıldığını iddia eden muhalif cenahtaki bazı Sivil Toplum Kuruluşları tepki açıklamaları yaparken, konuya ilişkin muhalefet partileri de açıklama yaptı.

 

CHP VE İYİ PARTİ'DEN KANUN TEKLİFİ'NE TEPKİ

 

Ak Parti ve MHP'nin TBMM'ye sunduğu Dezenformasyonla Mücadele Kanun Teklifi'ne tepki gösteren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Bir sansür teklifi getirmişler. Kendilerinin eleştirilmesini istemiyorlar. Basın ve düşünce özgürlüğüne yasak getirmeye çalışıyorlar. Bu teklif parlamentoda yasalaşırsa, iptali için Anayasa Mahkemesi'ne götüreceğiz.'' dedi.

 

Kanun Teklifi'nin muhalif seslere baskı kurmak amacıyla hazırlandığını ileri süren İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Neymiş? Yalan habere karşı önlem alacaklarmış. Dezenformasyonla mücadele edeceklermiş. Sosyal medya yalancıymış. Eleştirileri haber yapanlar yalancıymış. Bu yasa, televizyon ve gazeteler üzerinde kurulan baskıyı internete taşıma sevdasıdır, yeni bir RTÜK oluşturma çabasıdır. Bu yasa, bir istibdat yasasıdır." dedi. 

 

MHP'Lİ FETİ YILDIZ'DAN MUHALİFLERİN ALAYINA MANİDAR CEVAP

 

Basın ve sosyal medyada çıkan yalan haberleri önlemek amacıyla hazırladıkları Kanun Teklifi'ne karşı çıkan muhalefet partilerine tepki gösteren MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Dezenformasyon yasası da nereden çıktı diye soranların anlamasını beklemiyorum. Maalesef bilgi ve haber, toplumları yönetmek, gerçeği bükmek, hakikati karartmak, algı yaratmak için kullanılıyor. Sosyal medyada her kullanıcı, Avcı ama aynı zamanda Av, herkes Okçu ama Hedef’in de ta kendisi. Sosyal medyanın bir ahlaki yenilenmeye ihtiyacı var. Ahlak ve Hukuk Kuralları toplumsal düzeni sağlayan kurallar olması nedeniyle birbirinin içine geçmiş kurallardır. Bir çok hukuk kuralı aslında bir ahlak kuralıdır. Hangi, ahlak, adalet, edep ve iyi niyet sahibi vatandaş, sırf halk arasında endişe, korku veya panik yaratmak amacıyla, Ülkenin iç ve dış güvenliğini, kamu düzeni ve genel sağlığıyla ilgili, gerçeğe aykırı  bir bilgiyi kamu barışını bozacak şekilde alenen yaymak ister? Bu düşüncelere yabancı olanların fikren çölleşmiş dünyalarını kovayla su taşıyarak yeşertemeyiz. Seyirci kalmayacağız.'' dedi.

 

Açıklama yok.

 

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Feti Yıldız, Kanun Teklifi, karşı, peş peşe, açıklama yapan, muhalefet,
Yorumlar
Haber Yazılımı